Skip to navigation Skip to main content

Hexenwasser

Hexenwasser 1
Hexenwasser 2
Hexenwasser 3
Hexenwasser 4
Hexenwasser 5
  • Langste blotevoetenpad van Oostenrijk
  • Ontdek bijzondere verschijnselen in Blaues Wunder
  • Gemakkelijk bereikbaar met de gondellift vanuit Söll

Hexenwasser is het eerste van de in totaal zeven bergbelevenisparken in het Wilder Kaiser – Brixental. Al 20 jaar is dit park een populaire attractie voor gezinnen. Je kunt in Hexenwasser over het langste blotevoetenpad van Oostenrijk wandelen. Al lopend over gras, schors, masserende stenen en door water, kom je langs 60 stations waar van alles te beleven en te ontdekken is. Slimme heksen en sluwe tovenaars helpen bij het bakken van brood, het maken van een heksenbezem of het slijpen van een gelukssteen.

Hexenwasser: plezier op de berg

Je bereikt het Hexenwasser park op de Hohe Salve eenvoudig met de gondellift vanuit Söll. Eenmaal boven ligt een enorm belevenispark waar alles in teken staat van heksen en water. Niet alleen op mooie zomerdagen, maar ook wanneer het weer tegenzit, kunnen gezinnen met kinderen zich hier gemakkelijk een hele dag vermaken, want er zijn ook overdekte activiteiten. Er zijn enorm veel ‘doe-stations’ waar kinderen van alles leren en ontdekken op een speelse manier.

Leren en spelen

In Hexenwasser wordt spelen en leren op een perfecte manier gecombineerd. Spelen met bootjes, dammen bouwen of met een vlot over het water: kinderen raken hier nooit uitgespeeld. In de bijenboerderij leren kinderen alles over deze kleine nuttige beestjes en in ‘Blaues Wunder’ zijn allerlei spannende wonderen te ontdekken. Onder de heksenparaplu’s leren kinderen van alles over de wereld van een druppel en in een enorme kers, kan het fruit geproefd worden. Naast Hexenwasser zijn er nog zes andere bergbelevenisparken in de buurt, zoals Filzalmsee en KaiserWelt, welke ook goed te bereiken zijn vanuit het dal of via de wandelpaden op de berg. Er zijn diverse berghutten met grote terrassen om even bij te komen van het spelen en/of wandelen.

Hexenwasserlogo

Hexenwasser

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 28,-
  • Prijs kinderen (5-15): € 14,-

Met de Gästekarten van de regio of Tirol krijg je korting op bovenstaande prijzen. Ook is het mogelijk meerdaagse kaarten aan te schaffen, waarbij je van alle liften en parken in de regio gebruik kunt maken.

Openingstijden

Maandag 08.45 - 17.00
Dinsdag 08.45 - 17.00
Woensdag 08.45 - 17.00
Donderdag 08.45 - 17.00
Vrijdag 08.45 - 17.00
Zaterdag 08.45 - 17.00
Zondag 08.45 - 17.00

Dit zijn de openingstijden van de berglift. De speeltuin heeft geen vaste openingstijden.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*