Skip to navigation Skip to main content

Hundalm ijs- en druipsteengrot

Hundsalm 1
© Dabernig Hannes
Hundsalm 2
© Dabernig Hannes
  • Sinds 1956 een natuurreservaat
  • Enige voor publiek toegankelijke grot in West-Oostenrijk
  • Alleen bereikbaar via pittige wandeling (6,5 km)

De Hundalm ijs- en druipsteengrot in Angerberg/Mariastein is de enige ijsgrot in Noord-Tirol en ligt in de vakantieregio Hohe Salve. Op een hoogte van 1520 meter stap je een een fascinerende ijswereld binnen waar de temperatuur onder de nul graden is. Vergeet dus niet een dikke trui mee te nemen wanneer je een uitstapje maar naar de Hundalm ijs- en druipsteengrot. Een rondleiding door de gangen en diepten van deze grot is een belevenis voor jong en oud.

Rondleiding van 30 minuten

De Hundalm ijs- en druipsteengrot ligt boven de dorpen Angerberg en Mariaberg op de Hundsalmjoch. Om de ingang van de grot te bereiken moet je vanaf parkeerplaats Lettenbichl in de wijk Embach een flink stuk wandelen (6,5 km, 870 hoogtemeters). Dit is het echter volkomen waard! De grot maakt onderdeel uit van een natuurgebied dat beschermd is sinds 1956. In het voorjaar zijn de ijsformaties het meest imposant, maar ook in de zomer is een rondleiding door de grot beslist de moeite waard. Een tour duurt 30 minuten en staat onder leiding van een lid van de speleologievereniging. Voor je onder de grond gaat, krijg je een mijnbouwlamp en helm.

IJsformaties van meer dan 350.000 jaar oud

Je betreedt de kloof via een serie van goed beveiligde trappen (122 treden). Al snel nadat je onder de grond bent zie je de eerst ijsvlakten. Je gaat steeds dieper naar beneden en de ijsformaties worden steeds indrukwekkender. Sommige stalactieten zijn al meer dan 350.000 jaar oud. Een van de hoogtepunten van de Hundalm ijs- en druipsteengrot is het ‘hoofd van Christus’, een formatie dat doet denken aan de vorm van het hoofd van Christus. Geniet, voor of na een bezoek aan de grot, tijdens een stop in Almgasthof Buchacker van het prachtige uitzicht op het imposante berglandschap.

Logohohesalve

Hundalm ijs- en druipsteengrot

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 8,-
  • Prijs kinderen : € 4,-

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*