Skip to navigation Skip to main content
Hohe Salve
Oostenrijk

Vakantie Hohe Salve (vakantieregio)

  • Hundalm ijs- en druipsteengrot in Mariastein
  • Toegang tot het fiets- en wandelparadijs van de Kitzbüheler Alpen
  • In de zomer kun je gebruik maken van 29 stoeltjes- of gondelliften

De Hohe Salve ligt middenin de Kitzbüheler Alpen. Deze panoramaberg wordt omringd door de prachtige bergwereld van Tirol en is naamgever van deze vakantieregio. In vakantieregio Hohe Salve vind je acht dorpen. Het is een veelzijdige regio voor het hele gezin met oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden. Kleine bergliefhebbers kunnen zich uitleven in de bergbeleveniswerelden. Ook de Hundalm ijs- en druipsteengrot is een aanrader voor het hele gezin. Vooral op de hete dagen biedt deze grot de nodige verkoeling.

In de regio Hohe Salve kun je verblijven in Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Wörgl, Kirchbichl, Angath, Angerberg en Mariastein. Deze acht dorpen hebben elk hun eigen karakter en bieden een prima thuisbasis voor je vakantie in de Kitzbüheler Alpen. Deze dorpen geven je toegang tot ruim 2.500 km aan wandelpaden en 1.800 km fiets- en mountainbikeroutes. Ook kun je in vakantieregio Hohe Salve genieten van de mooiste uitzichten. Je kunt omhoog lopen of fietsen, maar je kunt natuurlijk ook één van de vele liften pakken. Voor een dagje waterpret bezoek je de Wörgler Wasserwelten en de bergbeleveniswereld op de Hohe Salve is een avontuur voor de kleine bergwandelaars.

uitzicht vanaf de Hohe Salve

De Hohe Salve is er voor iedereen (Foto: © Kitzbüheler Alpen, Dabernig Hannes)

De Hohe Salve

De Hohe Salve is één van de mooiste panoramabergen van Tirol. Vanaf hier heb je uitzicht op de vele imposante bergen in de omgeving, met als hoogtepunt natuurlijk het Wilder Kaisermassief. Maar je gaat niet alleen voor het uitzicht naar de top van deze huisberg. Er is hier op 1829 meter namelijk meer dan genoeg te beleven. Pak vanaf Söll of Hopfgarten de gondel naar boven en je hoeft je de hele dag niet te vervelen. Zodra je boven komt, valt meteen het kerkje op. Deze bedevaartkerk van Johannes de Doper, de Salvenkirche, is het hoogstgelegen kerkgebouw van Oostenrijk. Daarnaast vind je hierboven ook het zonnewijzerpad, dat langs 15 stations loopt. In deze 30 minuten durende wandeling leer je meer over de geschiedenis van de tijdsmeting en de zonnestanden. Verder is de top van de Hohe Salve een goed vertrekpunten voor wandelingen dieper de Wilder Kaiser in.

Extra activiteiten rondom de Hohe Salve

Vakantieregio Hohe Salve heeft een uitgebreid activiteitenaanbod voor het hele gezin. De adrenalinezoekers kunnen bijvoorbeeld gaan paragliden. Zo krijg je de kans om het prachtige berglandschap van boven te aanschouwen. In een tandemvlucht zweef je over de regio en geniet je van het omringende berglandschap. Daarnaast vinden de mountainbikers in Hopfgarten een bikepark met een 3 kilometer lang downhillparcours. Verder vind je ook één van de tien bergbeleveniswerelden van de Kitzbüheler Alpen op de Hohe Salve. Bergbelevenispark Hexenwasser bereik je met de gondel vanuit Söll en bied onder andere het langste blotevoetenpad van Oostenrijk. Dit park biedt gegarandeerd plezier voor de hele familie.

Salvekirche op de Hohe Salve

Een stop bij de kerk van Johannes de Doper kan tijdens je bezoek aan de Hohe Salve niet ontbreken (Foto: © Kitzbüheler Alpen, Vonier Peter)

Wandelen in regio Hohe Salve

Met toegang tot het Inntal, Mühltal en Brixental is vakantieregio Hohe Salve een paradijs voor wandelaars. Je kunt in de regio van de Hohe Salve blijven, maar ook de andere wandelgebieden in de Kitzbüheler Alpen liggen in de buurt. Zo is de wandeling naar de top van de Steinbergstein een echte aanrader. Deze loopt tot een hoogte van 2209 meter hoogte over een afwisselend landschap. Van almweides tot steenvelden, je komt het onderweg allemaal tegen. Wil je toch in de buurt van de Hohe Salve blijven, wandel dan de Rosenweg in Itter. Deze eenvoudige wandeling is geschikt voor het hele gezin en betovert je met de veelvoud en schoonheid van de rozen langs de route. Een andere leuke wandeling is de Seenwandrung. Deze loopt langs de verschillende meren op de Hohe Salve.

Fietsen in regio Hohe Salve

Fietsfamilie, hobbysporter of professioneel fietser, rondom de Hohe Salve en in de Kitzbüheler Alpen vind je meer dan genoeg mogelijkheden. Er is ruim 1.000 km aan gemarkeerde fietsroutes en meer dan 800 km aan mountainbiketrails. Er zijn routes in veel verschillende niveaus en voor degene die voor de eerste keer in de bergen fietsen, is er Bikeschule Alpine. Hier worden rijtechniekworkshops gegeven waarbij je leert wat echt belangrijk is. Zo kan iedereen onbezorgd fietsen, mountainbiken en e-biken op en rond de Hohe Salve. Een mooie, maar pittige fietsroute loopt van Hopfgarten, via Rigi, naar Westendorf en weer terug naar Hopfgarten. Deze is ruim 27 km lang, maar trakteert je daarbij wel op het mooiste uitzicht.

fietsen op de regio Hohe Salve
De Hohe Salve biedt ook uitstekende fietsmogelijkheden (Foto: © Kitzbüheler Alpen, Eisele-Hein Norbert)

Tips

- Van juni t/m oktober kun je elke donderdag wandelen met lama’s en alpaca’s in Breitenbach am Inn. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur.
- De avontuur- en waterliefhebbers kunnen voor canyoning terecht in Söll.
- Loop naar de Speichersee op de Hohe Salve, een eenvoudige wandeling die leuk is voor het hele gezin.
- Zoek verkoeling in Salvenaland, een meer in Hopfgarten met een grote ligweide en bomen die voor de nodige schaduw zorgen.

Dorpen in vakantieregio Hohe Salve

In vakantieregio Hohe Salve liggen acht dorpen. Bekijk het overzicht van deze dorpen hieronder en klik op de link voor meer informatie.