Skip to navigation Skip to main content

De leukste familiewandelingen in de vakantieregio Hohe Salve

53467 - De leukste familiewandelingen in de vakantieregio Hohe Salve
© Mathäus Gartner / TVB Ferienregion Hohe Salve

De vakantieregio Hohe Salve is onderdeel van de majestueuze Kitzbüheler Alpen, een veelzijdige omgeving vol mogelijkheden voor iedere vakantieganger. Met haar gelijknamige huisberg, de 1829 meter hoge Hohe Salve, leent het gebied zich perfect voor het maken van mooie wandeltochten. Routes die leiden naar de mooiste uitzichtpunten, door geurige bossen, langs bloeiende alpenweides en naar de meest knusse berghutten. Ook met het hele gezin kun je hier talloze wandelingen maken, niet in de laatste plaats vanwege het speelpark dat boven op de berg ligt. Welke routes het allerleukste zijn? Wij geven je een aantal tips voor de beste familiewandelingen in de vakantieregio Hohe Salve!

Op zomervakantie in de Hohe Salve

Met acht schilderachtige dorpjes en een karakteristieke berg die de regio domineert, is de vakantieregio Hohe Salve een heerlijke plek voor een zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen. Je bevindt je hier in een ongerepte natuur met een heel divers landschap. Geen betere manier om dat te ontdekken, dan te voet! Ook als je van plan bent om met het hele gezin op vakantie naar de Alpen te gaan, kun je hier uitstekend terecht. Van vlakke wandelpaden naar de leukste attractieparken tot themapaden waar avontuur, plezier en natuur met elkaar samenkomen: saai is het allerminst. Welke routes aan te raden zijn? Wij sommen de leukste familiewandelingen in de vakantieregio Hohe Salve voor je op!

Tips voor een zomervakantie in de regio Hohe Salve
53467 - vakantieregio hohe salve
De gelijkname huisberg maakt van de regio Hohe Salve een ideale wandelomgeving! (Foto: © Mathäus Gartner / TVB Ferienregion Hohe Salve)
De gelijkname huisberg maakt van de regio Hohe Salve een ideale wandelomgeving! (Foto: © Mathäus Gartner / TVB Ferienregion Hohe Salve)

De wandeling 'Gesundheitsbründl'

In het dorpje Hopfgarten start een leuke rondwandeling voor de hele familie, de 'Gesundheitsbründl'. In iets meer dan 4 km wandel je van het historische centrum van het dorp langs het bos en met schitterende uitzichten op de omliggende bergwereld. Gedurende de hele wandeltocht kom je langs diverse stations waar kinderen kunnen spelen. Zo wordt je balans getraind op verschillende evenwichtstoestellen en kom je langs toestellen waar er wordt getest hoe fit je bent. Een van de laatste stops bestaat uit een schommel waar je tijdens het schommelen kunt genieten van een geweldig uitzicht op Hopfgarten, alvorens je terugkeert naar het dorp.

Wandel via de Rosenweg naar de Ridderspeelplaats

Een zomervakantie in de Hohe Salve is niet compleet zonder een wandeling naar de Ridderspeelplaats, oftewel de rITTERspielplatz, te hebben gemaakt. Het is een korte tocht, waarbij je het charmante plaatsje Itter kunt ontdekken. De Rosenweg is een rondweg door het dorp en begint en eindigt op het dorpsplein. Het pad leidt je naar een uitzichtplatform vanwaar je een prachtige kijk hebt op het kasteel van Itter. Hoogtepunt van de wandeling voor kids is de stop bij de speelplaats, die volledig in het teken staat van ridders met een speelkasteel en verschillende toestellen om op te klimmen.

53467 - familiewandeling itter
Even relaxen te midden van een mooie omgeving, terwijl de kids zich uitleven in het speelkasteel. (Foto: © Thomas Trinkl / TVB Ferienregion Hohe Salve)
Even relaxen te midden van een mooie omgeving, terwijl de kids zich uitleven in het speelkasteel. (Foto: © Thomas Trinkl / TVB Ferienregion Hohe Salve)

Volg de Sonnenweg op de top van de Hohe Salve

Boven op de berg Hohe Salve is een leuke korte familiewandeling die je zeker moet maken als je hier bent: de Sonnenweg. De rondweg wandel je in ongeveer een half uur en loopt over de top van de berg. Tijdens het wandelen kom je alles te weten over de geschiedenis van het meten van tijd. Zo kom je onderweg onder andere zonnewijzers tegen om zelf uit te vinden hoe het in zijn werk gaat. Je kunt deze familiewandeling zelf maken, maar er worden ook dagelijks wandelingen gemaakt onder begeleiding van een gids.

Combineer een wandeling met een bezoek aan Salvi´s Kraxxl Platz

Absoluut een tip als je gaat wandelen met kinderen in de vakantieregio Hohe Salve is om een wandeling te combineren met een bezoek aan Salvi´s Kraxxl Platz. Dit is een speelterrein voor jong en oud dat op de top van de huisberg Hohe Salve ligt en waar een veel leuke activiteiten te beleven zijn. Er zijn speeltuinen waar de allerkleinsten zich uitleven, klimrotsen, touwenparcoursen, trampolines en evenwichtstoestellen. Onze tip: maak een wandeling vanaf het midden- of bergstation van de Salvenbahn en beloon jezelf daarna met ontspanning. Geniet van een lekkere Oostenrijkse specialiteit op het draaiende terras van het bergrestaurant en een flinke dosis speelplezier bij Salvi´s Kraxxl Platz. Bovendien kun je ook de Sonnenweg vanaf hier bewandelen.

53467 - uitzicht hohe salve
Vanaf de berg Hohe Salve heb je een waanzinnig 360-graden uitzicht. (Foto: © Peter Vonier / TVB Ferienregion Hohe Salve)
Vanaf de berg Hohe Salve heb je een waanzinnig 360-graden uitzicht. (Foto: © Peter Vonier / TVB Ferienregion Hohe Salve)

De wandeltocht 'Hexenwasser'

Vanaf de top van de berg start een van de leukste familiewandelingen van de vakantieregio Hohe Salve, de zogenoemde 'Hexenwasser'-tocht. De tour loopt via bospaden richting het dal langs een knusse berghut en een pittoresk kapelletje waar je zeker even een stop moet maken. Vanaf daar heb je namelijk een geweldig uitzicht over het dorp Itter en het omliggende bergpanorama. Vervolgens is het nog een klein stukje naar beneden wandelen, voordat je de echte hoogtepunten van de tocht bereikt: een blotevoetenpad, een waterpad en het mysterieuze heksenbos. Hier kunnen kinderen lekker in het water spelen en met de voetjes poedelen.

Bekijk meer leuke familiewandelingen in de vakantieregio Hohe Salve

Zorgeloos zomervakantie boeken naar de Hohe Salve

Met de flexibele annuleringsvoorwaarden van de vakantieregio Hohe Salve kun je nu geheel zorgeloos en zonder risico een zomervakantie naar de Alpen boeken. Niet alleen kun je gratis annuleren tot 48 uur voor vertrek, ook krijg je het volledige bedrag teruggestort zodra reizen niet mogelijk blijkt te zijn wegens inreisregels of andere geldende beperkingen. Daarnaast zorgt de vakantieregio Hohe Salve met de strenge veiligheids- en hygiënemaatregelen voor een veilige vakantieomgeving en zorgt bovendien de rust en de ruimte in de bergen ervoor dat je geheel zonder risico van een vakantie kunt genieten.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de vakantieregio Hohe Salve.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.