Skip to navigation Skip to main content

8 redenen waarom je deze herfst naar de Hohe Salve wilt

Genieten van uitzicht Hohe Salve in de herfst
© Kitzbüheler Alpen Marketing / Mathäus Gartner

Nog op zoek naar een bestemming voor een herfstvakantie in de bergen? Vakantieregio Hohe Salve, in de Kitzbüheler Alpen, is de perfecte plek! Met wie je ook gaat en van wat voor type vakantie je ook houdt, hier beleef je een heerlijke herfstvakantie. Om je te overtuigen, hebben we in dit blog 8 redenen om deze herfst naar de Hohe Salve te gaan voor je op een rijtje gezet.

Herfst in de Hohe Salve

Vakantieregio Hohe Salve situeert zich rond de gelijknamige avonturen- en panoramaberg. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht van 360​​° graden over de omgeving. Wandelen, fietsen of avonturen beleven met de familie, het kan hier allemaal. Het unieke restaurant met het ronddraaiende terras is dé plek om op krachten te komen en na te genieten. Na een heerlijke herfstdag op de Hohe Salve keer je terug naar een van de authentieke vakantiedorpen in het dal. Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Wörgl, Kirchbichl, Angerberg, Mariastein en Angath zijn stuk voor stuk fijne bestemmingen. Ga jij deze herfst naar de Hohe Salve? Na het lezen van dit blog ben je overtuigd!1. Regio Hohe Salve is makkelijk en snel bereikbaar

De Hohe Salve is, met iedere vorm van vervoer, eenvoudig bereikbaar. Grote steden zoals München (106 km) en Innsbruck (60 km) zijn nabij, waardoor een reis per vliegtuig tot de mogelijkheden behoort. Wie liever per trein reist, komt de vakantieregio binnen via het station van Wörgl. Rijd je met de auto naar de Hohe Salve, dan hoef je niet over bergpassen of smalle bergwegen. Vanaf de snelweg is het nog maar een paar kilometer naar je eindbestemming.

2. De Hohe Salve is een unieke berg

De karakteristieke Hohe Salve zie je al van verre liggen. Met 1829 meter is het geen Alpenreus, maar hoogte zegt niet alles! Op de flanken van de berg valt van alles te beleven. Vanuit Hopfgarten, Itter en Söll vertrekken er liften richting de top van de berg. Bezoek je eerst de hoogst gelegen bedevaartskapel van Oostenrijk of ga je direct naar de Salvensee? Ook de vele wandel- en fietsroutes lonken!

3. De wandelcondities in de herfst zijn ideaal

Voor wandelliefhebbers is de herfst de gouden tijd van het jaar! De natuur toont haar schitterende kleuren en er hangt een mystieke mist in het dal. De zonnestralen die op de berg vallen, zorgen voor een heerlijke temperatuur om bij te wandelen. Er zijn routes voor ieder niveau en onderweg kom je langs diverse berghutten en bezienswaardigheden. Meer over herfstwandelingen in de Hohe Salve >

Wandelaar in bergwereld Hohe Salve
© TVB Hohe Salve / Mathäus Gartner

4. Maak kennis met e-mountainbiken

Wie liever per fiets de Hohe Salve ontdekt, heeft genoeg mogelijkheden. Er zijn routes voor ervaren mountainbikers, maar ook gemoedelijke routes voor recreatieve fietsers. Een aanrader is de Salven-fietstocht. Ook heb je deze herfst de mogelijkheid om kennis te maken met e-mountainbiken. In Itter worden er wekelijks techniektrainingen gegeven op deze elektrische mountainbikes. Op de flanken van de Kleine Salve ontdek je hoe leuk e-mountainbiken is.

5. Er valt van alles te beleven voor families

Tijdens een herfstvakantie met de familie in de Hohe Salve, gaan er de nodige avonturen beleefd worden. Er zijn leuke bergavonturenwerelden waar kinderen urenlang kunnen spelen. Ook zijn er speciale themawandelroutes die bewijzen dat wandelen niet saai hoeft te zijn. Het grootste avontuur is en blijft de natuur zelf. Een omgevallen boomstam, wilde bessen aan de rand van het pad of een beekje dat moet worden overgestoken. De flanken van de Hohe Salve vormen een enorme natuurlijke speeltuin voor de hele familie!

6. Genieten van de heerlijkste producten en gerechten

Tijdens de herfst proef je hele andere smaken dan tijdens de winter of de zomer. Bij de diverse berghutten ben je aan het juiste adres om te genieten van smaakvolle herfstgerechten. Wil je lokale producten mee naar huis nemen? Ga langs bij een van de winkels of boerderijen.

Wandelpauze herfst Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen Marketing / Mathäus Gartner

7. Bezoek een Almabtriebsfeest

De herfst is ook de periode waarin het vee van de alm terugkeert naar de stal. Ook in de Hohe Salve wordt dit op grootste en traditionele wijze gevierd. Op 24 september staat de Almabtrieb gepland in Hopfgarten, Kelchsau en Itter. Een bijzonder evenement wat je echt een keer mee moet maken! Meer over de Almabtriebfeesten in de Hohe Salve >

8. De perfecte accommodatie is zo gevonden

Overtuigd om deze herfst naar de Hohe Salve te gaan? Een accommodatie die volledig aan je wensen voldoet is zo gevonden. Er zijn scherpe aanbiedingen voor hotels, vakantiehuizen en pensions. Doe je een algemene aanvraag, dan laat het lokale toeristenbureau je de beschikbaarheid weten van accommodaties die te boeken zijn.Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Ferienregion Hohe Salve.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.