Skip to navigation Skip to main content

Hintersteiner See

Hintersteiner See
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Daniel Reiter / Peter Von Felbert
Hintersteiner See 2
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Simon Oberleitner
Hintersteiner See 3
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Simon Oberleitner
Hintersteinersee 4
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Daniel Reiter / Peter Von Felbert
Hintersteiner See 5
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Lichtarat
  • Helderblauw meer in Oostenrijk
  • Perfecte bestemming voor wandelliefhebbers
  • Water van drinkwaterkwaliteit

Midden in het beschermde natuurgebied Wilder Kaiser ligt het Oostenrijkse bergmeer Hintersteiner See. Het bergmeer ligt op een hoogte van 833 m, net boven het dorpje Scheffau. Het heeft een grootte van 56 hectare, bereikt een diepte tot 36 meter een heeft een gemiddelde temperatuur van 22 °C. Hintersteiner See behoort met haar heldere turquoiseblauwe water tot de mooiste bergmeren van Tirol.

Rondje om het meer wandelen

Je kunt langs de Hintersteiner See prachtige wandelingen maken. Zo kun je de Hintersteiner See circular maken. Een gemakkelijke wandeling van 5,2 km, om het hele meer. Hier kun je optimaal genieten van de prachtige kleuren. Voor wat meer uitdaging kun je de wandelroute Söll - Hintersteiner See volgen. Een route van 9,5 km, waarbij je 460 meter omhoog loopt. De route begint in Söll en de laatste kilometers lopen langs het meer. Voor de echte sportievelingen zijn er ook hardloop- en fietsroutes.

Afkoelen in de frisse Hintersteiner See

De Hintersteiner See is niet alleen een prachtig bergmeer om te bewonderen, maar je kunt hier 's zomers ook heerlijk zwemmen. In het kristalheldere water mag in de zomer dagelijks van 08.00 uur tot 19.00 uur gezwommen worden. Aan de zuidelijke oever bevindt zich een klein café waar je terecht kunt voor diverse drankjes en snacks. Bij het café zijn toiletten en kleedhokjes gevestigd. Hier is ook toegang tot een zonneweide en bovendien kun je parasols en ligstoelen huren. Je kunt dus tijdens het zonnen even lekker afkoelen in het meer!

Water met natuurlijke schoonheid

Hintersteiner See is een natuurjuweel met kristalhelder water. Het meer staat niet alleen bekend om haar uiterlijke schoonheid maar ook om haar schone water. De natuurlijke ondergrondse bronnen vullen het bergmeer met smeltwater uit de bergen. Een fris bergmeer dat soms niet meer dan 18°C wordt dus. Het water is zo schoon dat je er zelfs van kunt drinken.

Scheffau am Wilder Kaiser

De Hintersteiner See bevindt zich tussen het bos en bergen aan de zuidwestelijke uitlopers van de Wilder Kaiser. Aan de voet van de Wilder Kaiser ligt het kleine authentieke dorp Scheffau. Scheffau is onderdeel van de regio Wilder Kaiser- Brixental, dat vanwege de imposante omgeving een geliefde vakantiebestemming vormt onder veel bergliefhebbers.

Openingstijden

Maandag 12:00-18:00
Dinsdag 12:00-18:00
Woensdag 12:00-18:00
Donderdag 12:00-18:00
Vrijdag 12:00-18:00
Zaterdag 12:00-18:00
Zondag 12:00-18:00

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*