Skip to navigation Skip to main content
Fietsen Kelchsau
© TVB Kitzbüheler Alpen Brixental, Dabernig Hannes
Oostenrijk

Fietsen in Kelchsau

Rond Kelchsau liggen gespecialiseerde routes voor iedere discipline en elk niveau.

Fietsvakantie in Kelchsau

Kelchsau ligt in een zijdal van Hopfgarten en is daarmee een heerlijke, rustige fietsbestemming. Vanuit het dorp kun je terugfietsen richting Hopfgarten en daar een mooie route kiezen, maar je kunt ook verder het dal in om een fietstocht in de ruige natuur te maken. Vanuit Kelchsau heb je toegang tot het fietsnetwerk van de Kitzbüheler Alpen, met een netwerk van ruim 1800 km aan fietsroutes. Uitdagende mountainbiketrails, steile bergpassen en gemoedelijke fietspaden in het dal, je vindt het hier allemaal.

Tips voor fietsen in Kelchsau

Voor wie meteen vanuit het dorp op de fiets wil stappen, biedt Kelchsau gelukkig ook meer dan genoeg mogelijkheden. Een paar tips voor routes die in het dorp starten, zijn:
- Stap op de racefiets en fiets naar Hopfgarten en weer terug. Een middelzware fietstocht waar je zo'n 1,5 uur mee bezig bent. Vanuit het dorp volg je de Kelchsauer Ache richting Hopfgarten. Bij het informatiebureau begin je aan de terugweg, langs Haslau en over de Glantersberg. Het laatste stukje naar Kelchsau heb je nog een korte klim, dus vergis je hier niet in!
- Fiets naar de Niederkaseralm en eventueel door naar Gasthof Wegscheid. Vergeet niet de kaas bij de Niederkaseralm te proeven, de kaasmakerij is hier een traditie die al generaties lang wordt doorgegeven. Mocht je nog energie over hebben, kun je nog door fietsen naar Gasthof Wegscheid. Ook hier kun je genieten van heerlijke specialiteiten uit de lokale keuken.
- Ontdek de Langer Grund, één van de zijdalen rondom Kelchsau. Deze fietstocht is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde fietsers. Geniet van de prachtige natuur in het dal, ver weg van de drukte.

Fietsen in Kelchsau(Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Mirja Geh / Eye 5)

Fietsen
Aantal fietspaden
Aantal km mountainbikeroutes
Tochten met gids?
GPS routes beschikbaar?
Aantal km fietspaden
Mountainbikepaden voor beginners?
Mountainbikepaden voor gevorderden?
Mountainbikepaden voor experts?