Skip to navigation Skip to main content

5 dingen die een zomer in de vakantieregio Hohe Salve zo bijzonder maken

53491 - 5 dingen die een zomer in de vakantieregio Hohe Salve zo bijzonder maken
© Mathäus Gartner / TVB Ferienregion Hohe Salve

Acht charmante dorpjes, groene bergweides met talloze wandelpaden, interessante bezienswaardigheden en een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor families: dat is de vakantieregio Hohe Salve. De regio is onderdeel van de Kitzbüheler Alpen, maar is in het bijzonder een mooie plek om vakantie te vieren. De Hohe Salve telt namelijk een aantal van de meest unieke kenmerken voor een vakantieregio, zoals een eigen berg met de mooiste uitzichten op de omliggende bergwereld. Welke kenmerken dat nog meer allemaal zijn? In dit blog vind je 5 dingen die een zomer in de vakantieregio Hohe Salve zo bijzonder maken!

Zomervakantie in de vakantieregio Hohe Salve

De vakantieregio Hohe Salve maakt deel uit van de Kitzbüheler Alpen in het Oostenrijkse Tirol. Met de dorpjes Hopfgarten im Brixental, Itter, Kelchsau, Wörgl, Kirchbichl, Mariastein, Angath en Angerberg, vormt de regio een idyllische omgeving om in te verblijven. Je kunt er tal van prachtige familiewandelingen maken, er zijn mooie fietstours te doen en daarnaast zijn er diverse beleveniswerelden en speeltuinen om leuke uitstapjes met kinderen te maken. Bovendien kent de Hohe Salve een aantal natuurlijke zwemmeren vol attracties waar je nergens beter de warme zomerdagen kunt besteden. Maar dat is niet het enige, want er zijn een aantal kenmerken die de vakantieregio pas écht uniek maken. Wij sommen ze voor je op!

Meer over een zomervakantie in de Hohe Salve
53491 - uitzicht op de berg hohe salve
Zicht op de huisberg, de gelijknamige Hohe Salve. (Foto: © Hannes Dabernig / TVB Ferienregion Hohe Salve)
Zicht op de huisberg, de gelijknamige Hohe Salve. (Foto: © Hannes Dabernig / TVB Ferienregion Hohe Salve)

1. De huisberg Hohe Salve

De Kitzbüheler Alpen tellen een aantal van de meest imposante bergtoppen die tot grote hoogtes reiken. Een daarvan is de Hohe Salve. De gelijknamige huisberg komt tot een hoogte van 1829 meter en het bijzondere is het uitzicht dat je vanaf deze berg hebt. Je kunt naar de top van de berg wandelen of met de kabelbaan, en vanaf daar genieten van een overweldigend 360 graden uitzicht over de hele regio. Dat is ook precies waar de berg haar naam aan te danken heeft, want 'Salve' betekent in het Latijn 'groet'. De hoge berg groet eenieder vanuit alle windrichtingen en sta je zelf op de top, dan kun je je ogen uitkijken bij een panorama van de waanzinnige bergwereld. Ook bijzonder: beleef het 360 graden-uitzicht terwijl je geniet van een Tiroolse specialiteit, want hier kun je zitten op een ronddraaiend terras!

Meer over de Hohe Salve >

2. De Salvenkirchlein

Niet alleen de berg zelf en het panoramische uitzicht zijn uniek, ook vind je op de top van de berg Hohe Salve een bijzondere kerk: de Salvenkirchlein. Dit is niet zomaar een kerkje, het is namelijk de hoogstgelegen bedevaartskapel in Oostenrijk. De kerk draagt eigenlijk de naam Johanneskapel, want het is officieel gewijd aan Johannes de Doper. De eerste schriftelijke vermelding van de kerk dateert uit het jaar 1589, maar door meerdere bliksemslagen door de eeuwen heen is de kapel diverse keren gerenoveerd. De hooggelegen kerk kun je bezoeken middels een mooie wandeling ernaartoe, maar je kunt ook vanuit het dorpje Hopfgarten de kabelbaan naar de top van de Hohe Salve nemen.

Lees meer over de Salvenkirchlein >

53491 - hoogste kerk oostenrijk in hohe salve
Aanrader is om een bezoek aan de kerk te combineren met een mooie wandeltocht. (Foto: © Eisele-Hein Norbert / TVB Ferienregion Hohe Salve)
Aanrader is om een bezoek aan de kerk te combineren met een mooie wandeltocht. (Foto: © Eisele-Hein Norbert / TVB Ferienregion Hohe Salve)

3. De mooiste toppen

Hoewel de top en dan vooral het uitzicht vanaf de Hohe Salve een van de meest waanzinnige is, telt de vakantieregio nog meer mooie plekken waar je de toppen kunt bereiken. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van een aantal van de mooiste bergwandelingen waarbij je de hoogste toppen van de vakantieregio Hohe Salve kunt aandoen. Zo kun je wandelen naar de Schafsiedel, met een hoogte van 2447 meter en waarbij je wandelt langs glinsterende beekjes, serene bergmeren en kleurige weiden. Ook een aanrader is een wandeling naar de 2361 meter hoge Tristkopf, waar je wandelt onder een toneel van de imponerende Hohe Tauern en de Wilder Kaiser.

Bekijk de mooiste bergwandelingen naar de toppen in de Hohe Salve >

4. Kleine Salve

Het kleine zusje van de Hohe Salve is de Kleine Salve en ook deze berg is een van de kenmerken die de vakantieregio bijzonder maken. De berg reikt tot een hoogte van 1565 meter en ligt onder de Hohe Salve. Met de Salvistabahn Itter bereik je eenvoudig de top en eenmaal boven ligt er wederom een indrukwekkend panorama op je te wachten. Het uitzicht trakteert je op een kijk over de zijdalen van het Brixental en het Wilder Kaiser-gebergte. Het zicht kun je in je opnemen bij het speciale fotopoint, of je kunt genieten vanaf de heerlijke ligstoelen die je daar kunt vinden. Daarnaast kun je op en rondom de berg fantastische wandelingen maken en is het heerlijk om te lunchen bij de knusse berghutten.

Meer over de Kleine Salve >

5. Bedevaartskerk Mariastein

Nog een interessante kerk die je absoluut niet mag overslaan tijdens een zomervakantie in de Hohe Salve is de bedevaartskerk in het plaatsje Mariastein. De kerk is een van de bekendste van Oostenrijk en dat heeft het voornamelijk te danken aan de unieke ligging: de bedevaartskerk staat namelijk op een 14 meter hoge rots. De bouw van de kerk vond al plaats in het jaar 1360 en werd zelfs aan het eind van de middeleeuwen een belangrijk pelgrimsoord. Aanrader is om zeker de 142 traptreden te nemen om de 42 meter hoge toren te bezoeken, want daar kun je verschillende eeuwenoude voorwerpen bewonderen in het museum.

Bekijk de geschiedenis van bedevaartskerk Mariastein >

53491 - bedevaartskerk mariastein hohe salve
De bedevaartskerk in Mariastein is een bijzondere plek om te bezoeken! (Foto: © Hannes Dabernig / TVB Ferienregion Hohe Salve)
De bedevaartskerk in Mariastein is een bijzondere plek om te bezoeken! (Foto: © Hannes Dabernig / TVB Ferienregion Hohe Salve)


Naast dat deze dingen de vakantieregio Hohe Salve zo bijzonder maken, is de regio vooral ook bijzonder fijn om te fietsen, wandelen, zwemmen, culinair genieten en bovenal een ideale plek voor een gezinsvakantie. Wat vind jij zo bijzonder aan de Hohe Salve?

Bekijk alle mogelijkheden in de Hohe Salve

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de vakantieregio Hohe Salve.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.