Skip to navigation Skip to main content

7 leuke uitstapjes voor families in de vakantieregio Hohe Salve

Familie op ligstoelen op de Hohe Salve
© Region Hohe Salve / Mathäus Gartner

De vakantieregio Hohe Salve, welke midden in de waanzinnige bergwereld van de Kitzbüheler Alpen ligt, is een ideale plek voor een zomervakantie met het hele gezin. Naast leuke themapaden en kindvriendelijke wandelingen, zijn er ook een groot aantal leuke uitstapjes te maken. Van een bezoek aan de speeltuinen, beleveniswerelden en waterparken tot een uitstapje naar een indrukwekkende grot, er is van alles te doen. Ben je benieuwd wat je absoluut niet mag overslaan tijdens een zomervakantie in deze veelzijdige omgeving? Dit zijn 7 leuke uitstapjes voor families in de vakantieregio Hohe Salve!

Zomervakantie in de vakantieregio Hohe Salve

De vakantieregio Hohe Salve is met haar acht charmante dorpjes onderdeel van de imposante Kitzbüheler Alpen. Het is een afwisselende regio waar je prachtige wandelingen kunt maken, heerlijk op de fiets kunt stappen en waar nog heel veel meer leuke activiteiten mogelijk zijn. Er zijn een aantal bezienswaardigheden en uitstapjes die je absoluut op je lijstje moet zetten als je hier naartoe op zomervakantie gaat met de hele familie. Zoals een aantal van de leukste speelparken, die je bijvoorbeeld kunt bezoeken middels een mooie wandeling ernaartoe. Ben je benieuwd welke uitstapjes niet mogen ontbreken aan je vakantie in de vakantieregio Hohe Salve? Noteer deze 7 dan maar alvast!

1. Salvenaland

Met stipt op nummer één in dit lijstje staat het Salvenaland. Een bezoekje aan dit park is een must als je met de hele familie op zomervakantie bent in de Hohe Salve. Het Salvenaland ligt in het dorpje Hopfgarten, aan de voet van de berg Hohe Salve en is een waar paradijs voor kinderen. Het enorme zwemmeer is niet alleen heerlijk om in te zwemmen, ook zijn er allerlei waterattracties zoals trampolines en kun je zonnen op de ligbedden op de naastgelegen weide. Bovendien is er een verwarmd zwembad om in te zwemmen en spelen. Aangrenzend vind je een pretpark waar je onder andere kunt midgetgolfen, voetballen, karten, spelen op een mega springkussen en schommel of zomerrodelen. Gegarandeerd een dag vol plezier dus!

Zwemmen in het meer van Salvenaland
© Region Hohe Salve / Stefan Ringler
Salvenaland 3
© Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH / Thomas Trinkl
Salvenaland 4
© Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH / Thomas Trinkl
Salvenaland
© Thomas Trinkl
Salvenaland 2
© Kitzbüheler Alpen Management GmbH / Thomas Trinkl

2. Salvi's Kraxxl Platzl

Salvi's Kraxxl Platzl, dat je boven op de berg Hohe Salve vindt, is een veelzijdig speelparadijs. Het op 1829 meter hoogte gelegen speelpark is een heerlijke plek om te bezoeken nadat je een wandeling op en rondom de berg hebt gemaakt. Kinderen leven zich uit op een verscheidenheid aan speeltoestellen waar ze hun evenwicht kunnen testen, springen op trampolines en kunnen klimmen op torens en rotsen. Uitgespeeld? Dan is het genieten op het ronddraaiende terras van het knusse bergrestaurant, waar je met een heerlijke Tiroolse specialiteit voor je neus je ogen uitkijkt bij het schitterende uitzicht.

3. Hundsalm ijs- en druipsteengrot

Een indrukwekkende plek om te bezoeken is de Hundsalm ijs- en druipsteengrot. Op een hoogte van 1520 meter boven de plaatsjes Angerberg en Mariastein vind je een unieke ijswereld die je van binnen kunt bewonderen. Sinds 1956 is de grot beschermd natuurgebied en vandaag de dag kun je het bezoeken middels een rondleiding. Hier kun je je verwonderen aan de meest bijzondere vormen en ijssculpturen die de grot zich aanneemt terwijl je via smalle trappen door een labyrint van rotsformaties wandelt. Hoogtepunt is het 'Hoofd van Christus', een bijzondere vorm die - zoals de naam al zegt - lijkt op het hoofd van Christus. In de grot is de temperatuur het gehele jaar rond de nul graden, dus ook zomers is het handig om iets warms aan te trekken als je hier naartoe gaat.

Familie in de Hundsalm ijs- en druipsteengrot
© Dabernig Hannes

4. Klimhal Wörgl

Eens zin in een dagje iets anders? Ga klimmen in Wörgl! In de enorme klimhal kan zowel jong als oud zich vermaken met eindeloos veel klimmogelijkheden. De hal is zeker 300 m² groot en de wanden reiken tot wel 15 meter hoogte. Hier vind je maar liefst 200 verschillende routes die variëren in moeilijkheidsgraad. Kinderen, beginners, gevorderde en fanatieke klimmers: iedereen kan hier plezier maken en een uitdagende klim proberen.

5. Kirchbichl Moor zwemmeer

Ideaal tijdens warme zomerdagen is om je dag te besteden aan het water. Aanrader en een van de leukste uitstapjes voor families in de vakantieregio Hohe Salve is een bezoekje aan het zwemmeer in het plaatsje Kirchbichl. Het zwemmeer heeft een ondergrond dat uit veen bestaat, iets dat niet alleen ervoor zorgt dat het water een aangename temperatuur behoudt, maar ook volgens de verhalen een genezende werking zou hebben. Door het veen is het een van de warmste bergmeren waar je kunt zwemmen in heel Tirol. Je kunt er naast lekker poedelen ook aan diverse sporten doen, zoals tennissen en voetballen. Bovendien is er een speeltuin voor de kids.

Zwemmen in het Kirchbichl Moor zwemmeer
© TVB Kitzbüheler Alpen Hohe Salve / Dabernig Hannes

6. Openluchtzwembad in Itter

Iets waar kinderen nooit genoeg van krijgen is zwemmen, en ook het dorpje Itter is daar perfect voor, want hier vind je een heerlijk openluchtzwembad. Op een schitterende locatie tussen de glooiende bergen van de vakantieregio Hohe Salve vind je een verwarmd zwembad en een kinderbadje met glijbaan. Naast het bad ligt een grote ligweide om lekker te ontspannen en te genieten van de zon. Niet alleen kun je er zwemmen, ook is er een speeltuin, trampoline, ping-pongtafel, tafelvoetbal en kun je er beachvolleyballen.

7. Bezoek een beleveniswereld

De vakantieregio Hohe Salve ligt in een afwisselende omgeving en de Kitzbüheler Alpen tellen dan ook een flink aantal mogelijkheden voor leuke uitstapjes met families. Iets dat je dan ook niet mag overslaan als je hier met het gezin op vakantie bent, is een bezoekje aan een van de beleveniswerelden. Kinderen gaan hier op in spannende verhalen en attracties en zowel de allerkleinsten als tieners en volwassenen vermaken zich hoe dan ook in deze leuke parken. Bezoek bijvoorbeeld Ellmi’s magische wereld in het plaatsje Ellmau, waar er verschillende attracties en speelgelegenheden volledig in het teken van sprookjes staan, of het Triassic Park in Waidring dat je meeneemt naar de wereld van de dinosauriërs. Ook leuk is om je te wagen aan de klimparcoursen van klimbos Hornpark in St. Johann in Tirol of ga puzzelen in het ontdekkingspark Alpinolino in Westendorf!

Klimmen in Ellmi’s magische wereld

Tip: de Kitzbüheler Alpen-Zomerkaart

Een aanrader voor als je leuke uitstapjes in de vakantieregio Hohe Salve wilt maken, is om gebruik te maken van de Kitzbüheler Alpen-Zomerkaart. Met deze kaart profiteer je van ontzettend veel voordeel en kortingen tijdens je zomervakantie. Zo kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, maar ook diverse uitstapjes zijn gratis toegankelijk, zoals het openluchtzwembad in Itter. Daarnaast profiteer je bij andere uitstapjes en bezienswaardigheden van hoge kortingen en speciale prijzen. 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de vakantieregio Hohe Salve.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.