Skip to navigation Skip to main content

Triassic Park

Triassic Park 1
© Klaus Listl
Triassic Park 2
© Klaus Listl
Triassic Park 3
© Klaus Listl
Triassic Park 4
© Klaus Listl
  • Neem een kijkje in de oertijd
  • Leuk voor alle leeftijden
  • Ga zelf op onderzoek uit

Een reis terug in de tijd? In het Triassic Park op de Steinplatte bij Wadring ga je terug naar de tijd van dinosaurussen en ammonieten! 200 miljoen jaar geleden lag op deze plek de oerzee Tethys en nu komt deze tijd hier weer tot leven. Het Triassic Park bestaat onder andere uit het Triassic Center, Triassic Beach, Triassic Trail, uitkijkplatform, Fischer’s Koraaltuin en een druipsteengrot. Op de Steinplatte beleef je een onvergetelijke dag in de prehistorie!

Het Trassic Park ligt bij het bergstation van de Steinplatte in Waidring. Kom je met een kinderwagen, dan kun je deze gewoon meenemen in de gondel. Toegang tot alle onderdelen is gratis. Zowel bij goed als bij slecht weer valt er hier genoeg te beleven.

Triassic Beach

Voor de nodige verkoeling is er de Triassic Beach. Op meer dan 200 vierkante meter kan er gespetterd en gespeeld worden. Ga op zoek naar fossielen, glijd door de 30 meter lange glijbaan met dinosaurusbuizen of komt tot rust op het hoogste zandstrand van de Alpen.

Triassic Trail

De Triassic Trail is een 4 kilometer lange wandelroute die geschikt is voor gezinnen. Onderweg valt er het nodige te leren en kom je langs diverse informatieborden. Ook maak je kennis met de tyrannosaurus, een diplodocus, een stegosaurus en de waterdinosaurus in het stuwmeer!

Uitzichtplatform

Het uitkijkplatform op de Waidringer Steinplatte is zowel in de zomer als winter geopend. Je bevindt je hier bijna 70 meter boven de grond en je wordt omgeven door de rotsformaties van de Steinplatte. Je moet geen last van hoogtevrees hebben, want de ondergrond van het platform is doorzichtig.

Druipsteengrot

In de druipsteengrot van het Triassic Park duik je in de wereld van de geologie. Hier leer je het verschil tussen stalagmieten en stalactieten en hoe deze formaties zijn ontstaan. De grot is zowel in de zomer als winter geopend.

Triassic Center

Of het nu goed of slecht weer is, een wandeling door het Triassic Center is altijd een goed idee. Je vindt hier diverse interactieve tentoonstellingen en je kunt zelf in de rol van archeoloog kruipen.

Triassicparklogo

Triassic Park

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 26,-
  • Prijs jongeren (18): € 23,-
  • Prijs kinderen (15): € 14,-

Korting met gastenkaart. Prijs geldt voor heen- en terugrit met de gondel.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 16.45
Dinsdag 09.00 - 16.45
Woensdag 09.00 - 16.45
Donderdag 09.00 - 16.45
Vrijdag 09.00 - 16.45
Zaterdag 09.00 - 16.45
Zondag 09.00 - 16.45

Geopend van eind mei tot begin oktober.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*