Skip to navigation Skip to main content
Waidring
© Stefan Ringler
Oostenrijk

Vakantie Waidring

  • Een paradijs voor fietsers en wandelaars
  • Veel zwemmeren in de omgeving
  • Gelegen aan de voet van de Steinplatte
  • Een fijne bestemming voor families met kinderen

Waidring ligt op een hoogte van 778 meter in het Pillerseetal in Tirol. Het dorp ligt aan de voet van de 1869 meter hoge Steinplatte, in de Kitzbüheler Alpen en vlakbij de grens met Duitsland. Waidring is een pittoresk dorp en wordt gekenmerkt door de balkons vol met bloemen in de zomer en de imposante gele Pfarrkirche.

Waidring is geen groot dorp, maar biedt dankzij de ligging aan de voet van de Steinplatte een breed scala aan activiteiten. Vooral fietsers, wandelaars en families met kinderen vinden in deze omgeving veel mogelijkheden. In het dorp zijn meerdere accommodaties, restaurants en cafés te vinden. Aan de rand van het Waidring ligt camping Steinplatte. Naast ruime campingplaatsen beschikt de camping ook over appartementen, een restaurant en een klein meer.

Accommodaties bij reispartners in Waidring

Fotogalerij van Waidring

Waidring
© Stefan Ringler
Schuur voor koeien in de bergen van Waidring
© rol.art-images
Overzicht van de Badesee in Waidring
© Kitzbüheler Alpen / PillerseeTal
Waidring 2
© Kitzbüheler Alpen Management GmbH / Mike Jöbstl
Steinplatte Waidring
© Kitzbüheler Alpen Management GmbH / Defrancesco

Wandelen in Waidring

Tijdens een vakantie in Waidring kun je wandelen in het gebied van de Steinplatte. Veel mensen bestempelen dit ook wel als het beste wandelgebied dat tussen Tirol en Beieren ligt. Niet alleen kun je hier wandelingen maken in het dal, maar ook in de bergen. Daarbij heb je toegang tot een wandelnetwerk van ruim 400 kilometer aan paden. Er zijn wandelroutes voor alle niveaus en een aantal daarvan zijn ook zeer geschikt voor de hele familie. Tips voor wandelen in Waidring zijn:

- De WaiWi: een wandeling van Waidring naar de Wildseeloder. In drie etappes wandel je van Waidring naar de Wildseelodersee in Fieberbrunn. De route heeft een lengte van 50 kilometer, overbrugt 3200 hoogtemeters en is middelzwaar van niveau.
- De Waidringer Panoramaweg: deze panoramaroute biedt onderweg allerlei mooie uitzichten op het dorp en de omringende bergwereld. De wandeling heeft een lengte van 15,6 kilometer, overbrugt 1562 hoogtemeters en is middelzwaar van niveau.
- De Hackenschmiede - Schäferaukapelle - Kneippanlage: een gemakkelijke rondwandeling van 3,5 kilometer. Je overbrugt in totaal 55 hoogtemeters.
- Een rondje om de Hausberg: een middelzware wandeling van 6,2 kilometer. Je overbrugt in totaal 395 hoogtemeters.

De 7 mooiste wandel- en mountainbikeroutes in het PillerseeTal >

Schuur voor koeien in de bergen van Waidring
rol.art-images

Fietsen in Waidring

Fietsers en mountainbikers hebben vanuit Waidring toegang tot ruim 800 kilometer aan paden en trails. Er zijn routes in vier verschillende niveaus en deze worden duidelijk aangegeven met vier verschillende kleuren (blauw, rood, zwart, geel). Is het niet mogelijk om eigen materiaal mee te nemen, dan kan dat onder andere gehuurd worden bij Intersport Kienpointner en Sport Rainer Rainer. Tips voor fietsen in Waidring zijn:

- Loferer Alm Runde 241: een moeilijke route van 28,7 kilometer vanaf het bergstation van de Steinplatte gondelbaan. Je overbrugt 360 hoogtemeters.
- Klaksteinrunde Nr. 18: een middelzware route van 41,9 kilometer. Je overbrugt 450 hoogtemeters.
- Buchensteinwand - Kammbergalm Nb. 220: een middelzware route van 6 kilometer vanaf parkeerplaats Bergbahn Pillersee / Buchensteinwand. Je overbrugt 596 hoogtemeters.

Een familievakantie in Waidring

Waidring biedt genoeg mogelijkheden voor een familievakantie. In de waterrijke omgeving van het Pillerseetal liggen meerdere zwemmeren waar het tijdens een warme dag goed toeven is. In Waidring ligt Badesee Waidring, in St. Ulrich am Pillersee de Pillersee en in Fieberbrunn de Lauchsee. Ook op de berg zijn allerlei uitstapjes en activiteiten mogelijk. Op de Steinplatte ligt bergbeleveniswereld Triassic Park. Bij deze berg start het avontuur al als je in de gondel stapt en het gaat door tot ongeveer 1600 meter hoogte. Neem een kijkje in de wereld van de dinosauriërs, leer meer over de historie van miljoenen jaren geleden of geniet van de zon bij het hoogstgelegen zandstrand van Europa.

6 leuke activiteiten voor het hele gezin in het PillerseeTal >

Overzicht van de Badesee in Waidring
Kitzbüheler Alpen / PillerseeTal

Bergliften in de zomer

Van begin juni tot begin oktober is de Steinplatte gondelbaan dagelijks geopend van 09.00 - 16.45 uur. De lift ligt aan de aan de voet van de Steinplatte en brengt je gemakkelijk en snel omhoog. Schaf je de Pillerseetal Card aan, dan kun je voor een vast bedrag onbeperkt gebruik maken van deze lift. Uiteraard zijn er ook dagkaarten te koop.

Tips in Waidring

-Tijdens een vakantie in Waidring kun je de Pillerseetal Card aanschaffen. Met deze kaart heb onbeperkt toegang tot de bergliften van het Pillerseetal, uitstapjes en de verschillende zwemmeren en zwembaden. Wil je gebruik maken van alle bergliften van de Kitzbüheler Alpen, dan is het verstandig om de <Kitzbüheler Alpen Sommercard aan te schaffen.
-Overnacht je in één van de aangesloten partneraccommodaties, dan krijg je een gratis gastenkaart. Met deze kaart ontvang je nog meer voordeel.

Weer in Waidring

Vandaag

Stevige buien met een enkele keer onweer

Stevige buien met een enkele keer onweer
7 / 14

Vorstgrens

2537 meter

Regen

7 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
7 / 13

Vorstgrens

2475 meter

Regen

4 mm
Bäreck
Kammerkör
Toeristeninformatie voor Waidring
Name Tourismusverband PillerseeTal
E-mail waidring@pillerseetal.at
Telefoon 5630430
Algemene informatie
Aantal inwoners 2000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 927 km
Hoogte dorp 778
Aantal toeristenbedden 520
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 9
Bars & cafés 2
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart