Skip to navigation Skip to main content
Frühling Im Pillerseetal (C) Ringler
© Stefan Ringler

Het PillerseeTal in het Oostenrijkse Tirol is een regio voor natuurliefhebbers. De smaragdgroene Pillersee, waaraan het dal z’n naam dankt, wordt omringd door de ruige Steinplatte en Loferer Steinberge en de lieflijke Kitzbüheler Alpen. Het PillerseeTal nodigt je met de idyllische alpenlandschappen uit voor een gemoedelijke gezinsvakantie, boordevol avontuur. Vanaf de grens bij Kufstein ben je er binnen een uurtje.

Het PillerseeTal

Er liggen vijf plaatsen in het PillerseeTal: Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee en Waidring. Het zijn rustige, landelijke dorpen die jong en oud tal van leuke activiteiten bieden om het dal en de omliggende bergen te verkennen. Vanuit Fieberbrunn en Waidring zijn er gondelbanen die je snel omhoog brengen, in St. Ullrich is een stoeltjeslift. In alle drie kun je desgewenst je mountainbike meenemen. Met de gastenkaart die je bij je verblijf ontvangt, kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in het hele dal. Dit omvat zowel de trein- als busverbindingen in het dal en tussen de dorpen.

1. Wandelen of fietsen rondom de Pillersee

Rondom de Pillersee in St. Ulrich kun je heerlijk ontspannen wandelen en fietsen op de mooi aangelegde paden. Ze voeren je langs kleurrijke bloemenweiden, kabbelende stroompjes en machtige rotsformaties. Onderweg kun je heerlijk in het gras of op een steiger of bankje langs het meer picknicken. Ook de kiosk en het restaurant bij de Pillersee bieden zich aan voor een tussenstop.

Zwemmen in een bergmeer in het PillerseeTal
© Klaus Listl

2. Zwemmen in een bergmeer

De verfrissend koude Pillersee is niet het enige bergmeer in het PillerseeTal dat er op een warme zomerdag gewoon om vraagt om in te springen. Ook het zwemmeer in Waidring en de Lauchsee in Fieberbrunn zijn heerlijke plekken om op warme dagen wat verkoeling te zoeken. Het water in het zwemmeer in Waidring is van drinkwaterkwaliteit en pure luxe om in te zwemmen. De Lauchsee in Fieberbrunn is juist moerasachtig en heeft een helende werking. Hier is pootjebaden misschien al voldoende? En is het een dagje minder fraai weer, dan kun je altijd nog zwemmen in het binnenzwembad Alpensportbad in St. Ullrich am Pillersee.

Stand Up Paddeling kan op de Pillersee en Lauchsee
© Klaus Listl

3. Ga eens SUPpen!

Heb je wel eens vol bewondering staan kijken als er een SUPper op zo’n groot surfboard staand voorbij kwam peddelen? In het PillerseeTal kun je Stand Up Paddling zelf proberen! Bij de kiosk van de Pillersee kun je paddleboards huren om te SUPpen en na een korte training kun je beginnen. Wil je de juiste techniek leren, dan zijn er professionele gidsen die je graag instrueren. Ook op de Lauchsee kun je SUPpen. Hier zijn geen cursussen, maar de paddleboards zijn er wel voor zowel kinderen als volwassenen te huur.

Leuke puzzeltocht doen in het PillerseeTal
© Defrancesco

4. Verken het PillerseeTal met een interactieve puzzeltocht

Een leuke manier om de regio te ontdekken is met de nieuwe, interactieve outdoor puzzeltocht ‘Het geheim van de Steinbergkoning’. De reis voert langs negen stations door het hele PillerseeTal, waar uitdagende puzzels moeten worden opgelost. Dat betekent plezier voor het hele gezin, want alleen met vereende krachten kunnen de lastige vraagstukken worden opgelost en de Steinbergkoning worden verslagen.

De achtbaan in Timoks Wilde Welt in Fieberbrunn
© Klaus Listl

5. Kom in actie in de belevenisparken op de berg

Ga voor een leuke dag naar een van de belevenisparken op de berg. In Fieberbrunn is belevenispark Timoks Wilde Wereld. Hier gaat menig kinderhart sneller kloppen van een ritje in Timoks Alpine Coaster, maar ook het laagtouwenparcours, het klimpark en de vele spellen bij het water staan garant voor uren plezier. In Waidring op de Steinplatte is Triassic Park, waar je alles over dinosauriërs, de geschiedenis van de aarde en fossielen te weten komt. De Triassic Trail brengt je langs tal van levensechte dino’s, tot op het glazen uitkijkplatform 70 meter boven de afgrond. Beide belevenisparken zijn makkelijk bereikbaar met de gondelbanen, die vanuit Fieberbrunn en Waidring de berg op gaan.

Er is zo veel te doen in de belevenisparken in het PillerseeTal!

Spannend uitzichtpunt in Triassic Park Steinplatte Waidring, 70 meter boven de afgrond
© Klaus Listl
Op een vlot over het water terwijl de dinosaurus je in de gaten houdt
© Klaus Listl
Laagtouwenparcours in Timoks Wilde Welt in Fieberbrunn
© Klaus Listl
Het PillerseeTal biedt overal gelegenheid om met water te spelen
© Klaus Listl

6. De grootste familieachtbaan van Oostenrijk

In St. Jakob in Haus vind je het grote avonturenpark Familienland, met meer dan 50 attracties voor het hele gezin. Het park wordt gedomineerd door de grootste familieachtbaan van Oostenrijk, die zich indrukwekkend door de lucht en over het terrein slingert. Daartussen zijn o.a. een piratenschip, een Vikingland, een kinderboerderij en allerlei waterspellen te vinden, maar ook een overdekte speelhal en klimhal. Er is hier genoeg te beleven dus!

Tip: de PillerseeTal-Card

De PillerseeTal-Card is je toegangsbewijs voor alle activiteiten in deze blog én nog veel meer andere leuke attracties. Het is een all-inclusive kaart waarmee je van talloze aanbiedingen in het PillerseeTal profiteert, zonder dat je steeds entree hoeft te betalen. De PillerseeTal-Card is in de zomer verkrijgbaar voor 4 of 6 dagen, in de herfst ook voor 3 dagen.

Het PillerseeTal is ideaal voor een fijne gezinsvakantie
© Klaus Listl

Vakantieadressen in het PillerseeTal

Heb je zin gekregen in een zomervakantie in het PillerseeTal? De accommodaties in de dorpen zijn er met hun ruime familiekamers helemaal op ingericht om je hele gezin een fijn thuis te bieden tijdens je vakantie. Kinder- en babybedjes en kinderstoelen zijn overal beschikbaar en ook qua inrichting is er nagedacht over kindvriendelijkheid. Zo zijn stopcontacten beveiligd en is er leuk kinderbeddengoed. Bij veel accommodaties is een speelkamer of speeltuin in de tuin.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Kitzbüheler Alpen Regio PillerseeTal

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.