Skip to navigation Skip to main content

8 herkenbare zinnen in een berghut

Berghut (2)

Niets is fijner dan na een flinke wandeling bij te komen in een gezellige berghut. Voor een verdiende heerlijke lunch of misschien blijf je er zelfs wel slapen. En als je dan eenmaal in de hut bent, dan komen er altijd van die zinnen uit jouw of iemand anders z’n mond die erg herkenbaar zijn. Van die dingen die je alleen maar zegt of vooral zegt wanneer je in een berghut bent. Welke herken jij?

1. Gaan we binnen of buiten zitten?

Het zonnetje schijnt, maar het is toch vrij fris buiten door een windje of de temperatuur die vrij laag is. Wat gaan we doen, blijven we buiten of gaan we warm naar binnen?

2. Ik vind alles lekker!

Eén blik op de menukaart en je ziet alleen maar overheerlijke specialiteiten staan. Je maag rommelt en ja, je ontdekt het al snel en roept uit: Ik vind alles lekker!Menukaart bij een berghut
© Spalder Media Group

3. Oh wat zij daar hebben ziet er ook goed uit!

Nadat je een tijdje naar de menukaart hebt gestaard, kijk je ineens opzij. Bij je buurman op de tafel staat ook een bord met heerlijk eten. Wat zal het zijn?

4. Ik kan niet kiezen hoor!

Je hebt zo’n trek gekregen van de wandeltocht, dat je alles wel zou lusten. Een grote Schnitzel met frites, Käsespatzle of toch maar lekkere zoete Kaiserschmarrn: moeilijk kiezen…

Bord Kaiserschmarrn in de zomer

5. Zijn hier nog 2 plekken vrij?

In een berghut of op een terras staan vaak grote tafels en wanneer je maar met een klein groepje of met z’n tweeën bent, schuif je meestal bij anderen aan. Vaak ontstaan dan de leukste gesprekken aan zo’n tafel.

6. Doe mij maar een Schnapps!

Wanneer je denkt dat je alles gehad hebt, of wanneer je net de berghut binnenkomt, staat de Huttenwaard klaar met een dienblad met glaasjes: tijd voor Schnapps, of je het lekker vindt of niet.

Schnapps

7. Wow wat stinken die sokken!

Wanneer je blijft overnachten in een berghut verwissel je je wandelschoenen voor een paar huttensloffen. De bergschoenen blijven achter in het hok, soms met een paar behoorlijk stinkende sokken erbij.8. Ik ga slapen, morgenochtend weer vroeg op!

De avonden in een berghut zijn gezellig, maar duren vaak niet lang. Rond 21.00 uur maken de eerste gasten al aanstalten om te gaan slapen en 2 uur later is het helemaal stil en donker in de berghut. 8 tips voor een perfecte nacht in een berghut >

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.