Recept: Wiener Schnitzel

Recept: Wiener Schnitzel

16 november 2018

door Yvonne in Recepten

Ben je in Oostenrijk (of Duitsland), dan is het eten van een Schnitzel een must. Een goede Schnitzel is bijna net zo groot als je bord, relatief dun en lekker knapperig. Het liefst geserveerd met goudgele frieten, mayonaise, ketchup, een schijfje citroen, salade én Preiselbeere compote (cranberry compote). Een heerlijke stevige maaltijd, waar je genoeg energie van krijgt voor een flinke wandel- of fietstocht.

Ingrediënten Wiener Schnitzel (4 personen)

  • 2 eieren
  • 4 ongepaneerde (kalfs)Schnitzels van ongeveer 150 gram
  • zout en peper
  • bloem
  • paneermeel
  • 1 citroen
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels olie
  • verse peterselie
  • eventueel patat, salade, mayonaise, ketchup en cranberry compote

Bereiding Wiener Schnitzel:

Stap 1: Leg elke Schnitzel tussen lagen twee plastic folie en sla de Schnitzels plat.

Stap 2: Doe de eieren in een diep bord en klop ze los met 1 eetlepel water. Zet daarna 2 diepe borden klaar. Doe in het ene bord enkele lepels bloem en in het andere bord enkele lepels paneermeel.

Stap 3: Bestrooi de Schnitzels met zout en peper.

Stap 4: Haal de Schnitzels eerst door het bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn.

Stap 5: Verhit de boter en de olie in een koekenpan. Bak de Schnitzels op (middel)hoog vuur gaar, lichtbruin en krokant. Snijd ondertussen de citroen in 4 partjes.

Stap 6: Leg de Schnitzels op de borden en serveer met wat peterselie en een partje citroen. Met frietjes en salade maak je er helemaal een feestje van!

Tips Wiener Schnitzel:

In plaats van kalfsschnitzels kun je ook varkensfilet gebruiken. Snijd de filets zelf in de gewenste dikte (op koop bij de slager) en sla ze goed plat. Eventueel kun je het vlees in de randen op een aantal plekken in knippen of snijden, zodat ze niet gaan opkrullen in de pan.

Guten Appetit!

Reactie(s) Reageren?

door Jos op 5 juli 2016

Hmmmm heerlijk!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips