Zomervakantie in Waidring/Steinplatte: 10 tips voor families met kinderen

Met kinderen op zomervakantie in Steinplatte Waidring

2 maart 2021

door Miranda in Familie/kinderen

Waidring is een klein en knus Tirools dorpje in het Pillerseetal. Het ligt op een hoogte van bijna 800 meter aan de voet van de huisberg, de 1869 meter hoge Steinplatte. Het is een heerlijke plek voor een zomervakantie met kinderen. Omdat er hier veel verschillende activiteiten mogelijk zijn, maar je vindt er ook diverse plekken om lekker te zwemmen en te genieten van de zon. In dit artikel hebben we tien tips voor een heerlijke zomervakantie met kinderen in Wadring/Steinplatte voor je op een rijtje gezet.

Zomervakantie in Waidring/Steinplatte: beleef het echte Tirol

Waidring ligt op de grens van Tirol (Oostenrijk) en Duitsland, in een groen en afwisselend dal dat is vernoemd naar het gelijknamige meer, de Pillersee. Het dorpje zelf biedt alles wat je zoekt tijdens een zomervakantie: typisch Oostenrijkse huizen met bloemen aan de balkons, een opvallend geel kerkje, voldoende fijne accommodaties en diverse restaurants en café’s. Wanneer je met kinderen op vakantie bent in Waidring, weet je zeker dat zowel jij als je kids zich geen dag hoeven te vervelen. Er is genoeg te doen!

zomervakantie met kinderen in Waidring/Steinplatte
© Robert Pupeter / Tirol Werbung - TVB Pillerseetal

#1. Kamperen op Camping Steinplatte

Als kinderen iets leuk vinden tijdens de zomervakantie, dan is het wel kamperen. Op de camping maken ze snel vriendjes en/of vriendinnetjes en ze zijn lekker de hele dag buiten. Camping Steinplatte ligt 2 km buiten het dorp, direct aan een eigen zwemmeertje. Uiteraard is er ook een grote speeltuin en een restaurant. Wil je liever niet kamperen; er zijn ook enkele appartementen op de camping te huur.

#2. Triassic Park op de Steinplatte

Triassic Park is het leukste uitje op de berg voor kinderen, bereikbaar met de gondellift. In de interactieve tentoonstelling Triassic Center ga je terug naar de oertijd van onder andere de dinosauriërs. Op de leerzame en afwisselende wandelweg, Triassic Trail (4 km lang), vervelen de kinderen zich geen moment. Sluit de dag ’s middags relaxed af met een bezoekje aan Triassic beach, het hoogste zandstrand van de Alpen.

#3. Klimmen en klauteren in Robinienpark

Op de Steinplatte ligt het Robinienpark, een zogenaamde ‘Niederseilgarten’. Een park waarbij het aankomt op balans, vaardigheid, kracht een beetje moed. Er zijn diverse speeltuigen en hindernissen die overwonnen moeten worden. Een plek waar groot en klein zich urenlang kan vermaken.

Robinienpark Steinplatte
© Kitzbüheler Alpen Pillerseetal

#4. Uitzichtplatform Steinplatte

Bij Triassic Park op de Steinplatte ligt ook een uitzichtplatform. Je zweeft hier 70 meter boven de grond en via glasplaten in de bodem, kijk je zo naar beneden. Verder heb je vanaf het platform een fantastisch uitzicht op de omgeving.

#5. De educatieve bijenroute wandelen

Bijen zijn hele nuttige beestjes en tijdens de speciale ‘Bijenroute’ in St. Ulrich am Pillersee, dat vlakbij Waidring ligt, kun je er bij 16 verschillende stations alles over te weten komen. De route is kort, 500 meter, en is in ongeveer een half uurtje af te leggen. De wandeling ligt direct aan de Pillersee, dus daar kun je daarna lekker blijven om te relaxen of een frisse duik te nemen.

Op zoek naar een vakantiehuis in Waidring in het Pillerseetal? Klik hier >

#6. Druipsteengrot op de Steinplatte

De laatste attractie op de Steinplatte die je echt niet mag missen tijdens de zomervakantie in Waidring is de druipsteengrot. In de grot krijgen bezoekers uitleg over het ontstaan van de druipstenen en hoe deze heten. Op warme zomerdagen is een bezoekje aan de grot daarnaast ook nog eens een heerlijke afkoeling.

#7. Het geheim van de Steinbergkoning oplossen

In het Pillerseetal kun je meedoen aan het interactieve spel ‘Het geheim van de Steinbergkoning’. In de zomer kun je op acht verschillende plekken puzzels oplossen, die je speciale krachtwoorden geven om de Steinbergkoning te verslaan. In Waidring vind je de puzzel bij het Kneipp-complex Seisenbachbron wat sowieso een leuke plek is om te bezoeken.

Het geheim van de Steinbergkoning
© Defrancesco / TVB Pillerseetal

#9. Mountainkarten

Je kunt op meerdere plekken in de regio een ritje maken op een zomerrodelbaan, maar wil je een keer iets anders doen, dan is mountainkarten een goed alternatief. In Waidring ligt een speciaal parcours bij Gasthof Oberweissbach. Op speciale karts leg je een parcours van ruim twee kilometer af. De karts zijn er in diverse formaten en na afloop van de rit brengt de ‘bergtaxi’ je weer terug naar het startpunt.

#9. Geniet van veel voordeel met de Pillerseetal Card

Wanneer je overnacht bij een aangesloten accommodatie, ontvang je een Gästecard die je veel korting geeft op diverse attracties en waarmee je gratis van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Daarnaast kun je met korting de All Inclusive ‘Pillerseetal Card’ kopen, die je onbeperkt toegang geeft tot onder andere de bergliften, zwemmeren, zwembaden, bergavonturenwerelden en een afwisselende familie- en kinderprogramma.

#10. Zwemmen in het zwemmeer van Waidring

In Waidring ligt een mooi zwemmeer met een grote ligweide. Het is een fijne plek om met de hele familie een warme zomerdag door te brengen. Er kan gedoken worden vanaf een steiger en voor de kleintjes is er tevens een speelweide en grote zandbak. Naast het zwemmeer ligt een normaal buitenzwembad en er is een kiosk en restaurant voor een verfrissend drankje of lunch.

© Kitzbüheler Alpen Pillerseetal


Heb jij nog tips voor een vakantie met kinderen in Waidring/Steinplatte? Reageer op één van onze social kanalen.

Zomervakantie tips