Skip to navigation Skip to main content
Pillerseetal
© Bergbahn Pillersee, Andreas Langreiter
Oostenrijk

Vakantie PillerseeTal

  • 3 familievriendelijke beleveniswerelden
  • 400 km aan wandelpaden en 500 km aan fietsroutes
  • Vanaf het Jakobskreuz heb je een prachtig uitzicht over de omgeving

Tegen de grens met het Salzburgerland vind je het PillerseeTal. Dit dal ligt in Tirol en behoort tot de vakantieregio Kitzbüheler Alpen. In het PillerseeTal liggen vijf dorpen die samen een paradijs vormen voor bergliefhebbers. Of je nou in Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee of Waidring verblijft, je hebt gegarandeerd een goede bergvakantie. De Loferer en Leoganger Steinbergen bieden toegang tot een eindeloos wandel- en fietsnetwerk en de Pillersee in het hart van het dal zorgt voor de nodige waterpret.

Omgeven door imposante bergen ben je in het PillerseeTal aan het juiste adres voor een heerlijke bergvakantie. Vanuit het PillerseeTal heb je toegang tot het wandel- en fietsnetwerk van de Kitzbüheler Alpen. In totaal hebben de Kitzbüheler Alpen meer dan 2.500 km aan gemarkeerde wandelwegen. Daarnaast zijn er verschillende attractieparken voor families die zorgen voor een leuk uitje op de berg. Zo is het Jakobskreuz een letterlijk hoogtepunt van de Buchensteinwand. Het Jakobskruis heeft een uitkijkplatform op het dak op 28 meter hoogte, waar je een prachtig uitzicht hebt over het PillerseeTal. Je kunt het kruis makkelijk bereiken met de bergbaan Pillersee/Buchensteinwand.

1 dal, 5 dorpen

In het Pillerseetal liggen vijf dorpen, met elk een eigen karakter. Fieberbrunn is met 4.360 inwoners het grootste dorp. Voor de wandelaars zijn er talloze hutten waar ze van de Tiroolse keuken kunnen genieten. Ook voor bergbeklimmers, is er met verschillende klimroutes, genoeg te doen. Op 1.000 meter hoogte ligt Hochfilzen. Dit dorp staat vooral bekend om de vele wandelroutes voor jong en oud vlakbij het dorp. St. Jakob in Haus ligt aan de voet van huisberg Buchensteinwand. Deze huisberg geeft toegang tot Familienland Pillersee, maar je kunt hier ook prachtige wandelingen naar de top maken. St. Ulrich am Pillersee biedt mogelijkheden tot inspanning en ontspanning. De Pillersee zorgt voor verkoeling op warme zomerdagen en in de directe omgeving van het dorp vind je verschillende uitdagende wandel- en fietsroutes. Tot slot kun je nog naar Waidring, een typisch Oostenrijks bergdorp. Vanaf hier kun je wandelen en mountainbiken op de Steinplatte.

Uitstapjes voor families in het PillerseeTal

Ook aan alternatieve activiteiten voor families ontbreekt het niet in het Pillerseetal. Zo zorgt het Triassic Park in Waidring voor een leuke dag voor het hele gezin. Dit park brengt je terug in de oertijd en toont reptielen en andere wezens van meer dan 200 miljoen jaar geleden. De interactieve tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd en Triassic Beach is het hoogstgelegen zandstrand van de Alpen met verschillende spellen en attracties. Daarnaast heb je nog Familienland Pillersee en de Timoks Wilde Welt in Fieberbrunn. Familienland Pillersee is een attractiepark in St. Jakob in Haus. Je vindt hier meer dan 40 attracties, waaronder de hoogste familieachtbaan van Oostenrijk. Ook een bezoek aan Timoks Wilde Welt mag niet ontbreken tijdens je vakantie in het Pillerseetal. Dit is één van de tien bergbeleveniswerelden van de Kitzbüheler Alpen en biedt gegarandeerd plezier voor jong en oud.

Als je een of meerdere attractieparken bezoekt, doe dan meteen mee aan het nieuwe interactieve familie-avontuur ´Het geheim van de Steinbergkoning`! Deze speurtocht brengt je naar alle uithoeken én bezienswaardigheden in het PillerseeTal. Bij de puzzelstations die daar zijn verstopt, kun je krachtwoorden winnen, waarmee de Steinbergkoning kan worden verslagen. De puzzels die deze heerser van het ondergrondse rijk heeft gemaakt zijn zeker niet makkelijk. Alleen met vereende krachten, logica en teamwork zijn de lastige vraagstukken op te lossen en kun je de Steinbergkoning verslaan. Dat betekent plezier voor het hele gezin!

6 leuke activiteiten voor het hele gezin in het PillerseeTal >

Familie Steinplatte
Freezingmotions / Klaus Listl

Wandelen in het PillerseeTal

Van de 2.500 km aan gemarkeerde wandelroutes in de Kitzbüheler Alpen, ligt zo’n 400 km in het PillerseeTal. Sommige wandelroutes bereik je met één van de drie liften. Bergbahnen Fieberbrunn, Bergbahn Pillersee/Buchensteinwand en Bergbahn Steinplatte Waidring zijn de drie liften die elke zomer wandelaars en fietsers naar boven brengen. Uiteraard kun je ook zelf lekker naar boven wandelen. Wandel bijvoorbeeld:
- door de Teufelsklamm in St. Ulrich am Pillersee. Deze makkelijke wandeling duurt ongeveer een uur en is een leuke afwisseling tussen alle bergwandelingen.
- van Fieberbrunn naar de Buchensteinwand. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op onder andere de Wilder Kaiser en de Loferer Steinberge.
- naar de Fellhorn. Deze route start bij de parkeerplaats van de Steinplatte, via de Brennhütte en de Durchkaseralm naar de Fellhorn op 1.764 meter hoogte.

Fietsen in het PillerseeTal

In het PillerseeTal heb je toegang tot ruim 500 km aan fiets- en mountainbikewegen. Er zijn routes op verschillende niveaus, van eenvoudige tochten langs de Pillersee tot de mooiste panoramaroutes en zware tochten naar de top van een berg. Ook vind je hier drie afwisselende fietsrondwegen. Deze zijn tussen de 20 en 70 km lang en brengen je langs de mooiste plekken in de regio. Je kunt bijvoorbeeld van Buchensteinwand naar de Kammbergalm fietsen. Dit een aanrader voor degene die graag hoogtemeters maken. De tocht duurt ongeveer een uur en is 6 km lang. In deze 6 km stijg je 596 meter tot aan de top. Vanaf daar fiets je dezelfde weg weer terug. Mocht je geen eigen fiets bij je hebben, kun je in elk dorp een fiets huren. Ook is het mogelijk om een e-bike te huren, om wat makkelijker de berg op te fietsen. Het PillerseeTal is een walhalla voor de fietsliefhebbers!

Steinplatte
Freezingmotions / Klaus Listl

Tips PillerseeTal

- Bezoek het Jakobskruis op de top van de Buchensteinwand. Deze staat op 1.456 meter hoogte en is lopend of met de lift bereikbaar.
- Avonturenpark Familienland in St. Jakob in Haus is een aanrader voor de hele familie. Met meer dan 40 attracties, de hoogste familieachtbaan van Oostenrijk, een indoor klimhal met boulderafdeling, trampolines en een zoutgrot verveelt niemand zich hier.
- Timoks Wilde Welt met de Timoks Coaster in Fieberbrunn mag ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in het PillerseeTal.

Dorpen in het PillerseeTal

In het PillerseeTal liggen vijf dorpen. Bekijk het overzicht van deze dorpen hieronder en klik op de link voor meer informatie.