Skip to navigation Skip to main content

Voor deze leuke events wil je in het voorjaar naar de Kitzbüheler Alpen

Pillerseetal Fruehling Blumenwiese
© TVB Kitzbüheler Alpen

Als de zomer in de bergen in aantocht is, valt er van alles te beleven in de Kitzbüheler Alpen! Met diverse evenementen staat men stil bij de start van het zomerseizoen! Als de temperaturen vanaf half mei oplopen, de gondelbanen weer opstarten en de berghutten openen, veranderen de Kitzbüheler Alpen in een vakantieparadijs voor wie van bergen, natuur en actief bezig zijn houdt. In dit artikel zetten we de leukste evenementen in de vier regio’s van de Kitzbüheler Alpen, Hohe Salve, Brixental, St. Johann en PillerseeTal, voor je op een rijtje.

Ontdek de Kitzbüheler Alpen

De regio’s Hohe Salve, Brixental, St. Johann en PillerseeTal vormen samen de Kitzbüheler Alpen. Hier, in de bergen van Tirol, kun je je verheugen op alles wat een vakantie in de bergen van Oostenrijk zo fijn maakt. Glooiende met gras begroeide bergen waar de koeien ’s zomers grazen, glinsterende bergmeren en indrukwekkende bergtoppen liggen op je te wachten. In de brede dalen liggen 20 pittoreske dorpen rond Kitzbühel, waarvan Hopfgarten, Westendorf, St. Johann en Fieberbrunn waarschijnlijk de bekendste zijn. In ieder seizoen worden er leuke events georganiseerd. Hieronder de diverse evenementen waar je je dit voorjaar in de Kitzbüheler Alpen op kunt verheugen.

Bike Area Fieberbrunn Familie
© Klemens König
Brixen Im Thale
© TVB Kitzbüheler Alpen Brixental / Mathäus Gartner
Yapadu Summit
© PlaTo
Antlassritt Im Brixental
© TVB Kitzbüheler Alpen Brixental / Mathäus Gartner
Wildseelodersee Am Morgen
© TVB PillerseeTal / Christof Willms

PillerseeTal: Opening Bike Area Fieberbrunn

Na een reshape van de Schweinestberg Trail (4 km) en de Hänsn Line in het Easypark Obingleitn, kan het Bike Area Fieberbrunn vanaf 18 mei weer vol in gebruik genomen worden. 2023 belooft weer een mooi bikeseizoen te worden! Tussen het midden- en dalstation van de Streuboden lift, waar je bike in meekan, kan ieder type biker uit de voeten. Op 18-05 heeft iedere biker de mogelijkheid om op de foto te gaan op de Schweinestberg Trail en in het Easy Park Obingleitn. Voor muziek, eten en drinken wordt gezorgd!

  • 11 uur: techniektraining (kinderen en volwassenen)
  • 14 uur: trailexperience op de Schweinestberg Trail
  • Vanaf 10 uur: gratis fotoshooting
  • 10-15 uur: gratis fietstests
  • Speurtocht met mooie prijzen
  • Food, drinks & music by Snowgirls
Bike Area Fieberbrunn Familie (C) Klemens König (19)
© Klemens König

Brixental: traditionele evenementen

Tijdens de Brixental Bergsportwochen van 30 mei tot 2 juni kunnen wandelaars en mountainbikes zich verheugen op een gevarieerd programma, inclusief bergwandelingen, een e-bike & hike tour en bike panormatours. Aan het einde van de bergsportweek ontmoeten de wandelaars en fietsers elkaar na hun laatste tocht om samen plezier te hebben met livemuziek in de Oberlandhütte in Aschau. Diverse andere evenementen staan in het teken van tradities Eén van de meest indrukwekkende daarvan, is de Antlassritt (8 juni), een kleurrijke processie van ca. 80 mannen te paard, die door het hele Brixental trekt en een lust voor het oog is. Een modernere traditie is die van het Musikkapellentreffen (18 t/m 21 mei), waarbij je in Kirchberg in de open lucht naar muziekgroepen uit allerlei landen kunt luisteren en kijken. Ook tijdens de Gesangsvereinstreffen van 8 tot 11 juni kun je genieten van traditionele muziek, van zangkoren uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. De Hengstauftrieb, op de Stallbachkaralm in Kirchberg, staat garant voor spektakel. Op 17 juni nemen de imposante hengsten het tegen elkaar op om te bepalen wie als leider van de kudde de alm op mag.

Kröndlhorn
© TVB Kitzbüheler Alpen Brixental / Mathäus Gartner

St. Johann in Tirol: Mein Yapadu Summit

Er leiden meer wegen naar geluk… en een van de mooiste leidt door de regio St. Johann in Tirol. Tijdens de Mein Yapadu Summit kun je je verheugen op inspirerende lezingen, afwisselende work-outs, wandelingen en workshops. De hoofdthema’s van het evenement, dat plaatsvindt van 15 tot 18 juni, zijn mindfulness, balans, lichamelijke ontspanning... en vele andere facetten van geluk. Ook kun je kennismaken met inspirerende persoonlijkheden zoals Samuel Koch en Pia Baur.

Plato Ypadu Summit 22 Qi Gong 7
© PlaTo

Hohe Salve: Dirndl en Lederhosen dag

Op 4 juni 2023 vanaf 10:00 uur draait alles in de regio Hohe Salve om Tiroolse traditie! De Hohe Salve en zijn kleine zusje, de Kleine Salve, staan op de Dirndl- en Lederhosen dag in het teken van traditionele belevenissen. Geniet in de deelnemende hutten van Tiroolse lekkernijen en optredens van diverse bands. Op de top van de Hohe Salve wordt een modeshow gehouden met de mooiste Dirndls en Lederhosen van looierij Niederkofler. Toegang tot de Salvenbahn in Hopfgarten en de Salvistabahn in Itter is deze dag voor de halve prijs. Wie in een Dirndl of Lederhosen naar boven gaat, krijgt bij de dalstations een kleine attentie van de lokale VVV.

Dirndl Und Lederhosentag 2022@Alexander Amer
© Alexander Amer

Extra: KAT-Walk Tour en KAT-Bike Tour mét gids

Met de KAT-Walk en KAT-Bike bieden de Kitzbüheler Alpen de mogelijkheid om de hele regio tijdens een meerdaagse wandel- of fietstour te ontdekken. De route gaat dwars door het charmante berglandschap van de vier regio’s, waarbij je overnachtingen en diners zijn gereserveerd in mooie accommodaties. Je bagage wordt voor je vervoerd, zodat je dit niet zelf hoeft te dragen. Zo kun je al je energie benutten om van bergtop naar bergtop te wandelen of te fietsen! Van 4 tot 8 juni kan de KAT-Walk met een gids geboekt worden, van 1 tot 4 juni geldt dit voor de KAT-Bike.

Wil je meer weten over de Kitzbüheler Alpen en over deze events? Eerder schreven we deze special, waarin de regio uitgebreid aan bod komt.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Kitzbüheler Alpen

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.