Wandelen naar de Wildseeloder in Fieberbrunn

5 mei 2012

door Roosmarijn in Algemeen

Wanneer je op vakantie bent in het Oostenrijkse Fieberbrunn mag je als wandelliefhebber bergmeer de Wildseeloder niet missen. Het meer is op 1.854 meter hoogte en verschillende wandelroutes begeleiden je naar dit kristalheldere bergmeer met prachtig uitzicht. De Wildseeloder wordt vergezeld door het Wildseeloder Haus en hier kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling. Maak kennis met de prachtige bergomgeving....

Het Wildseeloder Haus

De berghut is in 1891 en 1892 gebouwd en is sinds 1936 eigendom van de Oostenrijkse Alpenvereniging. De stenen die rondom de Wildseeloder waren en zijn te vinden dienden als bouwmateriaal. De pleister werd ter plekke gemaakt. Sinds 1970 bestaat er de mogelijkheid om te overnachten in het Wildseeloder Haus en tot op heden wordt er gemoderniseerd. In het gezamenlijke gastenvertrek kun je terecht om lekker te eten en te drinken of een spelletje te spelen. De hut beschikt over 32 bedden en 22 stapelbedden. Na een lange vermoeide dag kun je dus prima bijkomen in het Wildseeloder Haus om vervolgens de volgende dag weer fit op pad te gaan.

Het Wildseeloder Haus - Fieberbrunn

Aan wandelroutes geen gebrek

Er zijn verschillende wandelroutes naar de Wildseeloder en deze zijn afhankelijk van je eigen kunnen. De wandelingen variëren van 1,5 uur tot meerdere dagen. Om naar de Wildseeloder te wandelen is erg populair maar zeker niet te moeilijk. Alleen het laatste stukje naar de hut is wat steiler. Tijdens de wandeling kun je genieten van de mooie bergketens, de omgeving en je zult verstelt staan van prachtige uitzichten. In de omgeving van de Wildseeloder zijn meerdere berghutten te vinden waar je kunt overnachten. Dit maakt het aangenaam om meerdere dagen in de bergen van Fieberbrunn rond te wandelen.

De routes

Een route die aan te raden is, is de route die begint bij de Pletzergraben in Fieberbrunn (+/- 4 uur). Vanaf hier wandel je naar het middelstation Streuböden om vervolgens langs de Wildalpgatterl naar Lärchfilz-hochalm te wandelen. Vanaf de Lärchfilzhochalm zorg je dat je de route vervolgd naar de Wildalmen. Hier heb je ongeveer nog 1,5 tot 2 uur nodig om bij de Wildseeloder uit te komen. Deze route brengt je langs verschillende berghutten waar je even bij kunt komen. Je wandelt tussen de koeien en kunt ondertussen genieten van de frisse Alpenlucht.

Pletzergraben in Fieberbrunn

Met de lift

Wanneer je niet helemaal vanuit het dal wil starten bestaat er ook de mogelijkheid om eerst een stuk met de lift of auto omhoog te gaan. Zo kun je met de auto naar de Lärchfilzhochalm rijden en vanaf hier starten. Je kunt ook met de rode lift naar het middelstation van Streuböden gaan om vervolgens de eerst genoemde route te vervolgen. Vanaf het middelstation kun je nog één station verder naar de Hochkogel. Vanaf de Hochkogel zie je het Wildseeloder Haus al liggen en vanaf hier zal je nog zo’n 2 uur onderweg zijn. Bij het Wildseeloder Haus zijn verschillende activiteiten te boeken. Denk bijvoorbeeld aan bergbeklimmen. Ook kun je een gids boeken voor berg- en wandeltochten.

Klik hier voor informatie over het Wildseeloderhaus >>

Zomervakantie tips