Overzicht van de 10 bergbeleveniswerelden van de Kitzbüheler Alpen

Overzicht van de 10 bergbeleveniswerelden van de Kitzbüheler Alpen

18 mei 2016

door Thijs in Familie/kinderen

De Kitzbüheler Alpen is een uitstekende regio voor een familievakantie. Hier beleven kinderen niet alleen de natuur, hier leren ze deze ook te begrijpen. Spelenderwijs en op een spannende manier worden ze uitgenodigd om de flora & fauna te ontdekken. Alles begon 11 jaar geleden met de Hexenwasser in Hochsöll aan de Hohe Salve. Inmiddels zijn er in totaal 10 bergbeleveniswerelden in de Kitzbüheler Alpen.

#1. Hexenwasser: De langste blotevoetenweg van Oostenrijk

In Hexenwasser ligt de langste blotevoetenweg van Oostenrijk en deze voert langs 60 stations. Zoemsteen, heksenvuurplaats, waterklankschaal, heksensteenmolen, huis van de bijenkoningin, heksenladder, deze bijzondere namen kom je tegen langs dit leerzame pad. Blootsvoets loop je over rotsen en stenen, door beken en weilanden. Waad tot je knieën door een moeras, bouw een dam of laat de steenharp zingen. De Hexenwasser op de Hohe Salve is een belevenis voor jong en oud.

#2. Elmi’s Zauberwelt op de Hartkaiser

Op de Hartkaiser in Ellmau maak je in Ellmi's Zauberwelt een mystieke reis in het spoor van de tovenaarsleerling Emi. Hij werd door kabouters in een grote kikker veranderd en aan jou de taak om hem hiervan te verlossen. Met een schatkaart ga je op pad om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Maak kennis met tal van soorten planten en gebruik je ogen, oren en neus goed!

#3. De burcht van de KaiserWelt in Scheffau

Op de Brandstadl bij Scheffau staat een grote burcht. De keizer nodigt zijn ‘onderdanen’ van harte uit om hier te komen sporten, spelen en ravotten. Kinderen kunnen zich in de KaiserWelt naar hartenlust uitleven en er is ook een leerzame wandeling door het toverbos. Op de Jochstubnsee in de buurt van de KaiserWelt is er ook nog de mogelijkheid om te zeilen!

#4. Een van de mooiste panoramabergen in Tirol

Vanaf de top van de Hohe Salve heb je een prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser. Maar hier kun je niet alleen genieten van de mooie omgeving, er is ook het zonnewijzerpad. Je wordt langs 15 stations geleid, waarbij je van alles te weten komt over de geschiedenis van de tijdmeting en de zonnestanden. Even pauzeren doe je bij het Salvenkerkje, de hoogstgelegen bedevaartskerk van Oostenrijk.

#5. Beleef een wonder in bergpark Alpinolino

Op de Talkaser bij Westendorf worden natuurkundige weetjes gecombineerd met de directe belevenis hiervan. Meet je tijdens verspringen met eenhoorns en hazen, leg de marmottenrally af en ontmoet de berggids ´Schlauberger´. Hij maakt van de hele familie natuurdectives bij de voeldoos, het geurorgel en de boomtelefoon.

#6. Filzalmsee: pareltje in de Kitzbühler Alpen

Filzalmsee Hochbrixen ligt op een hoogte van 1300 meter te midden van een prachtige omgeving. Hier ligt de nadruk op het optimaal gebruiken van de zintuigen in de veelzijdige bergwereld. De hoge-venenbiotoop aan de Filzalmsee is op verschillende manieren te ervaren: in het Watteich en Mootretbekken hoe het echt is en in diverse vitrines leer je hier iets over.

#7. Op jacht naar sporen uit de oertijd

Op de Waidringer Steinplatte gaan kinderen in het Triassic Park op zoek naar sporen uit de oertijd. De oerzee uit de Trias-tijd liet op deze plek heel wat fossielen van meer dan 200 miljoen jaar geleden achter. Hier maken kids spelenderwijs kennis met de geschiedenis in de vorm van gondels, 3D animaties, koraaltuin en Triassic Beach.

#8. Klimmen en klauteren in het Hornpark

Het Hornpark in St. Johann in Tirol ligt direct aan het middenstation van de gondelbaan Harschbichl aan het Angerer-alm-bergmeer. Dit klimbos is de grootste van de Kitzbüheler Alpen. Er zijn maar liefst 8 verschillende parcoursen met meer dan 80 elementen. Hoogtepunt is de flying fox, waarbij je meer dan 500 meter door de lucht zweeft. Het Hornpark is toegankelijk voor kids vanaf drie jaar.

#9. Timoks Alm: speeltuin voor groot en klein

In Timoks Alm in Fieberbrunn kunnen kleine en grote ontdekkers zich uitleven. In het speelpark kunnen de kleintjes zich vermaken met schommelen en klimmen. Kinderen die al meer uitdaging zoeken maken een ritje in de spectaculaire Timoks coaster. De snelheid in deze zomerroddelbaan kan iedereen zelf bepalen. Het avonturenpad en de themaweg is leuk voor de hele familie.

#10. Wandeling door Juppis Toverbos

Juppis Toverbos is een 2 km lange rondwandelweg in het Alpbachtal die ook geschikt is voor kinderwagens. De route biedt onder andere een wiebelpaadje, spookveen en vogelnetschommel. Het kwajongensland ligt direct onder het bergstation van de Wiederbergerhornbahn, verenigt plezier en spanning met een heerlijk uitzicht op de Kitzbüheler Alpen.

Zomervakantie tips