Skip to navigation Skip to main content
Wandern Familie Steinplatte Klaus Listl Freezingmotions 4
© Klaus Listl Freezingmotions

Het PillerseeTal in de Kitzbüheler Alpen is een heerlijke bestemming om in de herfst met kinderen naartoe op vakantie te gaan. De glooiende bergen kleuren prachtig rood-goud, de heldere lucht zorgt voor prachtig uitzicht vanaf de hoge toppen en de milde temperaturen maken dat je nog lekker lang buiten kunt zijn. Alle attractieparken en bergliften zijn in de herfst nog open en voor kinderen gratis, dus er is van alles te beleven! Hier zijn 7 redenen waarom juist het PillerseeTal voor een herfstvakantie met kinderen zo fijn is.

1. De leukste attractieparken zijn gewoon open

Wandel tussen de dinosauriërs in het Triassic Park in Waidring, ga op avontuurlijke ontdekkingstocht in Timoks wilde wereld in Fieberbrunn, suis van de langste achtbaan van Oostenrijk in avonturenpark Familienland in St. Jakob in Haus of geniet van het waanzinnige uitzicht over het PillerseeTal vanuit het panoramaplatform in het Jakobskreuz op de Buchensteinwand in St. Jakob in Haus. Er zijn zo veel leuke uitjes te doen! En dat hoeft helemaal niet veel te kosten, zie reden 2!

Wandern Familie Steinplatte Klaus Listl Freezingmotions 1
© Klaus Listl Freezingmotions
Timoks Alpine Coaster

2. Attractieparken en bergliften gratis voor kinderen

De PillerseeTal-kaart is het all-in entreebewijs voor de zwembaden, recreatieparken en kabelbanen in het PillerseeTal en dus ideaal als je er tijdens de vakantie lekker samen op uit wilt gaan. De kaart is verkrijgbaar voor 3-6 dagen. Als je in de herfstperiode tussen 9 september en 31 oktober in het PillerseeTal overnacht en de PillerseeTal-kaart voor minimaal 1 volwassene koopt, krijg je de PillerseeTal-kaart(en) voor de kinderen er kosteloos bij! Daarmee is de entree voor alle zwembaden, attractieparken en bergliften voor kinderen dus helemaal gratis!

3. Spannende interactieve speurtocht voor het hele gezin

Met het ‘Geheim van de Steinbergkoning’ heeft het PillerseeTal een unieke interactieve speurtocht gecreëerd, die je door het hele dal en langs alle attracties brengt. Ook het grootste bergkruis ter wereld, dat op de Buchensteinwand staat en waar je in kunt, is daarbij. Onderweg zie je de herfst van z’n mooiste kant, maar… er moeten wel raadsels worden opgelost om verder te komen, en ook online vraagstukken van escaperoom niveau.

Puzzelstation Steinbergkönig Steinplatte Defrancesco (4)
© De Francesco
Een van de puzzelstations van het Geheim van de Steinbergkoning, op de Steinplatte in Waidring

4. Tal van leuke themawandelpaden voor kinderen

Rond de Pillersee en in de bergen zijn tal van themawandelpaden voor kinderen, die een wandeling tot een leuk en leerzaam avontuur maken. Of het nu om water, dinosauriërs of honing gaat, de thema’s zijn spannend en aantrekkelijk uitgewerkt en voor jong en oud interessant. Wandelen kan bij mooi en ook bij minder weer. Ideaal dus voor de herfst.

Wandern Familie Steinplatte Klaus Listl Freezingmotions 3
© Klaus Listl Freezingmotions
Met het hele gezin heerlijk erop uit in de herfst in het PillerseeTal

5. Alle ruimte op rustige wandel- en mountainbikepaden

De ruim 400km wandelpaden en 400km fietspaden in het PillerseeTal zijn in de herfst een stuk rustiger dan in de zomer. Dat is wel zo fijn, want zo kun je optimaal van de prachtige natuur genieten. Juist omdat het in de herfst rustiger is, is er ook gelegenheid om iets nieuws uit te proberen. Altijd al eens een van de vele klettersteige willen uitproberen of het Bikepark in Fieberbrunn willen verkennen? Nu is er alle tijd voor om het met een privé-instructeur of op eigen houtje te doen. Wil je wat hoger op de berg mountainbiken? Bij de 3 gondelbanen in het PillerseeTal mag je fiets in de herfst gratis mee naar boven.

Bike Familie TVB Pillerseetal
© TVB PillerseeTal
Verken op je mountainbike 400km fietspaden door het PillerseeTal en het Bikepark in Fieberbrunn

6. Gratis openbaar vervoer en stations shuttle

Met de PillerseeTal gastenkaart die je ontvangt als je in het PillerseeTal overnacht, kun je gratis gebruik maken van de bussen en treinen in de regio Kitzbüheler Alpen, zodat je makkelijk van de ene naar de andere plaats komt. Je kunt ook met de trein vanuit Nederland naar het PillerseeTal, want er zijn treinstations in Fieberbrunn, Paffenschwendt en Hochfilzen! De treinreis bespaart je de autorit, je kunt lekker achteroverleunen en genieten van het herfstlandschap dat je onderweg ziet. Bij het treinstation in het PillerseeTal staat de shuttlebus op je te wachten, die je comfortabel naar je accommodatie brengt.

Wandern Familie Steinplatte Klaus Listl Freezingmotions 2
© Klaus Listl Freezingmotions
Rustige wandelpaden en prachtig uitzicht: typische voordelen van de herfst

7. De fijnste gezinsaccommodaties zijn beschikbaar

De familieaccommodaties in het PillerseeTal bieden allerlei extra’s voor kinderen, van aangepast meubilair tot speelterreinen in de tuin en van lekkers bij het ontbijt tot gezonde snacks voor in de rugzak. Wil het in de zomer nog wel eens voorkomen dat gezinsaccommodaties in de Kitzbüheler Alpen al volgeboekt zijn, in de herfst is je favoriete accommodatie vaak nog wèl beschikbaar. Bij de VVV van het PillerseeTal helpen ze je graag aan de gezinsaccommodatie die precies bij jouw familie past. De gastenkaart krijg je er bij de gecertificeerde verblijven vanzelfsprekend bij.

 

Over het PillerseeTal

Het gemoedelijke PillerseeTal strekt zich vanaf St. Johann in Tirol uit richting Zell am See. De dorpen Fieberbrunn, St. Jakob in Haus, Hochfilzen, St. Ulrich am Pillersee en Waidring liggen in het dal en bieden tal van wandel- en fietsmogelijkheden, maar ook allerlei avontuurlijke attractieparken en natuurbelevenissen, zoals Triassic Parc en het Jacobskreuz op de Buchensteinwand.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband PillerseeTal.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.