Skip to navigation Skip to main content
Osttirol, Tristach, Laserzsee Tirol Werbung Poblotzki Katharina Tristach 4
© Tirol Werbung / Katharina Poblotzki

Tips voor een geweldige familievakantie in Tirol

Een zomervakantie in Tirol is een vakantie met onbegrensde mogelijkheden. Natuur, plezier, ontspanning en actie zijn hier in volledige harmonie met een prachtig kleurrijk bergenspel. Ver weg van de dagelijkse hectiek kun je met het gezin verkoeling zoeken in schitterende bergmeren, de meest bijzondere bestemmingen te voet ontdekken, een adrenaline-kick beleven tijdens de leukste uitjes en je ogen uitkijken bij talloze bezienswaardigheden die er in de Oostenrijkse deelstaat verborgen liggen.

Kom volledig tot rust in het Tiroolse landschap en maak geweldige herinneringen in de bergen met het hele gezin. Wij geven je een aantal hele leuke tips!

Prachtige regio's voor een familievakantie

Tirol kent een groot aantal regio's die stuk voor stuk de moeite van het ontdekken waard zijn. Een aantal daarvan zijn in het bijzonder geschikt voor een vakantie met kinderen en zijn bestempeld als echte 'familieregio's'. Avonturenparken, talloze geweldige wandelroutes voor jong en oud, klimparken en programma's die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, dat zijn een paar van de kenmerken van deze bestemmingen. Naast dat ze natuurlijk ook gewoon idyllisch zijn!

Wandelen met kinderen

Wandelen bij de Wilder Kaiser in Tirol
© Tirol Werbung / Hans Herbig

Als je gaat wandelen met kinderen gaat het niet om het halen van een eindpunt, maar om lekker spelen en de natuur ontdekken op en langs de route. De regio Tirol is gespecialiseerd in kindvriendelijk wandelen en heeft diverse wandelroutes uitgestippeld voor families. Er zijn zelfs wandelroutes waarbij het wandelen met de kinderwagen of met de hond mogelijk is, zodat de hele familie kan deelnemen aan dit leuke uitstapje.

Culinaire wandelingen

Culinaire wandeltocht op vakantie in Tirol
© Tirol Werbung / Frank Bauer

Wandelen maakt hongerig en een tussenstop bij een berghut of almrestaurant behoort tot de hoogtepunten van iedere bergwandeling. In Tirol zijn negen culinaire wandelingen uitgezet, waarbij je kunt kennismaken met bijzondere kookkunsten en regionale producten in de bergen. Speciaal voor de kinderen zijn er heerlijk grote speelplaatsen voor de deur, zodat ook zij zich prima kunnen vermaken bij het restaurant.

Avonturenparken op de berg

Avonturenpark op de berg met kinderen in Tirol
© Tirol Werbung / Robert Pupeter

Duik in de wereld van kabouters en bosgeesten, loop over boomtoppen, daal af met een zipline, vlieg in een rollercoaster door de lucht of maak kennis met de oerbewoners van de bergen. In de klim- en avonturenparken in Tirol is werkelijk niks te gek. Overal speelt de natuur én je fantasie een belangrijke rol en zo kom je samen met de kinderen spelenderwijs meer te weten over de bergwereld van Tirol.

Natuur ontdekken tijdens zomervakantie in Tirol
© Tirol Werbung / Robert Pupeter

Activiteiten die je familievakantie in Tirol onvergetelijk maken

De grootste speeltuin die je je maar kunt voorstellen is de Oostenrijkse bergwereld. En met het enorme aanbod aan activiteiten die je in Tirol kunt doen, wordt het alleen maar leuker. Op hete dagen zoek je verkoeling bij de bergmeren, zodra het zonnetje verdwijnt duik je in een van de bezienswaardigheden en natuurlijk ontdek je de natuur te voet of per fiets.

Tirol is de perfecte getaway, een prachtige bestemming om in alle rust van een onvergetelijke zomervakantie met het gezin te genieten. Wat je hier allemaal wilt doen?

Met de trein naar Tirol

Voor wie met de trein reist, begint de vakantie al tijdens de reis. In de trein kun je lekker ontspannen uit het raampje kijken, een boek lezen of samen een spelletje doen. Ondertussen trekt het landschap aan je voorbij en kun je alvast dromen van de avonturen die je in de bergen van Tirol gaat beleven. Vanuit Nederland vertrekken dagelijks internationale treinen naar de stations Kufstein, Wörgl, Jenbach en Innsbruck in Tirol. Het Oostenrijkse treinnetwerk brengt je daarvandaan vrijwel rechtstreeks naar je vakantiebestemming.

 

Deze special is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.