Skip to navigation Skip to main content
Achensee
Oostenrijk

Vakantie Achensee

  • Volop watersportmogelijkheden
  • Gelegen tussen het Rofan- en Karwendelgebergte
  • Verschillende dorpen met elk een eigen karakter

Achensee is een zeer geliefde bestemming in de zomer en dat is niet voor niets. Dit grootste meer van Tirol wordt omgeven door twee geweldige bergketens: aan de ene kant Rofan en aan de andere kant Karwendel. De Achensee ligt op ruim 900 meter hoogte en maakt indruk door de prachtige kleur van het water. Afhankelijk van het weer lijkt het water soms wat meer groen en op andere momenten turquoise, maar te allen tijde is het prachtig helder en nodigt het uit tot heerlijk zwemmen, watersporten en ontspannen. Achensee is een fijne bestemming voor een afwisselende zomervakantie.

Rondom of vlak bij de Achensee liggen verschillende vakantiedorpen met elk een eigen sfeer en karakter: Maurach am Achensee, Achenkirch, Pertisau am Achensee, Steinberg am Rofan, Eben am Achensee en Wiesing. Pertisau en Maurach liggen direct aan het meer, de andere dorpen op hooguit enkele kilometers rijden. Het blauwe water, de heerlijke stranden en mooie promenades geven Achensee die heerlijke maritieme flair. De regio is bovendien uitgeroepen tot ‘Family Tirol dorpen’, dankzij de familievriendelijke accommodaties en de vele activiteiten voor families. Met twee prachtige golfbanen, is Achensee ook een geliefde bestemming voor golfliefhebbers.

Ga direct naaraccommodaties | weer | webcams | activiteiten | bezienswaardigheden

Accommodaties bij reispartners in Achensee

Watersporten op de Achensee

De Achensee biedt met een lengte van bijna 21 km voldoende ruimte om te watersporten. Door de thermische winden is het een populaire plek om te zeilen, windsurfen en kitesurfen. Wanneer de wind wat minder sterk is kun je er ook heerlijk kajakken, suppen of met een roeiboot het water op. Ook zijn er bootjes met een motortje te huur. Langs de Achensee zijn meerdere stranden en ligweides waar je kunt genieten van de zon op een warme zomerdag. Uiteraard kun je ook heerlijk zwemmen in het meer. Wie een authentieke manier zoekt om het water op te gaan, kan aan boord van de stoomboot stappen. Naast een stoomboot heeft de regio ook een eigen stoomtrein, de Achenseebahn, één van de laatste stoomtreinen in Europa.

Watersporten op de Achensee

Wandelen en mountainbiken in de regio Achensee

De regio Achensee telt in totaal zo’n 500 km aan wandelpaden die je niet even in één zomervakantie allemaal kan doen. Het aanbod is afwisselend: van eenvoudige familiewandelingen in het dal tot pittige bergtochten voor ervaren bergwandelaars in het Karwendelgebergte. Twee zomer bergliften, de Rofanseilbahn en de Karwendelbergbahnen brengen je snel en comfortabel omhoog. Een eenvoudige, maar zeer mooie tocht met geweldige uitzichten op het meer, is de wandeling naar de Dalfazalm. Ook op de fiets is er genoeg te ontdekken in de regio; er zijn maar liefst 250 km aan fiets- en mountainbikeroutes uitgezet. Je kunt een gemakkelijke tocht maken langs het meer of naar de Sennhütte en de Gramai Alm fietsen. Een andere aanrader, voor zowel wandelaars, als mountainbikers of e-bikers is de top van de Feilkopf op 1562 meter hoogte. Het is een brede grindweg, die langzaam omhoog slingert. Wandelaars kunnen de 500 hoogtemeters in zo’n 2 uur lopen bereiken. Op de fiets gaat het uiteraard een stuk sneller. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht over de Achensee.

Wandelen rondom de Achensee
Spalder Media Group