Skip to navigation Skip to main content

7 fijne campings in de buurt van de Achensee

Alpen-Caravanpark aan de Achense
© Achensee Tourismus

Kamperen aan de Achensee? De Achensee is met een oppervlakte van 6,8 km² het grootste meer in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Aan het meer liggen vijf dorpen waar je kunt overnachten op diverse campings. Deze worden omringd door de machtige bergwereld van het Karwendel- en Rofangebergte. In de omgeving zijn tal van activiteiten mogelijk. Vakantie vieren kan op een aantal fijne campings, die zich altijd aan of op korte afstand van het meer bevinden. In dit artikel heb ik 7 fijne campings in de buurt van de Achensee op een rijtje gezet.

1. Seecamping Wimmer

Seecamping Wimmer ligt in Maurach am Achensee, aan de zuidoostelijke oever van de Achensee. Het strand ligt op loopafstand, evenals een supermarkt, VVV, speeltuin, strandbar en bootverhuur. De campingplaatsen zijn ruim en ook vind je hier goed onderhouden sanitaire voorzieningen. Hygiëne staat hoog in het vaandel en daarom maakt men de toiletgebouwen meerdere keren per dag schoon.

Handig om te weten: honden zijn toegestaan, de camping is 's zomers en 's winters geopend.

2. Camping Schwarzenau

Camping Schwarzenau, ook wel camping Achensee, ligt direct aan de oostoever van het meer. Deze fijne terrassencamping biedt vanaf elke plaats uitzicht op de Achensee. De camping heeft een eigen restaurant met zonneterras. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Wil je op en top ontspannen? Breng dan een bezoek aan de Finse sauna op de camping.

Handig om te weten: Achensee Card inclusief, honden welkom, hele jaar geopend.

Tentje op Camping Schwarzenau aan de Achensee
© Achensee Tourismus

3. Karwendel Camping

Aan de zuidoever van de Achensee ligt camping Karwendel. De camping is ideaal voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier niet alleen kamperen, maar ook overnachten in het huttendorp. Je vindt hier een aantal traditionele Tiroolse chalets en appartementen, geschikt voor 1 tot 6 personen. Er is een speeltuin voor de kinderen en ook is er een restaurant aanwezig.

Handig om te weten: wasserette aanwezig en plaatsen met aansluiting voor elektriciteit en kabel-tv.

4. Alpencamping Mark

Vanaf Maurach am Achensee is het ongeveer 25 min. rijden naar Alpencamping Mark. Ook dit is een echte familiecamping. Qua faciliteiten vind je hier een restaurant, een aantal speeltuinen, een klimmuur en een buitenzwembad. De campingplaatsen zijn ruim en bieden voldoende schaduw.

Handig om te weten: op de camping kun je paardrijden en ook is er een animatieprogramma voor kinderen.

5. Camping Seeblick - Toni

Niet ver van de Achensee, op ongeveer 25 km afstand, ligt de Reintalersee. Aan de oostoever van dit kleine meertje ligt camping Seeblick - Toni. Deze 5-sterrencamping behoort tot de beste campings van Oostenrijk. De camping is niet alleen ideaal voor families, maar ook voor stellen. Er zijn faciliteiten voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld een wellness gedeelte, een supermarkt, kinderanimatie en speelplaatsen (met trampolines).

Handig om te weten: overnachten kan ook in een wijnvat, bungalow, appartement of stacaravan. De camping is 's zomers en 's winters geopend.

6. Camping Inntal

Camping Inntal ligt op ongeveer een kwartier rijden van de Achensee, aan de voet van het Rofangebergte. De camping heeft een centrale ligging en vanaf hier kun je tal van activiteiten ondernemen. Naast kamperen kun je ook overnachten in een wijnvat of appartement. Camping Inntal is van alle luxe gemakken voorzien. Er is onder andere een zwembad, een restaurant en een wellness gedeelte aanwezig.

Handig om te weten: supermarkt vlakbij en e-bikeverhuur op de camping.

7. Seen Camping Stadlerhof

Seen camping Stadlerhof ligt vlak bij de Reintalersee, Krummsee, Buchsee en Frauen See. Vanaf hier is het een kleine 25 km rijden naar de Achensee. Ideaal voor iedereen die gek is op bergen en water. De camping biedt ruime staanplaatsen en ook een aantal appartementen. Er is een zwembad, restaurant en een wellness gedeelte aanwezig.

Handig om te weten: de camping is het hele jaar geopend.

Uitzicht Achensee tijdens bergwandeling
Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.