Skip to navigation Skip to main content
Mountainbike Wilderkaiser Frühling2020 Gartnermathäus (5) (1)
© Mathäus Gartner

Wie fietsend de bergen in wil, denkt al snel dat dat alleen met veel inspanning op een mountainbike mogelijk is. In de regio Wilder Kaiser is dat echter niet het geval. Hier zijn namelijk ook prachtig mooie fietsroutes zonder noemenswaardige stijging. Dat is wel zo fijn, als je gewoon lekker ontspannen wilt fietsen. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan kun je ter plekke een ebike huren. Dat maakt het nóg eenvoudiger om tijdens het fietsen van het prachtige uitzicht en de leuke dorpen te genieten.

Met je ebike lekker de natuur in

Vanuit de dorpen aan de Wilder Kaiser kun je heerlijke fietstochten maken. In Going, Ellmau, Scheffau en Söll kun je ebikes huren en er zijn in de dorpen en zelfs bij berghutten laadpalen waar je je accu kunt opladen. Op drukkere dagen is het handig om je ebike vooraf alvast te reserveren. Deze routes zijn fijn om te doen:

1. Tussen natuur en oude boerderijen door: de Pölven rondrit

Deze fietstocht voert om de Pölven heen, de berg die achter Söll ligt. Je start met de Hohe Salve achter je en gaat het Eibergfietspad nr. 28 op, naar Egerbach. Na een korte klim kom je in Schwoich, waar je in het meertje met de naam ‘Bananensee’ kunt pootjebaden. Over rustige parallelwegen gaat het naar het centrum van Bad Häring. Nu gaat de route richting Wörgl, waar je via de fietsroute nr. 14 langs de Brixentaler Ache verder fietst. Bij Bruckhäusl steek je de Loferer Strasse over en fietst over de Römerweg naar Itter. Onderweg kom je op verschillende plekken langs prachtige oude boerderijen. Daar begint het laatste stukje naar Söll, waar je met een duik in het Ahornmeer of een koel drankje op een van de terrasjes kunt bijkomen van je fietstocht.

Pölvenrondrit op de ebike in de regio Wilder Kaiser
© Mathäus Gartner

2. Leer de dorpen kennen met de Söllland rondrit

Deze rondrit gaat grotendeels over fiets/wandelroute nr. 14 en slingert zich langs de dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll. Je kunt de rit vanuit ieder dorp starten en zo lang maken als je wilt. In totaal is de route 38,5 km lang. De rit gaat naar elk dorp en biedt zo de gelegenheid om de sfeer en culinaire highlights van elk dorp te proeven. Wat steeds in je blikveld blijft, is de imposante Wilder Kaiser.

3. Rondom de Hohe Salve met de Salvenrondrit

Deze rondrit van 62 km lengte start over de fiets/wandelroute nr. 14 en gaat verder naar Itter. Hier gaat de route een beetje bergop naar het kasteel, waar de afdaling naar Hopfgarten begint. Verder gaat het over het fietspad langs de Brixentaler Ache en langs de Windauer Ache, een stukje het Windautal in. Na deze lus fiets je naar Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg. Na Kirchberg buig je af naar Reith, vanaf waar je via de Astberg naar Going fietst.

De Salvenrondrit met ebike in de regio Wilder Kaiser
© Mathäus Gartner

4. Het juweeltje onder de fietstochten: De Keizerronde

Deze afwisselende fietstocht is in totaal 84 km lang en gaat helemaal rondom de Wilder Kaiser. De route voert vanuit de dorpen aan de Wilder Kaiser via de Eiberg naar Kufstein. Vanaf daar ga je via Ebbs en Niederndorf naar Walchsee, waar je aan het water heerlijk kunt relaxen. Dan ga je verder naar Kössen, langs Erpfendorf en Kirchdorf naar St. Johann in Tirol. Via Oberndorf maak je een doorsteekje over de Rerobichl en komt via Going weer terug.

Vakantie in de regio Wilder Kaiser

Heb je zin om een van de fietstochten in de regio Wilder Kaiser te fietsen? In elk van de vier plaatsen Going, Ellmau, Scheffau en Söll zijn tal van accommodaties waar je een heerlijke vakantie kunt hebben. De lokale VVV helpt je graag aan een accommodaties die bij je vakantieplannen past.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Wilder Kaiser.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.