Skip to navigation Skip to main content

5 tips voor fietsen met kinderen in Tirol

53465 - 5 tips voor fietsen met kinderen in Tirol
© Tirol Werbung

Fietsen met kinderen, daarvoor is Tirol uitermate geschikt. De Oostenrijkse deelstaat heeft alles in huis voor een fijne fietsvakantie en biedt een uitgebreid netwerk aan mooie routes. In de dalen, maar ook in de bergen en daarvan is een groot aantal ook geschikt is voor gezinnen met kinderen. Deze familievriendelijke fietsroutes zijn over het algemeen niet heel lang, niet heel moeilijk en bieden onderweg vaak leuke en leerzame activiteiten. Ook aan fijne plaatsen om te pauzeren geen gebrek: berghutten, speelmogelijkheden en zwemmeren maken de fietstocht nog leuker. In dit artikel geven we je vijf tips voor fietsen met kinderen in Tirol .

#1. Aschau-Unterer Grund

Voor de eerste tip gaan we naar Kirchberg: de Aschau-Unterer Grund. Nadat je op de fiets bent gestapt in dit sfeervolle Tiroler dorpje, volg je een route langs verschillende stations. Zo kom je al snel de Indianer Waldspielplatz tegen, waar kinderen zich als echte indianen kunnen uitleven in de speeltuin. Na wat speelpret is het tijd om te koersen naar de volgende stop: het Kneipp Park. De grote speeltuin, het blotevoetenpad en de Kneippbeek zorgen voor een verfrissende tweede stop tijdens het fietsen. Nog meer verkoeling vind je bij de Aschauer waterval en voor iets lekkers stoppen jullie bij Schau- & Gustierkäserei Kasplatzl. De laatste tip voor onderweg is een stop bij Alpengasthof Labalm, waar je kennis kunt maken met de Brixentaler KochArt. Hier leer je meer over hoe de gerechten hier gemaakt worden met producten van de lokale boeren.

 • Lengte: 30 kilometer
 • Hoogtemeters: 600 meter
 • Duur: 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Meer over de route Aschau-Unterer Grund

#2. Reschensee ronde

Een van de meest bijzondere bergmeren van de Alpen is absoluut de Reschensee. Waar anders vind je een prachtig meer met daarin een klokkentoren van een oude kerk! Rondom het meer liggen verschillende fietsroutes. Een aanrader voor gezinnen met kinderen is de Reschensee ronde. Je start in het dorpje Nauders en fietst over de Reschenpass naar het meer. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten en een schitterende natuur. Ondanks dat je over een bergpas fietst, is de route ook voor kinderen geschikt. Het aantal hoogtemeters dat je overbrugt is 400.

 • Lengte: 30 kilometer
 • Hoogtemeters: 400 meter
 • Duur: 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Meer over de Reschensee ronde
53465 - reschensee
© Indebergen.nl

#3. Iseltal Radweg

Ten noordwesten van Lienz start de Iseltal Radweg, aan de voet van Schloss Bruck. Een fijne en gemakkelijke fietsroute die je meeneemt langs de Isel en Matrei in Osttirol. Er wordt wel geklommen, maar minimaal. De route is absoluut geschikt voor families. Stop onderweg zeker bij het Nationalparkhaus Matrei, waar je een uitgebreide expositie over natuur- en cultuurbijzonderheden uit de regio kunt bekijken en sla ook de ruïnes van burcht Kienberg niet over.

 • Lengte: 28 kilometer
 • Hoogtemeters: 305 meter
 • Duur: 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Meer tips voor een familievakantie in Tirol >

53465 - fietsen met kinderen in tirol tips
© Tirol Werbung

#4. Leithe Wirt

De vierde tip in dit rijtje start in Serfaus en neemt je mee naar bergrestaurant Leithe Wirt. Een prachtige route die je meevoert langs kleurige alpenweides vol bloemen en schitterende uitzichten op de bergen en Serfaus. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een beetje ontspanning, bijvoorbeeld op de ligstoelen of wellnessbanken. Eenmaal boven kun je op het zonnige terras van de Leithe Wirt van een heerlijke lunch genieten. Er staat veel lekkers op de menukaart, dus zie daar maar eens iets uit te kiezen! De kinderen kunnen tussendoor spelen in de speeltuin naast het restaurant.

 • Lengte: 5 kilometer
 • Hoogtemeters: 240 meter
 • Duur: 45 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Meer over de route naar de Leithe Wirt

#5. Zillertal Radweg

We sluiten dit lijstje met tips voor fietsen met kinderen in Tirol af met de Zillertal Radweg. Een bekende fietsroute, waarbij je in 31 km slechts 140 hoogtemeters overbrugt. Een lange tocht, maar absoluut de moeite waard. De fietsroute voert grotendeels over asfaltwegen langs de rivier de Ziller en onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een leuke tussenstop. Zo passeer je bijvoorbeeld Freizeitpark Zell, met onder andere een buitenzwembad, reuzenglijbaan, avonturenspeeltuin en sportvelden. Ook het Active Center Zillertal is een tip. Hier kun je watersportactiviteiten ondernemen.

 • Lengte: 31 kilometer
 • Hoogtemeters: 140 meter
 • Duur: 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Meer over de route naar de Zillertal Radweg
53465 - fietsen met kinderen in tirol
© Tirol Werbung

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tirol.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.