Skip to navigation Skip to main content
Stockfoto Dorp
Oostenrijk

Vakantie Nauders

  • "Wandelen, fietsen en cultuursnuiven"

  • Een dorp met een eeuwenoude geschiedenis
  • Veel fiets- en wandelmogelijkheden
  • Gemakkelijk een dag naar Zwitserland of Italië

Nauders is een authentiek en romantisch bergdorpje in het district Landeck in Tirol. Het dorpje is gelegen in een hoogdal van de Reschenpass, bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Om Nauders liggen de 3000 meter hoge bergen van de centrale Alpen. Het centrum van Nauders is gezellig, knus en heeft meerdere accommodaties, restaurants, cafés en barretjes.

Nauders is een dorp met een rijke historie en die gaat enkele duizenden jaren terug. Men heeft zelfs sporen gevonden uit de bronstijd. Nauders heeft niet alleen een rijk verleden gekend, maar ook diverse tegenslagen. Zo hebben er door de eeuwen heen meerdere oorlogen plaatsgevonden en heeft het dorp zich vaak moeten verdedigen. De historie is in de gehele regio goed zichtbaar. Overblijfselen van forten, bunkers, kastelen en verdedigingsmuren herinneren aan die tijd. Veel daarvan kun je als bezoeker van dichtbij bekijken, zoals bijvoorbeeld Fort Nauders en Schloss Naudersberg.

Een wandelvakantie in Nauders

Er zijn veel mogelijkheden voor een wandelvakantie in Nauders. In de omgeving vind je ruim 300 kilometer aan wandelpaden voor alle niveaus. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitdagende hikes door de bergen of een ontspannen wandeling in het dal. Enkele tips zijn: Kaiserschützenweg (middelzwaar, 9,2 km, 649 hoogtemeters), Panoramahöhenweg zum Dreiländergrenzstein (middelzwaar, 12,4 km, 753 hoogtemeters), Plamortboden (makkelijk, 12,9 km, 154 hoogtemeters) en de Rundwanderung Speicherteich - Plamort (makkelijk 6,7 km, 356 hoogtemeters).

Nauders biedt in de zomer een aantal bergliften die je gemakkelijk en snel omhoog brengen. Aan de zuidkant van het dorp vind je de Bergkastelseilbahn (gondellift), met in het verlengde de Zirmbahn (stoeltjeslift). Aan de westkant van het dorp brengt de stoeltjeslift de Mutzkoft je omhoog naar de Kleiner Mutzkopf op 1812 meter.

Wandelen rondom Nauders
Geniet van de prachtige natuur tijdens een wandeling (Foto: © Martin Lugger)

Een fietsvakantie in Nauders

Er zijn veel mogelijkheden voor een fietsvakantie in Nauders. Het dorp ligt op slechts 5 km van de Zwitserse en Italiaanse grens. Hierdoor valt het in de '3 country bike arena', een fietsarena rondom de Reschensee. Je vindt in dit hele gebied ruim 2000 kilometer aan paden voor e-bikers, fietsers en mountainbikers. Samen goed voor ruim 80.000 hoogtemeters. Om het wat makkelijker te maken kun je de mountainbike meenemen in de berglift (kosten: €4,- per keer en €8,- per dag). In en rondom Nauders vind je routes voor alle niveaus en ook voor het hele gezin. Tips zijn: de Reschenrunde (middelzwaar, 19,5 km, 563 hoogtemeters) en de Sesvennarunde (zwaar, 66,7 km, 2015 hoogtemeters).

Vanuit Nauders naar Zwitserland of Italië

Nauders is gelegen in het drielandengebied van Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Dat betekent dat je tijdens je vakantie in Nauders ook gemakkelijk een dagje naar Zwitserland of Italië kunt gaan. Te voet zijn er een aantal mooie wandelingen te maken, maar ook met de auto of fiets ben je in een mum van tijd de grens over. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de Reschensee in Italië.

Schloss Naudersberg
Schloss Naudersberg (Foto: © Nauders Tourismus)

Tips in Nauders:

  • Met de Summercard Nauders voordeelkaart geniet je van aantrekkelijke kortingen en leuke extra’s. Je kunt deze ook upgraden naar de 3-Länder Summercard Gold, die je niet alleen in Tirol, maar ook in Vinschgau en Engadin kunt gebruiken.
  • Er is een speciale wandel- en fietspas, waarmee je gebruik kunt maken van de Mutzkopf stoeltjeslift en Bergkastelseilbahn. Deze kost voor 6 dagen voor volwassenen €46,- en kinderen €25,-.

Weer in Nauders

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
11°C / 17°C

Vorstgrens

3517 meter

Regen

3 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
8°C / 25°C

Vorstgrens

3881 meter

Regen

0 mm
Tscheyeck Bergstation
Mutzkopflift Talstation
Bergstation Zirmbahn
Nauders - FlyingCam
Toeristeninformatie voor Nauders
Name Nauders Tourismus
E-mail office@nauders.com
Telefoon 225400
Algemene Informatie
Aantal inwoners 1600
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 918 km
Hoogte Dorp 1365
Aantal toeristenbedden 1630
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 20
Bars & cafés 6
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 2
Casino
Theater
Ballonvaart