Zomer in Nauders: vakantie voor families

 © TVB Tiroler Oberland, Daniel Zangerl 
familie bij water bij nauders in de zomer vakantie

26 oktober 2019

door Joanne in Bestemmingen

In de zomer op vakantie naar Nauders, voor families is er genoeg te doen. Zowel pubers als jonge kinderen vinden hier veel vertier. Nauders oogt nog zoals het vroeger was, een romantisch bergdorp hoog op een pas. Het ligt dicht bij het drielandenpunt van Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Vanuit dit dorp kun je dan ook uitstapjes maken in allerlei verschillende culturen. In de omgeving kun je wandelen, genieten en actief met het gezin op pad. Een ideale vakantiebestemming voor families in de zomer!

Waterpret bij Nauders

Rondom Nauders zijn genoeg mogelijkheden voor een verkoelende duik. Wil jij graag je baantjes trekken, ga dan naar het openlucht zwembad in Pfunds. Zoek je een avontuurlijke plek, met meerdere zwembaden, stroomversnellingen en golfslag dan ga je naar het Prutz Adventurezwembad. Drie meren liggen om de hoek om ontdekt te worden: het zwemmeer in Ried, het Reschenmeer en de Haidersee. In Ried waad je door ondiep water naar het eiland in het midden of ga van de 40-meter glijbaan af. Het Reschenmeer is groot genoeg voor een boottocht, maar je kunt er ook de grens overzwemmen naar Zuid-Tirol. In het meer ligt een ondergelopen kerk, een opvallend plaatje. De Haidersee wordt nooit warmer dan 20 graden. Ideaal als het warm weer is tijdens de zomervakantie.

zomer vakantie familie nauders
Spelen bij het water met de familie in Nauders (Foto: © TVB Tiroler Oberland, Daniel Zangerl)

Canyoning of raften

Nauders heeft veel riviertjes en beekjes in de omgeving. Families vinden in de zomer vakantie dan volop avontuur in het water. Stap bijvoorbeeld samen met je familie in een raft. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen al mee. Ben je op pad met pubers, dan zijn andere rafttochten ook mogelijk. Naast raften mogen kleine kinderen, vanaf 6, ook al meedoen aan canyoning. Daarvoor zijn speciale familie- en kindertochten. 

Goldwasser adventurepark

De Bergkastel kabelbaan neemt je mee naar 2180 meter. Hier ligt een adventure park. Je leert er hoe je goud moet zoeken en nog veel meer. Er zijn meerdere skills die je kunt trainen voor het goudzoeken. Daarnaast heeft heeft Goldwasser Adventurepark een waterpark. Watermolens met emmers, kleine watervallen, dammen en nog veel meer kun je hier ontdekken. Er is een restaurant met een heerlijk uitzicht. Als de kinderen dammen gaan bouwen, doen wij mee! Uiteraard ga je klimmen op het grote klimrek in de zandkuil. Heb je nog energie over? Dan is er nog een themawandeling vol avontuur.

families zomer vakantie nauders
Het Goldwasser Adventurepark (Foto: © TVB Tiroler Oberland, Daniel Zangerl)

Adventure Mountain voor families

Wat niet mag ontbreken bij een vakantie in Nauders met de familie in de zomer is een bezoek aan de Adventure berg. Vind de Bullzone en ga door middel van geocaching op zoek naar een schat. Volg de clue op de schatkaart of in de app en laat je leiden over de heuvels van Bergkastel. Vind de aanwijzingen en de mysterieuze koe. Misschien wacht er wel een verrassing op de Stieralm. Je kunt ook naar het Fitte Koe fitnessparcour. 8 plekken/toestellen waar je je kunt testen. Wie springt het hoogst? Jij of je moeder. En wie is het sterkst? Dan is er ook nog een midgetgolfbaan. Welk kind is daar nou niet gek op?

Soldaatje spelen

Nauders heeft veel oorlogsruïnes die je kunt bezoeken. Forten, bunkers en andere verdedigingswerken zijn hier volop te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Anti-Tank Muur van Plamort (een muur van betonnen kegels met stalen punten), het bunkercomplex in Graun, het fort van Nauders of het Kasteel Naudersberg. Schloss Naudersberg is een middeleeuws kasteel, dat nu een museum, restaurant en zelfs een hotel is. In de zomer vakantie zijn hier leuke rondleidingen voor families. Wist je dat de Romeinen deze pas al als grote doorgangsroute door de Alpen gebruikte op weg naar het Noorden? De Via Claudia Augusta heet de route, die tegenwoordig als wandel- of fietstocht te maken is.

Schloss Naudersberg (Foto: © TVB Tiroler Oberland, Martin Lugger)

Klimparcours

Adrenalinejunkies kunnen helemaal losgaan in het adventureparcours dat Nauders heeft. In een kloof, net boven het water, of onder een brug. Meer spektakel wil je niet eens. Een klimparcours met Zipline door kloven, het is voor de tieners in de familie. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud is er een klimparcours tussen de bomen. Kortom een familie bezoek aan Nauders tijdens de zomer vakantie kan niet zonder een bezoek aan het klimparcours.

Ook interessant:

Wandelen rond Nauders met de familie

In Nauders vind je volop wandelmogelijkheden, geschikt voor families. Nauders ligt heel dicht bij het drielandenpunt van Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Je wandelt dan ook vaak met het zicht op één of meer grensbergen. Leuke wandelingen voor kinderen zijn bijvoorbeeld: de 3-Wege wandeling en de Kaiserschützenweg. De 3-Wege tocht leidt langs 3 totaal verschillende plekken. Je ontdekt Tiroler cultuur, natuur en water. Door het downloaden van een speciale app, leer je hier nog meer over. De Kaiserschützenweg verwijst naar de soldaten, die tijdens WOI, deze grens moesten bewaken. Zij verschansten zich in holen in grotten. Deze zijn dan ook te bekijken tijdens de wandeling.

Grotten bij de Kaiserschützenweg (Foto: © TVB Tiroler Oberland, Daniel Zangerl)

Wat ga jij doen van de zomer in Nauders?

Zomervakantie tips