Skip to navigation Skip to main content

Fort Nauders

Afbeelding - jqbx0vfuobzjbptwcbey
© Nauders Tourismus
Afbeelding - ee9fhkdicev3t9mfkwld
© Nauders Tourismus
Afbeelding - bsl0rwtvr2n4fitrggph
© Nauders Tourismus
Afbeelding - jqbx0vfuobzjbptwcbey
© Nauders Tourismus

Over Fort Nauders

  • Het oudst bemande fort in Oostenrijk
  • Een indrukwekkend architecturaal bouwwerk
  • Leer meer over het oorlogsverleden van Nauders
Nauders heeft een rijk oorlogsverleden en dat is niet alleen in het dorp zelf, maar ook in de omgeving goed terug te zien. Dankzij de ligging aan de Reschenpass heeft men zich in de loop der eeuwen vaak moeten verdedigen. Er zijn meerdere forten, bunkers en verdedigingsmuren gebouwd, waar je een bezoek aan kunt brengen. Eén daarvan is Fort Nauders (Festung Nauders), een groot en imposant verdedigingsfort dat net buiten de stad ligt.
Fort Nauders ligt in een ravijn en is zowel in- als tegen een steile rots op gebouwd. Het fort werd gebouwd tussen 1834 en 1840, op de plaats van een oude verdedigingsmuur. Hiermee is Fort Nauders het oudst bemande fort aan de Oostenrijkse kant ten tijden van de Eerste Wereldoorlog. Dankzij het fort kon men de wegen van de Reschenpass naar Landeck, Vorarlberg en Innsruck afsluiten. Ondanks de zware periodes van oorlog, is het fort toch ontzettend goed bewaard gebleven. Fort Nauders wordt tegenwoordig niet meer ter verdediging gebruikt en is geopend voor publiek. In het museum leer je meer over het fort en het indrukwekkende oorlogsverleden van Nauders en de regio.

(Foto's: © Nauders Tourismus)

Afbeelding - jqbx0vfuobzjbptwcbey
© Nauders Tourismus

Fort Nauders

Openingstijden

Maandag ---
Dinsdag ---
Woensdag 15.00 - 17.30
Donderdag ---
Vrijdag ---
Zaterdag ---
Zondag 15.00 - 17.30
Tijden zijn erg afhankelijk van het seizoen en de drukte. De actuele tijden zijn terug te vinden op de website, maar het is verstandig om eerst telefonisch contact op te nemen met het toerisme bureau van Nauders.

Schrijf een beoordeling