Skip to navigation Skip to main content

Reschenpass

Reschenpass
© Spalder Media Group
Reschenpass
© Spalder Media Group
Reschenpas 3
  • Belangrijke noord-zuid verbinding over de Alpen
  • Kenmerkende kerktoren in het water
  • Mooie route om te rijden tijdens de zomervakantie

De Reschenpas, Reschenpass in het Duits of Passo di Resia in het Italiaans, verbindt de regio Tirol in Oostenrijk met Zuid-Tirol in Italië. De bergpas is een belangrijke verbindingsweg die al eeuwen gebruikt wordt. Nog ver voor de Romeinse tijd vormde de pas als steil bergpad al de verbinding tussen het Inndal in het noorden en Vinschgau in het zuiden. Vandaag de dag is het een geliefde route van vakantiegangers, fietsers en motorrijders. De maximale hoogte van de Reschenpass is 1504 meter.

Prachtige Noord-Zuid route over de Alpen

De Reschenpass voert vanuit het Tiroler Oberland via het Oostenrijkse Nauders langs de Italiaanse plaatsen Graun, Langtaufers en St. Valentin auf der Haide. Het is al eeuwenlang een van de belangrijkste noord-zuid verbindingen over de Alpen, naast bijvoorbeeld de Brennerpas. Vandaag de dag is het een fantastische route om te rijden. Belangrijk voor fietsers: zij moeten van en naar Nauders de weg richting Martina nemen en via Zwitserland rijden aangezien de normale weg te gevaarlijk, smal en druk is. Het is verboden hier te fietsen en je kunt een dikke boete krijgen als je dit toch doet.

De beroemde kerktoren

Het meest kenmerkende punt langs de Reschenpass is ongetwijfeld de kerktoren in het water van de Reschensee. Tussen 1850 en 1854 werd aan de Italiaanse zijde van de Reschenpas een stuwdam gebouwd, waardoor de Reschensee ontstond. Hierdoor kwam het oorspronkelijke dorp Graun (Alt-Graun) onder water te staan en moesten de inwoners het dorp verlaten. Vandaag de dag steekt alleen de kerktoren nog boven het water uit als stille getuige. De weg werd in hetzelfde tijdperk gebouwd. Vandaag de dag is de weg door meerdere tunnels en galerijen beschermd tegen lawines, maar toch wordt deze in de winter af en toe nog gesloten wegens lawinegevaar.

Langtauferstal

Naast de beroemde kerktoren in de Reschensee is het Langtaufersdal een andere higlight langs de route. Dit langgerekte en onbedorven dal ligt halverwege de Reschenpas en kenmerkt zich door een indrukwekkende natuur met kleine buurtschappen, groepjes boerderijen en veel almen en weiden. Aan het einde van het dal lijk je als het ware zo tegen het imposante decor van de Ötztaler Alpen te rijden met de machtige gletsjer van de Weißkugel die op 3739 meter hoogte ligt.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

De Reschenpas is het gehele jaar geopend. Enkel bij heftige sneeuwval wordt de weg soms gesloten wegens lawinegevaar. Er kan dan via de andere kant van het meer worden omgereden.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers