Skip to navigation Skip to main content
Wilder Kaiser Familie Kaiserwelt Marcel Laemmerhirt
© Marcel Laemmerhirt

De regio Wilder Kaiser in Tirol biedt ontzettend veel leuke mogelijkheden voor een dagje uit tijdens je zomervakantie. In en rondom de vier Kaiserdorpen Going, Ellmau, Scheffau en Söll is zo veel te doen! Hier kun je elke dag wel ergens anders heen om de mooiste natuur te ervaren of spannende sprookjesavonturen te beleven. In dit artikel hebben we de leukste uitjes op een rijtje gezet! 

Ontspannen bij bergmeren

Op de bergen van de regio Wilder Kaiser zijn de mooiste bergmeren te vinden. De bekendste van allemaal is de Hintersteiner See bij Scheffau, die geroemd wordt als het mooiste bergmeer van Tirol. Maar ook de andere bergmeren zijn mooi en vormen een fijn wandeldoel. Zo wordt de Astbergsee bij Going ook wel de Spiegel van de Keizer genoemd, omdat je de Wilder Kaiser er prachtig in weerspiegeld ziet. Bij Scheffau ligt de mooie Jochstub’nsee waar je boven op de berg heerlijk langs het water op houten ligbanken kunt genieten van het uitzicht.

Astbergsee bij Going met op de achtergrond de Wilder Kaiser
© Mathäus Gartner
Astbergsee bij Going met op de achtergrond de Wilder Kaiser

Afkoelen in natuurzwembaden

De Badesee in Going wordt gezien als de mooiste van Tirol. Dit natuurzwembad is gevuld met bronwater uit de Wilder Kaiser, de berg waar je vanuit het water prachtig uitzicht op hebt. De 11 meter diepe Ahornsee ligt midden in Söll en biedt rondom het water zowel zonnige als meer schaduwrijke plekjes om te ontspannen. Het Kaiserbad in Ellmau biedt naast heerlijk zwemwater en uitzicht op de Wilder Kaiser ook heel veel wellness en beleving. En in Scheffau vind je bij de Hintersteinersee een rustig zandstrand, waar je meer in kunt gaan.

Avonturen beleven op de berg

De bergbeleveniswerelden in de regio Wilder Kaiser zijn perfect om een hele dag in door te brengen. Groot en klein gaat er helemaal op in de fantasiewerelden die erop gericht zijn om de natuur op een leuke manier te ontdekken.  Ruim 10 jaar geleden opende het Hexenwasser in Hochsöll, waar het langste blote voetenpad van Oostenrijk je van alles laat voelen, zien en horen. In Ellmi’s Zauberwelt in Ellmau maak je een sprookjeswandeling waarbij je van alles ontdekt en onderzoekt. En op de Brandstadl ligt KaiserWelt Scheffau, waar je midden in een betoverd bos een burcht met speelpark vindt. In totaal zijn er 7 verschillende bergbeleveniswerelden die je vanuit de dorpen in de Wilder Kaiser kunt gaan ontdekken!

In het Hexenwasser in Hochsöll beleef je talloze avonturen!
© Mathäus Gartner

Met dieren op stap

Zin om een dag met dieren op stap te gaan? Bij de Astberg Pony Alm in Going kunnen kinderen op 1300 meter hoogte een rit met een pony maken. Ook is hier een kinderboerderij met heel veel lieve dieren die graag geaaid worden. Mag het een beetje anders dan anders? Maak dan met z’n allen een wandeling met lama’s in Ellmau! Iedereen vanaf 5 jaar oud mag meedoen. Je maakt onder begeleiding van de boerin een afwisselende rondwandeling, terwijl de tamme lama aan een tuigje met je meeloopt. Zo wordt een wandeling wel heel gezellig!

Op de rug van een pony de bergen rondom Going ontdekken

Spannende tocht maken tussen de bergkloven

Bergkloven hebben iets mystieks. De ruwe rotswanden die grof afgebrokkeld zijn en soms over het pad hangen, brengen een speciale soort spanning met zich mee. Vanuit Ellmau kun je een mooie wandeling maken door de nieuwe Spatlahner Klamm naar de Wochenbrunner Alm. De wandeling door de Rehbachklamm die in Scheffau start, is ook voor kinderen een leuke wandeling want er is onderweg van alles te ontdekken.

Extra tip voor durfals!

Mag het in de vakantie een beetje spectaculair en ben je geen koukleum? Dan is canyoning in de regio Wilder Kaiser een uitje dat je niet wilt missen. Hier ga je abseilen door donderende watervallen, maak je sprongen vanaf hoge rotspartijen en glij je over glad uitgeslepen watergeulen door de bergkloof. Je bent daarbij steeds midden in de ongerepte natuur. De gids zorgt ervoor dat alles veilig gebeurt, maar een nat pak is niet te voorkomen. Dat is echter geen probleem, want er is in de regio Wilder Kaiser altijd wel ergens een plekje waar je weer heerlijk in de zon kunt opwarmen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Wilder Kaiser

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.