Skip to navigation Skip to main content
Gerlos Wandelen

Er zijn meer dan 30 km aan wandelpaden in Gerlos
Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet in Gerlos, zoals de familieroutes of huttentochten
Er zijn ook wandelroutes naar bergen met toppen van wel 3000 meter hoog.

Wandelvakantie in Gerlos

Gerlos is onderdeel van de Zillertal Arena, dat maar liefst 400 kilometer aan gevarieerde wandelroutes telt. Het bergdorp zelf is goed voor 30 kilometer aan wandelpaden. De omgeving rondom het populaire bergdorp, zoals de zijdalen, biedt nog veel meer wandelmogelijkheden aan voor jong en oud. Zo kun je kiezen uit ontspannen wandelroutes of juist uitdagende langeafstandswandelingen. Ontdek de bergwereld van de Zillertal Arena, waaronder de Krimml watervallen en het Nationaal Park Hohe Tauern. Voor gezelligheid en ontspanning kun je terecht in het sfeervolle Gerlos.

Wandelen met kinderen in Gerlos

Gerlos biedt veel leuke wandelopties voor het hele gezin. Wandel over gemakkelijke routes langs heldere beekjes en over het ongerepte landschap. Er zijn veel leuke wandeltochten speciaal voor families, zoals het Schwarzachtal. Tijdens deze route van een uur loop je door een stuk bos en vervolgens langs een lichte helling naast de rivier Schwarzach. Andere aanraders voor het gezin zijn de Wimmertal- en Krummbachtalroute of de trail no.4. Naast deze reguliere wandelroutes biedt Gerlos ook veel vermakelijke themapaden aan, zoals de Erlebnisreichwech. Wandeling in Gerlos: naar de Wimmertalalm in het Wimmertal >

Wandelen in Gerlos(Foto: © Spalder Media Group)

Wandeltips in Gerlos

Gerlos is onderdeel van een gigantisch wandelnetwerk, waardoor ieder type wandelaar hier aan zijn trekken komt. Ben je op zoek naar lange meerdaagse wandeltochten? Gerlos organiseert iedere zomer een mannen- en vrouwentour van vier dagen lang. Hier ontdek je onder leiding van een ervaren gids de mooiste plekjes van de Zillertal Arena en Nationaal Park Hohe Tauern. Wie op zoek naar uitdagende wandeltochten voor één dag, kan terecht op de Isskogel-Kreuzjoch. Bij aanschaf van de Zillertal Activcard kun je 1 keer per dag gratis omhoog met de lift, krijg je toegang tot een onoverdekt zwembad en kun je gratis gebruik maken van de meeste openbare vervoermiddelen. Ook ontvang je veel korting op faciliteiten en attracties.

De 7 mooiste rondwandelingen in Zell-Gerlos

Wandelen Zell-Gerlos in de Zillertal Arena: tips & meer

De mooiste wandelingen in de Zillertal Arena

 

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 117
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden 7
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 15
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden 52
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?