Skip to navigation Skip to main content

Wandeling in Gerlos: naar de Wimmertalalm in het Wimmertal

Wimmertalalm Gerlos

Ben je in de buurt van Gerlos en op zoek naar een relatief makkelijke én niet al te lange wandeling, maar wel in een prachtig dal? Wandel dan eens naar de Wimmertalalm in het - verrassend – Wimmertal. Een wandeling van een uurtje heen en een uurtje terug, niet te vermoeiend én met leuke hutten in het dal. Wat wil je nog meer?

Vrij makkelijke wandeling in Gerlos

Niet altijd hoeft een wandeling in de bergen extreem intensief, zwaar en lang te zijn. Voor iedereen en voor elk moment is er wel een mooie wandeling te vinden. Voor wie in Gerlos en omgeving is en een relatief ontspannen en korte wandeling wil maken met een mogelijkheid tot een stop bij een hut, heb ik deze wandeling naar de Wimmertalalm.

Van het tenniscentrum naar de Wimmertalalm

De wandeling naar de Wimmertalalm kun je starten bij de parkeerplaats bij het tenniscentrum in Gerlos. Vanaf daar loop je het bruggetje over de beek over en ga je rechtsaf het wandelpad op. Je loopt hier langs de beek, die je dus aan je rechterhand hebt. Na zo’n 700 meter over het glooiende pad volg je het bord dat je linksaf het Wimmertal in stuurt. Daar begint een pittig, maar kort klimmetje over een bergpad. Vervolgens kom je terecht op de weg die door het Wimmertal loopt. Na 2,5 kilometer gelopen te hebben is het gedaan met het klimmen (170 hoogtemeters in totaal) en loopt de weg vrijwel vlak door tot aan de Wimmertalalm. Navigatie heb je dus niet nodig, want je kunt de weg niet kwijtraken.

Heerlijk genieten op het terras

De Wimmertalalm is het doel van deze wandeling. Hier kun je heerlijk genieten op het grote terras. Dat kan aan een van de tafels, maar ook op heerlijke ligstoelen aan de beek die door het dal loopt. Bij slecht weer kun je natuurlijk binnen in de hut zitten. Ook is er voor kinderen vermaak. Zij kunnen hier bijvoorbeeld schommelen, met water spelen en scheuren op de skelter. De alm is heerlijk voor een drankje en uiteraard kun je hier ook heerlijk lunchen. Onderweg naar de hut loop je ook langs Klammers Jausenhütte. Ook die is de moeite waard voor een stop!

Dit is het Wimmertal in Gerlos

Parkeerplaats bij de tennishal in Gerlos
Tennishal in Gerlos
Wandelen in het Wimmertal
Wandelen in het Wimmertal in Gerlos

Route

De route van deze wandeling hebben we hieronder voor je. Zoals gezegd is verdwalen niet echt mogelijk, maar toch is het kaartje handig.

Video: dit kun je verwachten van de wandeling

Ik heb de wandeling zelf gelopen en in beeld gebracht, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens de korte tocht in de mooie omgeving. Veel plezier alvast!

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!