Skip to navigation Skip to main content
Salzburgerland
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Salzburgerland (Oostenrijk)

De deelstaat Salzburg wordt ook wel Salzburgerland genoemd om het verschil tussen de stad Salzburg en de deelstaat duidelijk te maken. Het Salzburgerland wordt gekenmerkt door de groene dalen en de mooie toppen in het Nationaal Park Hohe Tauern. Overigens biedt het nationale park vele mogelijkheden voor activiteiten tijdens de zomervakantie. De hoofdstad Salzburg, met name bekend als geboortestad van een de grootste componisten, Wolfgang Amadeus Mozart. Om in de muzieksferen te blijven, de Salzburger Festspiele kennen we natuurlijk van The Sound of Music.

Zomervakantie Salzburgerland: wie behoefte heeft aan natuur, almweides en rust voelt zich hier helemaal thuis. De Salzburgse Almsommer zorgt voor jouw perfecte zomervakantie. Salzburgerland biedt mogelijkheden om te genieten van lekkernijen in 550 Almhutten. In een aantal van deze Almhutten kan je ook een overnachting boeken voor de zomervakantie. Salzburgerland viert jaarlijks het Almsommerfeest om de Salzburgse Almsommer in te luiden.

Uitstapjes tijdens de zomervakantie in het Salzburgerland

De prachtige, romantische en historische stad Salzburg biedt te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Wel is het duidelijk dat een bezoekje aan de stad een must is tijdens de zomervakantie! Salzburgerland biedt leuke historische en muzikale uitstapjes in Salzburg. Zowel het geboortehuis als de woning van Mozart zijn te bezichtigen. Hiernaast kan de vesting niet gemist worden aangezien het boven Salzburg uitsteekt. Liever lekker shoppen tijdens de zomervakantie? Salzburg beschikt over tal van leuke winkelstraten.

Zomervakantie Salzburgerland: tal van routes

In het Salzburgerland zijn ruim 7000 kilometer aan fiets- en moutainbikeroutes te vinden. Voor fietsers zijn er mogelijkheden op elk niveau. Over het algemeen zijn de routes vrij vlak waardoor ze zeer toegankelijk zijn en mogelijkheden bieden voor een ontspannen zomervakantie. Salzburgerland heeft naast vele korte routes ook lange routes waar je meerdere dagen over kan doen. Een van deze routes is de Tauern-fietsroute van 270 kilometer lang. De route loopt langs de rivieren Salzach en Saalach en biedt vele uitstapjes. Ben je een wielrenfanaat en op zoek naar speciale routes voor de zomervakantie? Salzburgerland staat bekend om tal van uitdagende beklimmingen voor wielrenners.

Zomervakantie in het Salzburgerland met heerlijk eten

Ook voor delicatessen en heerlijke gerechten zit je goed in het Salzburgerland tijdens de zomervakantie. Salzburgerland heeft de grootste dichtheid van toprestaurants in Oostenrijk. Met name in de stad Salzburg zijn veel toppers te vinden. Veel restaurants staan bekend om de biologische producten die gebruikt worden. Natuurlijk kun je je ook focussen op de kleinere regio’s tijdens de zomervakantie. Salzburgerland biedt meerdere regionale producten zoals de bieren van bierbrouwerij Die Weisse of de beroemde Mozartkugel.