Skip to navigation Skip to main content
Bramberg
© Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
Oostenrijk

Vakantie Bramberg am Wildkogel

  • Authentiek, charmant en vlakbij Nationaal Park Hohe Tauern
  • Rustig en gemoedelijk
  • Veel wandel- en fietsmogelijkheden
  • Een fijne bestemming voor een familievakantie in de bergen

Bramberg am Wildkogel ligt op een hoogte van 819 meter in het Salzburgerland. Het dorp behoort tot het district Zell am See en is samen met buurdorp Neukirchen onderdeel van de Wildkogel Arena. Bramberg am Wildkogel is authentiek, charmant en rustig, maar biedt voldoende mogelijkheden voor een actieve (familie)vakantie in de bergen.

Bramberg am Wildkogel ligt aan de voet van de 2224 meter hoge Wildkogel en de rivier de Salzach in het Habachtal. Dit dal staat al eeuwenlang bekend als dé vindplaats van smaragden. In het museum van Bramberg wordt een uitgebreide collectie van smaragden en andere mineralen tentoongesteld.

Accommodaties bij reispartners in Bramberg am Wildkogel

Wandelen in Bramberg am Wildkogel

Vanuit Bramberg am Wildkogel heb je toegang tot een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Zowel in het dal als in de bergen vinden wandelaars routes voor alle niveaus. Met de Wildkogelbahn I&II heb je toegang tot het Höhenwandergebiet Wildkogel, dat begint op 2091 meter hoogte. Naast mooie dagtochten zijn er maar liefst 7 themawandelingen/leerpaden mogelijk in de omgeving. Tips voor wandelen in Bramberg am Wildkogel zijn:


- De Wildkogel Panoramaweg: 6,2 kilometer, 396 hoogtemeters, makkelijk.
- De Haferlalmweg: 8,8 kilometer, 99 hoogtemeters, makkelijk.
- De Frühmesser Rundweg: 8,2 kilometer, 305 hoogtemeters, middelzwaar.
- De Tälerweg Mühlbach - Krimml: 22,2 kilometer, 578 hoogtemeters, makkelijk.

Fietsen en mountainbiken in Bramberg am Wildkogel

Vanuit Bramberg am Wildkogel heb je toegang tot ruim 800 kilometer aan mountainbikeroutes voor alle niveaus. Ook fietsers en e-bikers vinden in de omgeving voldoende mogelijkheden. Bij het VVV-kantoor van Bramberg am Wildkogel is een oplaadpunt te vinden voor 3 e-bikes. Tips voor fietsen en mountainbiken in Bramberg am Wildkogel zijn:

- 4H Wildkogelhaus: mountainbiketour, 13,1 kilometer, 1328 hoogtemeter, middelzwaar.
- 4K Wildkogelrunde: mountainbiketour, 30,4 kilometer, 1387 hoogtemeters, zwaar.
- Salzachradweg: fietstocht, 12,5 kilometer, 23 hoogtemeters, makkelijk.
- Vanaf Bramberg am Wildkogel heb je toegang tot de 2790 kilometer lange Tauernradweg.

Man en vrouw mountainbiken in de bergen van Bramberg am Wildkogel
Wildkogel Arena
Geniet van de vele wandel- en fietsmogelijkheden in Bramberg am Wildkogel

Bergliften in Bramberg am Wildkogel

Fietsers, wandelaars en bergliefhebbers kunnen zomers gebruik maken van de Wildkogelbahn I&II in Neukirchen. De gondel ligt aan de rand van het dorp, aan de Gerlos Straße. In twee fases brengt de Wildkogelbahn je naar een hoogte van 2091 meter. Van begin juli tot begin oktober is de lift dagelijks geopend van 09.00 - 16.30 uur. Van eind mei tot eind juni en van begin september tot eind oktober gaat de gondel ieder half uur omhoog. Let op: bij slecht weer kan de gondel gesloten zijn. Mountainbikes mogen gratis mee omhoog.

Een uitstapje naar Nationaal Park Hohe Tauern

Bramberg am Wildkogel ligt aan de rand van Nationaal Park Hohe Tauern. Met een oppervlakte van 1.836 km2 behoort dit park tot één van de grootste natuurgebieden van Europa. Het is een nationaal park met een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en routes voor mountainbikers. Er zijn meerdere hoogtepunten te bezichtigen. Bezoek vooral de Krimmler Wasserfälle. Met een valhoogte van ruim 380 meter, behoort deze waterval tot één van de hoogste gefaseerde watervallen ter wereld. Er is een 4 kilometer lange wandeling langs de waterval mogelijk, maar je kunt ze ook van onderaf bekijken. Andere hoogtepunten van Nationaal Park Hohe Tauern zijn de Grossglockner en Pasterzengletsjer. Deze liggen op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Bramberg am Wildkogel.

Een familievakantie in Bramberg am Wildkogel

Het rustige Bramberg am Wildkogel is een fijne bestemming voor families met kinderen die opzoek zijn naar een actieve buitenvakantie. Er zijn maar liefst 7 themawandelingen/leerpaden mogelijk in de omgeving. Een tip is de 7,1 kilometer lange Smaragdweg. Tijdens deze wandeling gaan de kids opzoek naar smaragden en leren ze van alles over de mineralen die gevonden worden in het Habachtal. Kogel-Mogel de beer is de mascotte van de vakantieregio. In zijn naam heeft men op 2091 meter hoogte, op de Wildkogel, avonturenpark Kogel Mogel opgericht. Er zijn onder andere trampolines, speeltoestellen en klimnetten. Andere leuke tips voor uitstapjes met kinderen zijn: een bezoek aan mijngroeve Hochfeld, een bezoek aan de Seebachsee en de Almentour.

Familie aan het spelen bij een bergbeek in Bramberg am Wildkogel
Wildkogel Arena
Beleef een fijne familievakantie in Bramberg am Wildkogel

Tips in Bramberg am Wildkogel

- Verblijf je in één van de partneraccommodaties, dan krijg je de Nationalpark Sommercard MOBIL gratis. Met deze kaart geniet je van aantrekkelijke kortingen en leuke extra’s.
- Er is zomers een speciaal kinderprogramma in de Wildkogel Arena. Kinderen kunnen deelnemen aan een georganiseerde kinderwandeling, een paardrijtocht of knutselmiddag.
- In het weekend van eind juni, begin juli, vindt het Bramberger dorpsfeest plaats. Er is livemuziek, er zijn spelletjes voor de kinderen en allerlei andere leuke activiteiten mogelijk.

Weer in Bramberg am Wildkogel

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
15 / 28

Vorstgrens

4035 meter

Regen

5 mm

Morgen

Zware regenbuien, maar soms ook zon

Zware regenbuien, maar soms ook zon
15 / 25

Vorstgrens

3962 meter

Regen

16 mm
Frühmesserlift
Restaurant: 2100m
Toeristeninformatie voor Bramberg am Wildkogel
Name Tourismusbüro Bramberg am Wildkogel
E-mail info@wildkogel-arena.at
Telefoon 710730
Algemene informatie
Aantal inwoners 3936
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 950 km
Hoogte dorp 819
Aantal toeristenbedden 900
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 3
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 13
Bars & cafés 3
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart