5 tips voor wandelen in Bramberg am Wildkogel

5 tips voor wandelen in Bramberg am Wildkogel

11 juli 2017

door Florien in Tips

Tijdens het wandelen in Bramberg am Wildkogel geniet je van honderden kilometers aan paden. Het dorp is niet alleen onderdeel van de Wildkogel Arena, maar ligt ook aan de rand van Nationaal Park Hohe Tauern. Je vindt er onder andere leuke themawandelingen, huttentochten, bergwandelingen en mooie dagtochten van verschillende niveaus. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en de steeds wisselende bergpanorama’s. Omdat de keuze zo groot is, geef ik je in dit weblog 5 tips voor wandelen in Bramberg am Wildkogel.

#1. Wildkogel Panoramaweg

De Wildkogel Panoramaweg is een gemakkelijke wandeling door de bergen van de Wildkogel Arena. De wandeling start vanaf het bergstation van de Wildkogelbahn I&II en neemt je vervolgens mee langs de Wildkogelalm en de Ganzer Hochalm. Onderweg geniet je van uitzichten op de Kitzbüheler Alpen, het Salzachtal en de Hohe Tauern. Het is een fijne wandeling om even in te komen of om het een dag even rustig aan te doen. Onderweg kun je pauzeren in de gezellige berghutten.

Duur 2 uur
Hoogtemeters 396 meter klimmen, 396 meter dalen
Afstand 6,2 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

#2. De Smaragdweg

Bramberg am Wildkogel ligt in het Habachtal. Al eeuwenlang staat dit dal bekend als dé vindplaats van smaragden en andere mineralen. Via de Smaragdweg themawandeling ontdek je een deel van het dal, leer je meer over de mineralen die je er kunt vinden en geniet je ondertussen van de prachtige natuur. Eenmaal bij Gasthaus Alpenrose aangekomen, heb je de mogelijkheid om materiaal te huren, waarmee je zelf op zoek kunt gaan naar smaragden. De Smaragdweg is een leuke wandeling voor het hele gezin.

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 515 meter klimmen, 0 meter dalen
Afstand 7,1 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Smaragden zoeken tijdens het wandelen in Bramberg am Wildkogel
En natuurlijk kun je zelf ook op zoek gaan naar smaragden! (Foto: © Wildkogel Arena)

#3. De Herrensteig

De Herrensteig start bij het bergstation van de Wildkogelbahn en neemt je vervolgens mee over het brede bergpad van de Almenweg. Eenmaal aangekomen bij Gasthof Wolkenstein, wandel je verder over een gemoedelijk pad richting de Herrensteigscharte en over de vlakke Steinfeldjoch. Vervolgens maak je een redelijk steile daling naar de Madl Hochalm, richting de Baumgartenalm. Hier kun je op het terras genieten van een welverdiend hapje en een drankje. Vervolgens kun je ervoor kiezen om verder naar het dorp af te dalen door het Mühlbachtal (+/- 2 uur extra), of het laatste stukje met de taxi af te leggen.

Duur 3,5 uur
Hoogtemeters 502 meter klimmen, 1165 meter dalen
Afstand 12,1 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#4. Themawandeling Seelbachsee

Een andere leuke themawandeling is de Seelbachsee. Deze wandeling start vanaf de parkeerplaats Hopffeldboden in het Obersulzbachtal in Neukirchen. Dat is ongeveer 13 kilometer rijden vanaf Bramberg am Wildkogel. De wandeling neemt je mee door het bos naar de Seebachsee en de Seebachalm. Onderweg wandel je langs allerlei informatieborden die je meer leren over de omgeving, het meer, de Große Geiger en de Seebachalm. Ook kom je meerdere leuke berghutten tegen waar je even kunt pauzeren. De wandeling is goed te doen voor families met kinderen.

Duur 5,5 uur
Hoogtemeters 1008 meter klimmen, 1015 meter dalen
Afstand 11,1 km
Ondergrond Asfalt en bospad
Niveau Middelzwaar / zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#5. Frühmesser Rundweg

De Frühmesser Rundweg begint bij het bergstation van de Wildkogelbahn. Vanaf daar wandel je richting Gasthof Wolkenstein, naar de Braunkogel, de Frühmesser en de Grasleitkop. Vervolgens wandel je weer terug via de Rinderbirgalm. Het is een indrukwekkende rondwandeling door de bergen, waarbij je continu getrakteerd wordt op prachtige uitzichten. Uiteraard is er onderweg voldoende tijd voor een pauze.

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 305 meter klimmen, 305 meter dalen
Afstand 8,2 km
Ondergrond Grotendeels onverhard
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Tips voor wandelen met kinderen in Bramberg am Wildkogel

Ook als je met kinderen gaat wandelen in Bramberg am Wildkogel vind je meer dan voldoende mogelijkheden. Er zijn er maar liefst 10 themawandelingen, waarvan de bovengenoemde Smaragdweg een echte aanrader is. Een andere tip is de Venedigerweg. Deze wandeling van ongeveer een uur, brengt je van parkeerplaats Hopffelboden naar de Berndlalm en vervolgens via de Postalm weer naar het dal. Onderweg kom je allerlei leuke activiteiten tegen, zoals een 60 meter lange hangbrug en speciale kinderalmen. Met het stempelboekje, dat je hier kunt downloaden, kunnen de kids stempels verzamelen en deze vervolgens bij de Berndlalm of het VVV-kantoor inwisselen voor een verrassing. Uiteraard mag ook een bezoekje aan de Krimmler Wasserffälle niet ontbreken. Ook hier is een leuke wandeling mogelijk.

Wandelen met kinderen in Bramberg am Wildkogel
De vele themawandelingen zijn leuk voor het hele gezin! (Foto: © Wildkogel Arena

Handig om te weten als je gaat wandelen in Bramberg am Wildkogel

Tijdens een wandelvakantie in Bramberg am Wildkogel kun je zomers gebruik maken van de Wildkogelbahn I&II. De gondel ligt in Neukirchen en brengt je in twee fases naar 2091 meter hoogte. Dit gebied staat ook wel bekend als het 'Höhenwandergebiet Wildkogel’. In het hoogseizoen (begin juli tot eind september) is de berglift dagelijks geopend van 09.00 - 16.30 uur. In het laagseizoen is de gondel alleen bij goed weer geopend en gaat deze ieder uur omhoog, in plaats van onafgebroken. Een retourticket kost €17,- voor volwassenen en €8,50 voor kinderen. Verstandiger is echter een wandelpas aan te schaffen. Deze kost voor volwassenen €38,- en voor kinderen €19,- voor 7 dagen. Tip: ben je in het bezit van een gastenkaart? Dan krijg je korting op de lift.

wandelen in Bramberg am Wildkogel
Er zijn voldoende wandelmogelijkheden in Bramberg am Wildkogel (Foto: © Wildkogel Arena)

Heb jij nog tips voor wandelen in Bramberg am Wildkogel? Laat een reactie achter!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips