Skip to navigation Skip to main content

Silvretta Hochalpenstraße

Silvretta Hochalpenstraße
© Indebergen
Silvretta Hochalpenstraße
© Indebergen
Silvretta Hochalpenstraße
© Indebergen
Silvretta Hochalpenstraße
© Indebergen
  • Bergpas tussen Tirol en Vorarlberg
  • Prachtig uitzicht op de Piz Buin
  • Wandelen op de Bielerhöhe

De Silvretta Hochalpenstraße verbindt het Montafon in Vorarlberg met Paznaun in Tirol. In totaal is de route 22,3 km lang en leidt van Partenen (1051 m) via 34 haarspeldbochten naar de 2032 meter hoge Bielerhöhe (tol) en vanaf daar in dalende lijn naar Galtür (1584 m). De Bielerhöhe is het hoogste punt van de route en het startpunt van prachtige wandelroutes. Doorgaans is de Silvretta Hochalpenstraße geopend van juni tot oktober.

Route Silvretta Hochalpenstraße

Silvretta is de naam van het gebergte waar Tirol, Vorarlberg en het Zwitserse kanton Graubünden samenkomen. Gedurende de hele route wordt de omgeving gedomineerd door de Piz Buin, de hoogste berg van dit massief (3312 meter). Aan de zijde van het Montafon rijd je door een ruige omgeving met diepe vallen en besneeuwde toppen. Halverwege passeer je ook de Vermuntsee, een oud stuwmeer. In Paznaun liggen er op de route van de Silvretta Hochalpenstraße slechts 2 haarspeldbochten, maar ook hier is de omgeving adembenemend.

Bielerhöhe/Silvrettapas

De top van de Silvretta Hochalpenstraße ligt op de 2032 meter hoge Bielerhöhe. Vanaf hier moet je zeker even een wandeling maken naar de Silvretta-Stausee. Om het 2,5 kilometer lange stuwmeer loopt een wandelpad dat ook voor families goed is te doen. Wie wel wat extra wandelmeters wil maken, kan doorstappen naar de voet van de Piz Buin (5,5 uur). Bij restaurant Silvrettasee kun je op krachten komen en genieten van het uitzicht op het gelijknamige bergmeer. Ook mountainbikers en liefhebbers van vissen (dagkaart kopen) zitten goed op de Bielerhöhe.

Openingstijden

Maandag Hele dag geopend
Dinsdag Hele dag geopend
Woensdag Hele dag geopend
Donderdag Hele dag geopend
Vrijdag Hele dag geopend
Zaterdag Hele dag geopend
Zondag Hele dag geopend

Geopend van juni tot oktober, afhankelijk van het weer

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*