Skip to navigation Skip to main content
Gotzenalm (2)
© Berchtesgadener Land Tourismus
Duitsland

Vakantie Ramsau

  • Het eerste bergsportdorp van Duitsland
  • Gelegen in een imposante bergwereld
  • De Hintersee zorgt voor de nodige waterpret
  • Voor families is het Zauberwald een echte aanrader

Ramsau bei Berchtesgaden, of kort gezegd gewoon Ramsau, is een echt bergsportdorp in het Berchtesgadenerland. Je vindt hier alles wat je nodig hebt tijdens een zomervakantie in de bergen: tal van wandelmogelijken, de idyllische Hintersee, een natuurlijke wellness en Kneipp-Anlage voor de nodige ontspanning en een knus centrum om ’s avonds kunnen te vertoeven.

Uitstapjes kun je maken naar bijvoorbeeld Berchtesgaden met al haar bezienswaardigheden of de indrukwekkende Wimbachklamm. Families kunnen een bezoekje brengen aan de Hintersee, waar je onder andere bootje kunt varen, of het Zauberwald. Het mag wel duidelijk zijn dat je je dus geen moment hoeft te vervelen tijdens je zomervakantie in Ramsau.

Rijke bergsportgeschiedenis

Het dorp Ramsau kent een rijke bergsportgeschiedenis, niet zo gek als je bedenkt dat het omringd wordt door de Berchtesgadener Alpen. De eerste beklimmer van de oostwand van de Watzmann, de hoogste top van het bergmassief, kwam hier vandaan. Hij werd ook de eerste huttenwaard van het Watzmannhaus en zijn standbeeld staat nog altijd voor het raadhuis van het dorp. Daarnaast komen nog veel meer berggidsen hier vandaan. Het is een echt bergsportdorp kunnen we wel zeggen! Toch is het ook nog steeds een charmant en authentiek bergdorp, gelegen in een prachtige omgeving. De knusse sfeer komt door de vele traditionele gebouwen en de aanwezigheid van de prachtige St. Sebastian-kerk. Een kerk die je overigens al van verre langs de beek ziet liggen en die zeker het bezoeken waard is.

Wandelen in Ramsau bei Berchtesgaden

De meeste vakantiegangers komen naar Ramsau om een paar prachtige bergwandelingen te maken. Een tip is de Soleleitungsweg, ook wel het balkon van God genoemd. Hierbij loop je naar de het kruis op de top, waar een paar rustbanken en een panoramisch uitzicht op je wachten. Het is een eenvoudige wandeling van zo’n drie tot vier uur, met mogelijkheden tot verlenging onderweg. Een andere tip is wandelen in het Wimbachtal, met onder andere de Wimbachklamm. Dit dal lijkt regelrecht van een schilderij te komen, zo mooi is het. De wandeling erdoorheen is ruim 16 km lang, maar niet te moeilijk. Perfect voor een dagtocht dus. De laatste tip is de Maler-Rundwanderweg, waarbij je onderweg mee leert over de kunstenaarskolonie die in het begin van de 19e eeuw bij de Hintersee leefde.

Weer in Ramsau

Vandaag

Regenbuien, soms met hagel, ook zon

Regenbuien, soms met hagel, ook zon
13 / 23

Vorstgrens

3289 meter

Regen

3 mm

Morgen

Zware buien, soms met hagel, ook zon

Zware buien, soms met hagel, ook zon
14 / 26

Vorstgrens

3399 meter

Regen

18 mm
Ramsau
Hintersee
Hockalter
Hochschwarzeck
Toeristeninformatie voor Ramsau
Name Tourist-Information Ramsau
E-mail info@ramsau.de
Telefoon 988920
Algemene informatie
Aantal inwoners 1802
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 935 km
Hoogte dorp 630
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 22
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart