Skip to navigation Skip to main content

Almbachklamm

Almbachklamm 1
© Berchtesgadener Land Tourismus / Sepp Wurm
Almbachklamm 2
© Berchtesgadener Land Tourismus / Sepp Wurm
Almbachklamm 3
© Berchtesgadener Land Tourismus / Sepp Wurm
  • Een van de mooiste kloven van Duitsland
  • Indrukwekkend uitstapje voor jong en oud
  • Bekijk ook de oudste kogelmolen van het land

De Almbachklamm in het Berchtesgadener Land is een van de mooiste kloven van Duitsland. Je vindt de ingang van de kloof tussen Berchtesgaden en Marktschellenberg. Door de Almbachklamm ligt een mooi wandelpad met tal van bruggen en trappen. In totaal is de wandeling ongeveer drie kilometer lang. Ga je in het Berchtesgadener Land op zomervakantie, dan is de Almbachklamm een uitstapje dat je niet mag missen.

Oudste kogelmolen van Duitsland

Bij de ingang van de Almbachklamm bevindt zich de oudste kogelmolen van Duitsland. Sinds 1683 worden hier stukken Untersberg-marmer vermalen tot fijne balletjes. De maalsteen van zandsteen wordt aangedreven door het water van de Almbach. Afhankelijk van de grote van het marmer kan het soms wel een week duren voordat deze perfect gepolijst is tot een polijst.

Wandeling door de Almbachklamm

Na de kogelmolen te hebben bewonderd is het tijd om de Almbachklamm in te gaan. Op de wandelroute door de kloof passeer je 29 bruggen, ga je door een rotstunnel en beklim je 320 traptreden. Wanneer je naar beneden kijkt zie je het kolkende water van de Almbach die richting het dal stroomt. De kloof is van begin mei tot eind oktober geopend, maar bij slecht weer kan deze ook in de zomer gesloten zijn. Het einde van de kloof is zo’n 3 kilometer wandelen, de rondwandeling via Ettenberg ruim 7 km.  

Stuwdam Theresienklause

Aan het einde van de Almbachklamm stuit je op een stuwdam, de Theresienklause. Tot 1963 werd de kloof gebruikt voor de houtkap en daar had deze dam een belangrijke functie in. Door de smalle kloof werd hout tot een lengte van 4,5 meter vervoerd. Achter de dam werd 15.000 m³ verzameld, waarna deze werd geopend om zo het hout door de kloof te kunnen vervoeren.

Berchtesgadenlogo

Almbachklamm

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 6,-
  • Prijs jongeren (18): € 4,-
  • Prijs kinderen (6): -

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 18.00
Zondag 09.00 - 18.00

Geopend van mei tot oktober

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers