Skip to navigation Skip to main content

Röthbach Wasserfall

Röthbach Wasserfall
© Pixabay
Röthbach Wasserfall
© Pixabay
Röthbach Wasserfall
© Pixabay
Röthbach Wasserfall
© Pixabay
  • Leuke wandeltocht richting de waterval
  • Ongeschonden en indrukwekkend natuurmonument
  • Combineer een wandeltocht met een bezoek aan de waterval

In het zuiden van Duitsland, in de regio Beieren, vind je de Röthbach Wasserfall. Met een hoogte van 470 meter is dit de hoogste waterval van Duitsland. De Röthbach Wasserfall is bereikbaar met een boottocht over de Königssee en een wandeling langs de Obersee. In de omgeving kun je verschillende wandelingen maken.

Avontuurlijke wandeltocht

Om de Röthbach Wasserfall te bereiken, moet je allereerst de Königssee oversteken met een boot. Bij aankomst in de Saletalm, moet er nog een kleine wandeltocht van 3 km afgelegd worden. Tijdens deze wandeling loop je langs steile bergwanden aan de oever van de Obersee. Uiteindelijk is er nog een kleine wandeling door het bos nodig om bij de Röthbach Wasserfall te komen. Eén ding is zeker, deze prachtige wandeling is zeker de moeite waard!

Indrukwekkend natuurmonument

Ondanks dat het de hoogste waterval van Duitsland en van de Alpen is, is het misschien toch niet de bekendste. Door de moeilijke bereikbaarheid en de ligging in het Nationaal Park Berchtesgaden, is het er namelijk niet heel toeristisch. Dit zorgt er uiteindelijk wel voor dat het al eeuwenlang een ongeschonden en indrukwekkend natuurmonument is. Wanneer je iets meer naar het noorden rijdt, kom je bij de op één na hoogste waterval van Duitsland: de Landtalfall.

Wandelroutes

De Röthbach Wasserfall ligt midden in het Nationaal Park Berchtesgaden waardoor je er ook prachtige wandelingen kunt maken. Zo kun je een wandeltocht combineren met onder andere een bezoekje aan de waterval. Het park heeft maar liefst 230(!) km aan wandelroutes. Hierbij is Wasseralm een perfecte uitvalbasis voor een overnachting wanneer je tijdens je wandeltocht een bezoek wil brengen aan de Röthbach Wasserfall.

 

Openingstijden

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*