Skip to navigation Skip to main content

Christlieger im Königssee

Christlieger im Königssee
© Pixabay
Christlieger im Königssee
© Pixabay
Christlieger im Königssee
© Pixabay
Afbeelding - dm36uqzbbxrjv8iihdhf
© Pixabay
  • Roei zelf naar Christlieger im Königssee
  • Bezoek het standbeeld Johannes von Nepomuk
  • Prachtig uitzicht op het meer en omliggende omgeving

Middenin de Königssee, op 250 meter afstand van de oever, vind je het eiland Christlieger. Het staat ook wel bekend als Johannesinsel of John's eiland. Het eilandje heeft deze naam te danken aan het standbeeld dat hier staat. Wanneer je een bezoek aan Christlieger im Königssee brengt, kun je dan ook dit standbeeld bewonderen. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving vanaf het eiland.

Bereikbaarheid van het eiland

Je kunt Christlieger im Königssee alleen per boot bereiken. Er is alleen één probleem: de elektrische boten die over de Königssee varen, kunnen hier niet aanmeren. Hierdoor zal je vanaf de elektrische boot met een roeiboot zelf verder moeten peddelen. De aanlegsteiger bevindt zich aan de oostkant van het eiland. Wanneer het hartje zomer, zijn er zelfs mensen die zwemmen naar het eiland. Blijf je toch liever op de boot? Dan kun je het eiland op 20 meter afstand bewonderen.

Bezienswaardigheden

Reden voor een bezoek aan Christlieger im Königssee is het standbeeld van Johannes von Nepomuk. Hij staat ook wel bekend als de patroonheilige van de schippers. Dit standbeeld is in 1771 neergezet ter herdenking van een omgeslagen boot. Onder het standbeeld is een grot te vinden. Helaas kun je deze niet bezoeken doordat het afgeschermd is door middel van een hek. Tot de dag van vandaag is er nog niemand achter gekomen waarvoor de grot precies diende. Wel weten we dat hij stamt uit de 16e eeuw en dat die in 1992 is gerenoveerd. Aan de achterzijde van de grot is er een rood marmeren fontein te vinden.

Prachtig uitzicht

Het eiland ligt, zoals de naam al verklapt, in de Königssee. Dit meer vind je het in zuidoosten van Duitsland en staat ook wel bekend als het Beierse Fjord. Vanaf Christlieger im Königssee heb je een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende omgeving. Zo kijk je op het omliggende berglandschap, Hotel Schiffmeister en de scheepswerven van de Beierse scheepvaart. Bij deze scheepswerven worden niet alleen de elektrische boten onderhouden en de accu's opgeladen, er worden hier ook nieuwe elektrische boten gebouwd.

Konigssee

Christlieger im Königssee

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*