Skip to navigation Skip to main content

Kehlsteinhaus

Kehlsteinhaus
© Pixabay
Kehlsteinhaus
© Pixabay
Kehlsteinhaus
© Pixabay
Kehlsteinhaus
© Pixabay
  • Prachtig uitzicht
  • Rijke geschiedenis
  • Eén van de mooiste bergroutes van Europa leidt hierheen

Het Kehlsteinhaus wordt ook wel het Adelaarsnest genoemd en is gebouwd op de top van de Kehlstein op een hoogte van 1834 meter. Het Kehlsteinhaus is nooit een geschenk geweest voor de 50ste verjaardag van Hitler, al werd dat algemeen aangenomen. Hij kwam er haast nooit, kon slecht tegen ijle lucht, had hoogtevrees en claustrofobie. Dit bijzondere project op de top van de berg is tijdens en na de oorlog bewaard gebleven en tegenwoordig een bergrestaurant.

Geschiedenis Kehlsteinhaus

Het Kehlsteinhaus kent een rijke geschiedenis en is vandaag de dag nog een van de weinig authentieke gebouwen van het Derde rijk. De bouw van het Adelaarshuis was een flinke uitdaging vanwege de steile hellingen. Martin Bormann was de leider van dit bouwproject. Om het huis en de weg ernaartoe zo snel mogelijk af te ronden werkten 4000 arbeiders dag en nacht. Hierdoor kon het huis in 1938 worden geopend. Aan het einde van de oorlog werd het Kehlsteinhaus gespaard bij een bombardement, waardoor het gebouw vandaag de dag nog steeds in takt is.

Kehlsteinhaus bezoeken

Een bezoek aan het Adelaarshuis doe je niet zomaar. Met de auto rij je 5 kilometer over behoorlijke steile hellingen tot wel 24%. Hierna kom je uit bij een plateau met een grote parkeerplaats. Aan de noordkant van deze parkeerplaats kun je kaartjes kopen om met speciale bussen over een van de mooiste bergroutes van Europa naar het tweede plateau te gaan waar het Kehlsteinhaus zich bevindt.

Bergrestaurant

Wanneer je bovenop het tweede plateau bent aangekomen, zie je het Kehlsteinhaus. Dit gebied op de Obersalzberg werd in 1997 vrijgegeven. Sinds die tijd is het Kehlsteinhaus een gezellig restaurant/café met een prachtig uitzicht. Over de rijke geschiedenis die het Kehlsteinhaus kent is in het restaurant nog maar nauwelijks iets te vinden. Als je meer informatie over het gebied wilt dan moet je een bezoek brengen aan het documentatiecentrum op het eerste plateau.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 16.50
Dinsdag 8.30 - 16.50
Woensdag 8.30 - 16.50
Donderdag 8.30 - 16.50
Vrijdag 8.30 - 16.50
Zaterdag 8.30 - 16.50
Zondag 8.30 - 16.50

Het Kehlsteinhaus is geopend van begin mei tot eind oktober, dit is afhankelijk van het weer.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*