Skip to navigation Skip to main content

5 mooiste wandelingen rondom Innsbruck

Wandeleninnsbruck
© Spalder Media Group

Wandelen rond Innsbruck? Direct bij deze heerlijke stad in Tirol vind je diverse mooie wandelroutes in de bergen. Dankzij de goede bereikbaarheid vanuit Nederland is Innsbruck een ideale bestemming voor een (korte) wandeltrip. Je rijdt er vlot met de auto naartoe, maar ook het vliegtuig en de trein zijn mogelijk. Eenmaal daar kun je de stad bezichtigen of je onderdompelen in een echte bergvakantie. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor wandelingen rondom Innsbruck . Meerdaagse tochten of dagwandelingen in allerlei verschillende bergen. We hebben vijf van de mooiste wandelingen rondom Innsbruck voor je op een rij gezet.

Innsbruck Trek

De Innsbruck Trek is een zesdaagse wandeling die je kunt ondernemen terwijl je bagage wordt vervoerd. Na elke etappe slaap je comfortabel in een drie- of viersterren hotel. Je kiest elke dag tussen twee routes een lichtere of een zwaardere variant. Zo kun je per dag kijken waar je zin in hebt. De trektocht brengt je langs alle verschillende gebergtes rondom Innsbruck, zoals de Centrale Alpen en de Noordelijk Kalkalpen. Je kunt de tocht zelfstandig lopen, maar ook met een gids van de Alpinschule Innsbruck (ASI). De tabel hieronder laat de verschillen zien als je telkens de makkelijkste of moeilijkste variant kiest. Informatie over de Innsbruck Trek >

Duur 26 tot 41 uur
Hoogtemeters 2774 tot 5250 meter klimmen, 3367 tot 5850 meter dalen
Afstand 58,6 km tot 75 km
Ondergrond Bos-, gras- en bergwandelpaden
Niveau Makkelijk tot Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Door het 'Steinernen Meer', Telfs

Deze wandeling gaat door de Stenen Zee. Je wandelt eerst over een breed bospad tot het Straßberghaus. Dan volgt al snel de Alplbachsteig. Dit is een nieuw aangelegd pad langs de beek naar de Nieuwe Alplhut. Op 23 maart 2012 stortte in het zuidelijk deel van de Hohen Wand (2721 meter hoogte) zo'n 114.000 kubieke meter rots naar beneden. Het pad moest geheel opnieuw worden aangelegd over een lengte van 2,5 kilometer. Wat rest is een prachtige wandeling door deze rotszee. De wandeling gaat heen en terug door het dal. 

Duur 2,5 à 3 uur
Hoogtemeters 340 meter klimmen, 340 meter dalen
Afstand 6,2 km
Ondergrond Bospad, bergpad en blokkenterrein
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Zirbenweg, Igls

De Zirbenweg is een wandeling op hoogte tussen de Patscherkofel (bergstation) en de Glungezer (Tulfeinalm). De naam verraadt al dat je hier veel Zirben tegenkomt, je wandelt hier door één van de grootste concentraties van alpendennen van Europa.. Een Zirbe is een Arve, of Alpenden. Opvallend is dat de boom makkelijk takken verliest (door sneeuw), maar dat is geen punt voor deze soort den. De oudste boom is wel 700 jaar oud. Het is een aanrader om de wandeling te maken midden juni, want dan bloeien de Almrosen. Koop je een Zirbenweg Ticket, dan zijn alle liften en het openbaar vervoer inbegrepen. 

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 430 meter klimmen, 340 meter dalen
Afstand 6,2 km
Ondergrond Bergwandelpaden, gras
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
Zirbenweg Innsbruck
© Spalder Media Group
Uitzicht op Innsbruck vanaf de Zirbenweg

Over de Goetheweg

Deze wandeling voert vanaf het Hafelekar bergstation naar de Pfeishütte. De Goetheweg loopt eerst over de kam en langs diepe insnijdingen in de Nordkette. Na de overschrijding van de kam daalt de wandeling, waarmee je in een Alpenweide landschap belandt met bergdennen. De Pfeishütte heeft uitzicht op de rotstoppen van de Rumer Spitz, Stempeljochspitze und Bachofenspitze. Terug volg je dezelfde weg of wandel je door naar vakantiedorp Rum of daal je af naar de Hungerburg. Daarvandaan neem je de bus of een lift terug. Onderstaande beschrijving volgt dezelfde weg terug. Deze wandeling is ook gegidst door een Natuurparkranger die je alles vertelt over de flora en fauna.

Duur 4,5 à 5 uur
Hoogtemeters 1000 meter klimmen, 1000 meter dalen
Afstand 10,4 km
Ondergrond Alpine bergweg
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten
Seegrube Innsbruck
© Spalder Media Group
Blik op Innsbruck bij de Goetheweg

Drei Gipfel Tour, Axamer Lizum

Met de Olympiabaan ga je naar het zonnenplateau Hoadl. Voorbij het Hoadlhaus klim je op het Pleisenjöchl (2190m), het Pleisenkreuz (2236m) en de Axamer Kögele (2097m). Met uitzicht over het Inndal met Innsbruck, het Mittelgebirge, de Nordkette en de Zugspitze. Je kunt hiervandaan afdalen naar Lizum, maar ook terug naar het Hoadlhaus.

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 300 meter klimmen, 300 meter dalen
Afstand 4,4 km
Ondergrond Bergwandelpaden, gras
Niveau Middelzwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Welcome Card/Gratis gidswandelingen

Bij een verblijf in Innsbruck ontvang je een Welcome Card. Hiermee krijg je allerlei kortingen en zijn de bus en het begeleide wandelprogramma helemaal gratis. De gidsen die de wandelingen begeleiden zijn opgeleide bergwandelgidsen van de Alpinschule Innsbruck. De wandelingen duren zo'n 3 tot 4 uur en je kunt mee vanaf 8 jaar oud. Bij elk weertype gaan de gratis wandelingen door. Naast de gidswandelingen ontvang je bij een geüpgrade Welcome Card onder andere toegang tot de Stubaier Gletscher, Swarovski Kristallwelten, Area 47 en een Achensee boottocht.

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.