Wandelen Innsbruck: 7-daagse wandeltocht Innsbruck Trek

 © Innsbruck Tourismus 
Wandelen Innsbruck Trek

13 februari 2020

door Yvonne in Wandelen

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, is niet alleen perfect voor een stedentrip, maar ook voor een wandeltocht in de bergen. De Innsbruck Trek is een 7-daags wandelavontuur, waarbij je de bergen rondom Innsbruck ontdekt. Vanuit Nederland ben je met het vliegtuig binnen no-time in Innsbruck, waar je direct kunt beginnen met wandelen! Ook ideaal: je kunt kiezen tussen de makkelijke en de zware versie van de route. In dit blog alle informatie over de Innsburck Trek. 

Wandelen Innsbruck: 7-daagse wandelroute Innsbruck Trek

Duur 26 tot 41 uur
Hoogtemeters 2774 tot 5250 meter klimmen, 3367 tot 5850 meter dalen
Afstand 58,6 km tot 75 km
Ondergrond Bos-, gras- en bergwandelpaden
Niveau Makkelijk tot zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Startpunt wandeling: Innsbruck

Eén van de voordelen van de Innsbruck Trek is dat het startpunt zeer makkelijk te bereiken is. Vanuit Nederland vlieg je snel en makkelijk naar vliegveld Innsbruck. Ook kun je met de trein naar Innsbruck. Bij aankomst kun je meteen met de wandeling beginnen, of ervoor kiezen om de vakantie te verlengen en een nachtje in de stad zelf te slapen. De wandelroute begint bij één van de bezienswaardigheden van Innsbruck, het Gouden dak of 'Goldenes Dachl'. Vanaf dit punt loop je richting de rivier de Inn. Afhankelijk van of je de makkelijke of zware route kiest, neem je de kabeltrein of de benenwagen naar het bergstation van de Hungerburgbahn. Vanaf het Hermann-Buhl-Platz heb je hier een prachtig uitzicht over Innsbruck, de Patscherkofel, Serles en Nockspitze. Laat het avontuur beginnen!

Gouden Dak in Innsbruck
Startpunt van de Innsbruck Trek (Foto: © Innsbruck Tourismus)

De makkelijke route van de Innsbruck Trek

  1. (10,5 km / 3,5 uur) Vanaf het Gouden dak loop je richting de Inn. Bij station Congress/Löwenhaus neem je de Hungerburgbahn naar het bergstation. Hier start de afdaling naar de Umbrüggler Alm, waar je pauzeert voor de lunch. De wandeling gaat verder richting de Höttinger Bild kapel. Via een wat steiler pad loop je naar het eindpunt van de etappe, busstation Kranebitten. Hier brengt de transfer je naar Obsteig, waar je overnacht.
  2. (12 km / 6 uur) De wandeling begint bij Hotel Bergland Obsteig. Het eerste doel van de wandeling is restaurant Arzkasten. De tweede stop is de hut Lehnberghaus. Het pad begint breed, maar wordt steeds smaller en steiler. Vanaf de Lehnberghaus wandel je nog een stukje verder naar het uitzichtsplatform Lacke. Vanaf dit punt loop je (via een iets andere route) terug naar Hotel Bergland Obsteig.
  3. (10,5 km / 4,5 uur) Het startpunt van de etappe is busstation Sattele. Je loopt over de wandelpaden van de Pirchkogel, richting de hut Feldringalm. Het bospad loopt door een coniferenbos. Op het terras van de Feldringalm kun je stoppen voor een drankje en genieten van het panorama uitzicht. De route gaat verder over velden en door het bos, naar het kruis Grünwaslkreuz (2017m). Hier heb je een prachtig uitzicht over Kühtai en de bergen. Je loopt verder over de Kaiser-Franz-Josef-Weg richting Kühtai. Via het reservoir van de Längental vallei en de Dortmunder Hütte loop je naar het eindpunt, Kühtai.
  4. (13 km / 5 uur) De route begint bij het busstation Alt Peida. Het eerste half uur loop je over een breed bospad, richting het dorpje Gries. Na zo'n 2,5 uur lopen bereik je St. Quirin. Je wandelt hier langs een mooi klein kerkje met op de achtergrond de Karwendel, Nordkette en Patscherkofel. Het pad loopt verder door het Tiefental, met Oberperfuss als eindbestemming.
  5. (9 km / 3,5 uur) Vandaag begint de etappe bij het busstation Adelshof, vanwaar je wandelt naar het eerste doel, de hut Birgitzer Alm (1803 meter). Je wisselt hier tussen bospad en wandelpad en een aantal steile stukken. De toer loopt door onder de top van de Priemesköpfl en na het passeren van de Götzener Alm bereik je de Mutterer Alm. Na de lunch loop je verder naar Hirschlacke, en het dorp Mutters. Neem de berglift omhoog naar de Mutterer Alm.
  6. (6,5 km / 3,5 uur) Met de Patscherkofelbahn bereik je het bergstation op de Patscherkofel. Als eerste loop je naar de gelijknamige berghut, via de weg of een pad. Daarna wandel je richting het oosten naar restaurant Boscheben. Je volgt de Zirbenweg, een bekend panorama- en natuurpad tussen Glungezer en de Patscherkofel. Het pad loopt door de glooiende Tiroler natuur. Aan het eind van de rondwandeling neem je de Patscherkofelbahn naar het dalstation.
De Innsbruck Trek route en transfer (Foto: © Innsbruck Tourismus)

De zware route van de Innsbruck Trek

Ben je een ervaren wandelaar en opzoek naar wat meer uitdaging? Dan kun je ook kiezen voor de zwaardere versie van de Innsbruck Trek. Bij deze versie wandel je dezelfde route, alleen zijn de etappes wat langer of lopen ze via wat zwaardere paden. Eventueel kun je kiezen voor een combinatie en neem je sommige etappes de makkelijke en andere de zware versie. Dit hoef je niet van tevoren al te plannen, wat het helemaal makkelijk maakt. 

Innsbruck Trek, de hele reis geregeld

Het ideale aan de Innsbruck Trek is dat je kunt kiezen voor een individuele of een groepsreis. Wil je de route individueel afleggen, dan ben je niet afhankelijk van je medereizigers. Je boekt van tevoren de accommodaties en ontvangt gedetailleerde informatie over de etappes. Je bagage wordt voor je vervoerd. Wel is het handig als je ervaring hebt met wandelen in de bergen en het lezen van wandelkaarten. Vind je het leuk om in het gezelschap van andere wandelfanaten te verkeren en met een gecertificeerde ASI gids op pad te gaan? Dan kun je ook kiezen voor de groepsreis. Leer onderweg alles over de flora en fauna van de Innsbruck Trek. De groepen zijn klein en soms splitst men op tussen de zware en makkelijke route.

Lees hier de folder van de Innsbruck Trek voor meer informatie >
Boek de Innsbruck Trek >

Innsbruck Trek derde etappe Felderingalm
Wandelen naar de Felderingalm tijdens de derde etappe (Foto: © Innsbruck Tourismus)
Wandelen Mieming Lärchenwiesen
Wandelen door de velden tijdens de Innsbruck Trek (Foto: © Innsbruck Tourismus)
Zirbenweg Innsbruck
Zirbenweg bij de zesde etappe. (Foto: © Innsbruck Tourismus)
Patscherkofel
Schutzhaus op de Patscherkofel (Foto: © Innsbruck Tourismus)
Zonsopkomst vanaf de Pirchkogel in Kühtai (Foto: © Innsbruck Tourismus)

Zomervakantie tips