Stedentrip Innsbruck: 5 activiteiten

 © Indebergen.nl 
gekleurde huizen

12 maart 2020

door Luna in Bestemmingen

Op zoek naar een bestemming voor een leuke stedentrip? In het hartje van Oostenrijk ligt de bruisende stad Innsbruck. Als hoofdstad van Tirol is Innsbruck volledig omgeven door torenhoge bergtoppen. Oostenrijkse tradities gecombineerd met moderne kenmerken, je vindt het hier allemaal. In minder dan vier uur tijd kun je al genieten van een heerlijk weekendje weg in het prachtige Innsbruck. In dit weblog geven we je 5 leuke activiteiten om je stedentrip mee te vullen.

#1. Wandel over de Innsbrücke en langs het water

Het mooie Innsbruck is vernoemd naar de oude brug over de Inn, de Innsbrücke. Een echte aanrader om hier een keertje over te wandelen. Aan de ene kant van de brug vind je de charmante oude stad van Innsbruck. Als je naar de overkant van de brug kijkt, zie je de beroemde gekleurde huizen van Innsbruck. Deze staan in de oudste wijk van Innsbruck. De brug loopt over één van de bekendste rivieren in Tirol, de Inn. Houd je van een mooie wandeling of fietstocht langs het water? Geniet dan van de talrijke wandel- en fietspaden die langs deze prachtige rivier liggen.

Uitzicht langs de rivier Inn

#2. Bewonder de twee mooiste kerken

Innsbruck staat ook bekend om zijn prachtige kerkelijke bouwwerken. Twee kerken in het bijzonder zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Toen keizer Maximiliaan I stierf, werd er een prachtige grafkerk voor hem gebouwd, de Hofkirche. De beste man ligt hier ondertussen niet meer begraven, maar toch is de binnenkant van de kerk een bezoekje waard. 28 indrukwekkende bronzen beelden staan hier namelijk samen rond het oorspronkelijke graf van de keizer. Net buiten de oude stad heeft Innsbruck nog een cultureel hoogtepuntje, wat door velen de mooiste kerk van Oostenrijk wordt genoemd: de Wiltener Basilika. Er is geen mooiere plek om een kaarsje te laten branden, dan in het kapelletje naast deze prachtige basiliek.

#3. Bezoek de oude stad van Innsbruck

Wie van een beetje cultuur en geschiedenis houdt, moet zeker een bezoek brengen aan de oude stad van Innsbruck. Je loopt hier door de Middeleeuwse straten terwijl je kunt genieten van kunst, cultuur en Oostenrijkse tradities, maar ook aan moderne winkels ontbreekt het hier niet. Midden in het oude centrum ligt de oude stadstoren van Innsbruck, de Stadtturm. Klim je hier de 133 traptreden naar boven, dan geniet je op 31 meter hoogte van een prachtig uitzicht over heel de stad. Bij een zonnige dag zal het beroemde gouden dak dat werd gebouwd voor keizer Maximiliaan I volledig oplichten. Het huis met het Gouden Dak is meteen de meest bekende toeristische attractie van Innsbruck. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen waarom…

De binnenstad van Innsbruck

#4. Geniet van het uitzicht bij de Olympische springschans bij Bergisel

Een stukje historie en spanning mag natuurlijk niet ontbreken op je stedentrip naar Innsbruck. In 1964 en 1976 werden de Olympische Winterspelen georganiseerd in het hartje van Tirol. De Olympische springschans bij Bergisel is hier een mooie herinnering aan. Deze skischans werd voor beide Olympische spelen gebruikt, maar wordt ook vandaag de dag nog gebruikt voor verschillende wintersportwedstrijden. Een kabelbaan maakt het voor iedereen mogelijk om in nog geen twee minuten tijd de top van de springschans te bereiken. Stijg je tijdens je citytrip deze 250 meter de hoogte in, dan heb je kans dat je echte professionals aan het werk ziet op deze imposante skischans. Maar ook wanneer er geen training of wedstrijd bezig is, is het lonend om hierheen te gaan. Op 250 meter hoogte heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad en kun je heerlijk eten in het bergrestaurant. In de avond wordt de springschans ook op een bijzondere manier verlicht. Als je nog tijd over hebt, kun je de bus nemen naar een hoger gelegen plaats om zo te weten te komen waarom de bijnaam van de skischans ‘Cobra’ is.

#5. Stijg boven Innsbruck uit met de Innsbrucker Nordkettenbahnen

Bij mooi weer kun je de stedentrip afsluiten met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de imposante bergen boven Innsbruck, de Nordkette. Via de Innsbrucker Nordkettenbahnen word je naar het letterlijke hoogtepunt van je weekend gebracht. Hier zal het eindeloze uitzicht over de Alpen je bij de keel grijpen. Geen mooiere manier om je citytrip te eindigen!

24 UUR IN: Innsbruck

Nog meer inspiratie nodig voor je stedentrip naar Innsbruck? Kijk voor meer tips naar onderstaande aflevering van 24 UUR IN.

Zomervakantie tips