Skip to navigation Skip to main content

In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk: aflevering 2 - Nicky

Nicky op de Nordkette in Innsbruck

In de tweede aflevering van onze webserie ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ wandelen we een aantal dagen mee met Nicky. Deze enthousiaste Nederlandse woont in Innsbruck samen met haar Duitse vriend en is zowel voor haar werk als in haar vrije tijd zoveel mogelijk onderweg in de bergen. Daarnaast geniet ze volop van het stadse leven in de hoofdstad van Tirol.

Over 'In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’

In onze webserie 'In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ gaan we op pad met Nederlanders die gekozen hebben voor een nieuw leven in Oostenrijk. We lopen een aantal dagen met hen mee, laten zien hoe zij in hun nieuwe thuisland geld verdienen, wat ze doen in hun vrije tijd en ook bezoeken we hun lievelingsplekken.

8 afleveringen in 4 seizoenen

Welk seizoen het ook is; elk jaargetijde in Oostenrijk is de moeite waard. Vandaar dat we vier keer afreizen naar het land en de verschillende kandidaten bezoeken in de lente, zomer, herfst of winter. Nicky bezochten we in de lente, de komende twee weken - op zondag - volgen de zomerafleveringen. Ook komende herfst en winter gaan we weer op pad, zodat we gedurende een jaar 8 afleveringen opnemen.

Stefan en Nicky op Marktplatz Innsbruck
We bezoeken Nicky in Innsbruck in de lente

Meelopen met Nicky in Innsbruck

Wanneer we Nicky half mei opzoeken in Innsbruck, worden we enorm hartelijk ontvangen door de goedlachse en enthousiaste Nederlandse local in Oostenrijk. Na een lekker kopje koffie, wat trouwens ook een van haar passies is, bij haar thuis, neemt ze ons mee het centrum van Innsbruck in. Ook haar vriend Stefan heeft tijd om mee te gaan, wel zo gezellig! Het is een prachtige lentedag, de zon schijnt volop, waardoor de mooie stad nog beter tot z’n recht komt.

Wandelen hoog boven de stad

Nadat we de de highlights van de stad hebben bezocht en een van Nicky’s favoriete koffietentjes, is het tijd om de stad van bovenaf te gaan bekijken. We nemen de Hungerburgbahn omhoog richting de Nordkette. Voor haar werk is Nicky regelmatig op pad als bergwandelgids en eenmaal boven, wordt haar liefde voor Oostenrijk en dit vak helemaal duidelijk. Deze dame is helemaal in haar element in de bergen! We maken een korte wandeling, nemen hier op een mooie plek het interview op en genieten van de geweldige uitzichten op háár stad, Innsbruck.

Opnames In de bergen op zoek naar... Nederlandse locals in Oostenrijk in Innsbruck
We interviewen Nicky voor de aflevering op de berg boven 'haar' stad Innsbruck

Het ijskoude water in

De volgende dag neemt Nicky ons mee naar het Stubaital, dat vlakbij Innsbruck ligt. Hier maken we een prachtige wandeling langs de Grawa waterval omhoog richting de Sulzenau Alm. Ook al is het vandaag vrij fris en hangen er veel wolken rondom de bergen, het is genieten en ook Nicky loopt de hele dag met een smile van oor tot oor. Ze vertelt enthousiast over haar werk als bergwandelgids, wat ze vaak combineert met yoga en met een plons in een bergmeer. De buitentemperatuur komt vandaag in de bergen niet boven de 10 graden uit en het water zal niet veel warmer zijn dan een graad of 4. Benieuwd of Nicky er in gaat? Je ziet het in deze aflevering!

Een kijkje in het Oostenrijkse leven van Nicky

Het is een bewolkte dag wanneer we wandelen op de Sulzenau Alm
Gaat Nicky het koude water in?
Tot rust komen bij de Grawa waterval
Yoga in de bergen in het Stubaital
Wandelen in het Stubaital

Bekijk ook de overige afleveringen

Vond je de aflevering van Nicky leuk? Check dan ons YouTube-kanaal voor aflevering 1, waarin we op bezoek waren bij Boaz en Sanne in het Kleinwalsertal. Ook vinden we het natuurlijk leuk wanneer je de video een duimpje geeft op YouTube of een reactie achterlaat. En wil je er zeker van zijn dat je geen enkele video mist? Abonneer je dan op ons kanaal. Hier delen we naast deze serie nog veel meer video’s over bestemmingen, activiteiten en tips voor jouw vakantie in de bergen!

‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ is een webserie die we maken in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.