Skip to navigation Skip to main content
Campingplatz Freilingen
© Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH / Dominik Ketz

In de Duitse regio de Eifel vind je veel leuke campings, perfect voor een familievakantie! Als je gaat kamperen, dan zijn er veel mogelijkheden van kleine knusse campings tot grote parken met veel faciliteiten voor jong en oud. Tijdens een kampeervakantie in de Eifel kun je tal van activiteiten ondernemen. Ontdek de historie, breng een bezoek aan het nationaal park, bewonder de kratermeren of beklim een van de slapende vulkanen. Het afwisselende landschap heeft ontzettend veel te bieden en je kunt heerlijk wandelen in de Eifel. In dit blog hebben we de tien leukste campings in de Eifel voor je op een rijtje gezet.

Kamperen in de de Eifel

De Eifel is een populaire regio in Duitsland en dat is niet voor niets. Het is niet al te ver rijden vanuit Nederland en de vakantieregio heeft veel te bieden op het gebied van natuur, bezienswaardigheden en activiteiten. Voor kampeerliefhebbers zijn er gelukkig ook voldoende campings in de Eifel. Er zijn kleine natuurcampings, middelgrote campings met voldoende faciliteiten en grote campings met alles wat een verwende kampeerder wenst: een zwembad, een grote speeltuin, een restaurant, een supermarkt en soms ook animatie en overdekte faciliteiten voor als het weer een keertje tegenzit. In dit artikel hebben we tien fijne campings voor je geselecteerd.

1. Knaus Campingpark Burgen/Mosel

Deze camping in de Eifel ligt langs de Duitse rivier de Mosel (of Moezel), tussen de bekende wijngaarden. In de buurt vind je allerlei mooie burchten welke je kunt bezoeken. De camping ligt direct aan het water en heeft daarom ook een kleine jachthaven. Op Knaus Campingpark Burgen/Mosel vind je plaatsen voor tenten, bungalows en ‘GlamLodges’. De camping is middelgroot met meer dan 200 plaatsen. Er zijn een zwembad, speeltuin, restaurant, campingwinkel en beachvolleybalveld.

2. Camping RCN Laacher See

Camping RCN Laacher See ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de Laacher see. Dit meer is ontstaan door de vulkanische activiteit in dit gebied, duizenden jaren geleden. Vanaf sommige kampeerplekken heb je uitzicht op het meer. In het hoogseizoen is er een animatieprogramma voor de jongste gasten. Bij het restaurant van de camping, Blockhaus Laacher See, zit je goed voor een heerlijk avondje eten of een drankje na een heerlijke vakantiedag in de Eifel. In hetzelfde gebouw is ook een kleine winkel gevestigd.

 

3. Campingpark Eifel

Dit fijne vakantiepark in de Duitse Eifel ligt vlakbij het dorpje Waxweiler. Campingpark Eifel ligt in een bosrijke en heuvelachtige omgeving. De camping is middelgroot en biedt allerlei soorten accommodaties. Zowel plekken voor tenten, caravans als campers, en een riant aanbod aan bungalows en vakantiehuisjes. Dankzij de speeltuin, het buitenzwembad en het animatie-aanbod is de camping ook leuk voor families met kinderen.

4. Prümtal-Camping Oberweis

Er liggen meerdere familievriendelijke campings in de Eifel. Een daarvan is Prümtal-Camping Oberweis. De camping heeft een prachtige ligging aan de rivier de Prüm en beschikt over allerlei moderne faciliteiten. Naast de camping ligt een groot buitenzwembad waar je als campinggast gratis gebruik van kunt maken. Ook zijn er een speeltuin en een voetbalveld aanwezig. In de omgeving liggen allerlei bezienswaardigheden en er zijn tal van activiteiten mogelijk. Zo heb je vanaf de camping onder andere toegang tot een uitgebreid netwerk aan wandelpaden.

5. Landal Camping Wirfttal

Landal Camping Wirfttal ligt in de glooiende bosrijke omgeving van Vulkaaneifel, vlakbij de grens met België. Kamperen hoeft niet perse met een eigen tent of caravan, je kunt ook een stacaravan of bungalow huren. Bij Landal Camping Wirfttal is het allemaal mogelijk. De camping is familievriendelijk en beschikt over allerlei faciliteiten. Er is een recreatieplas, een speeltuin, zwembad, wellnessgedeelte en een restaurant aanwezig. In de omgeving liggen meerdere mooie wandel- en fietsroutes.

6. Campingplatz Oosbachtal und Oosbachschänke

Campingplatz Oosbachtal ligt in het plaatsje Müllenborn. De camping is niet groot, evenals de campingplaatsen. Het is een knusse camping, waarbij je op en top kunt genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Er zijn tal van wandeltochten mogelijk, waaronder een aantal etappes van de Eifelsteig. Ook is er een ouderwets, maar traditioneel restaurant aanwezig. In het dorp vind je een bakker, een tuincentrum en een aantal winkels. Meer reuring is te vinden in het nabijgelegen Gerolstein.

7. Camping Drei Spatzen

De familiecamping Drei Spatzen ligt in de bosrijke Eifel, vlak naast het kleine dorpje Utscheid. De omgeving is ideaal voor vakantiegangers die graag actief bezig in de natuur, maar ook af en toe rust zoeken. De campings is in trek bij wandelaars en fietsers, vanwege de mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. Camping Drei Spatzen ligt op 340 meter hoogte en ver weg van de drukke steden. Je vindt er zo'n 50 kampeerplekken met water, elektriciteit en afvoer. Je kunt er met je tentje heen, maar ook met een grote caravan of bijvoorbeeld een ingerichte safaritent huren. Dus van simpel kamperen tot glamping, voor ieder is er wat wils. 

8. Camping in der Enz

Camping in der Enz ligt, zoals de naam al doet vermoeden, middenin het Enztal. De camping is niet groot, ligt in een bosrijke omgeving en is zowel geschikt voor families met kinderen als rustzoekers. Net zoals veel campings in de Eifel beschikt ook deze camping over een groot buitenzwembad. Naast het zwembad ligt Gaststätte Enztal Treff, waar je kunt genieten van allerlei lokale specialiteiten. In de omgeving van de camping kun je onder andere wandelen, fietsen, kanoën en tal van musea en bezienswaardigheden bezoeken.

9. Campingpark Kronenburger See

Het luxe Campingpark Kronenburger See**** ligt in de Eifel aan de zuidoever van het Kronenburgermeer. Hierdoor ligt de camping prachtig aan het water en in een bosrijke omgeving. Er zijn zo’n 240 plaatsen wat de camping middelgroot maakt. In de buurt kun je het kunstenaarsdorp Kronenburg bezoeken. Op de camping vind je allerlei vermaak zoals minigolf, volleybal, tennis, waterklimpark, waterglijbaan, ligweide, sauna, speeltuin en kiosk.

Kronenburger See
© Rheinland Pfalz Tourismus Gmbh / Dominik Ketz
Wandelen bij de Kronenburger See

10. Campingplatz & Landgasthof Frings Mühle

Campingplatz & Landgasthof Frings Mühle is een kleinschalige camping, midden in de natuur. Er zijn een aantal ruime campingplaatsen beschikbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om in de herberg van de camping of in een van de 'House Eifelblick’ huisjes te overnachten. De camping beschikt over moderne faciliteiten en een gezellig, maar ouderwets restaurant. Vanaf de camping heb je toegang tot allerlei mooie wandelpaden, fietsroutes en bezienswaardigheden.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.