Skip to navigation Skip to main content
Bludenz
© Bludenz Stadtmarketing GmbH, Carola Eugster
Oostenrijk

Vakantie Alpenregion Vorarlberg

  • 1 stad omringd door 3 dalen
  • Ruim 800 km aan wandelroutes
  • Ontbijt op de berg met uitzicht op het Rätikon-gebergte

Alpenregion Vorarlberg is de verzamelnaam voor drie dalen en een Alpenstad in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Deze regio biedt een grenzeloze afwisseling voor iedere zomervakantie. Wandelen, fietsen, klimmen en golfen is een klein deel van het totale aanbod aan activiteiten dat je in deze regio vindt. Alpenstad Bludenz zorgt voor de nodige dosis cultuur naast de prachtige natuur van de drie dalen: het Brandnertal, het Klostertal en Biosferenpark Großes Walsertal.

De drie dalen in Alpenregion Vorarlberg liggen rondom de stad Bludenz. Deze stad biedt genoeg mogelijkheden voor een zomervakantie vol afwisseling. Je kunt hier relaxen in Alpen Erlebnisbad Val Blu of ontspannen aan de Baggersee. Tussen de stadsmuren ligt het autovrije centrum van de stad met vele cafés en winkeltjes. Voor de actieve dagen kun je terecht in één van de omliggende dalen. Hier vind je talloze wandel- en fietsmogelijkheden, maar ook genoeg andere activiteiten, zoals klimmen. In Alpenregion Vorarlberg zijn namelijk verschillende klimroutes voor klimmers van elk niveau. Zelfs kinderen kunnen hier klimmen.

3 dalen in Alpenregion Vorarlberg

In Alpenregion Vorarlberg gaan ontspanning en inspanning hand in hand. Sportieve gezinnen en natuurliefhebbers voelen zich thuis in de bergen van het Brandnertal. Dit dal kent veel wandelroutes, waaronder ook een aantal themaroutes en culinaire wandelroutes. Het Klostertal staat juist bekend om de ruige bergtoppen, hoge watervallen en heldere bergmeren. Hier vind je onder andere het Bärenland, een avontuurlijke speelplaats speciaal voor de jonge bergliefhebbers. Als derde kun je nog naar Biosferenpark Großes Walsertal. In dit park wandel je door kleurige bloemenvelden en groene alpenweides en langs de Seewaldsee. Onderweg kun je even pauzeren op de speciale ‘genietplekken’.

1 Alpenstad

Om je inspanningen af te wisselen, kun je ter ontspanning Bludenz bezoeken. In het historische centrum vind je vele winkeltjes en terrasjes om een dagje in de stad door te brengen. Ook een bezoekje aan de St. Laurentiuskerk kan niet ontbreken als je in de stad bent. Deze kerk torent hoog boven de stad uit en is samen met Slot Gayenhofen vanuit de verre omgeving te zien. Overdag kun je alleen, of met een gids, de stad verkennen en ’s avonds vertelt de nachtwacht spannende verhalen over de geschiedenis van de stad.

StratenbludenzBludenz Stadtmarketing GmbH, Carola Eugster
Bludenz Stadtmarketing GmbH, Carola Eugster

Wandelen in Alpenregion Vorarlberg

Alpenregion Vorarlberg kent een grote wandelwereld met ruim 800 km aan wandelroutes. Ervaren wandelaars, beginners en families kunnen hier goed uit de voeten op één van de vele routes in de bergen. De routes lopen naar authentieke berghutten, prachtige uitzichtpunten of imposante bergtoppen. Een voorbeeld van zo’n route vind je in Biosferenpark Großes Walsertal. Je neemt de Sonntaglift omhoog en loopt de route bovenop de berg. Deze loopt langs Unterpartnom, Oberpartnom en Steris en staat bekend om het prachtige uitzicht waar je tijdens je wandeling op getrakteerd wordt. Families met kinderen doen er goed aan een themawandelroute te lopen. In het Brandnertal kun je bijvoorbeeld de Tierwelten-Weg wandelen. Tijdens deze wandeling leren kinderen op een speelse wijze meer over de dieren die in het dal leven.

Fietsen in Alpenregion Vorarlberg

Met bijna 300 km aan fiets- en mountainbikeroutes hoeven de fietsliefhebbers zich ook niet te vervelen in Alpenregion Vorarlberg. Er zijn routes in alle moeilijkheidsgraden, zodat zowel beginners als ervaren fietsers zich hier prima kunnen vermaken. Je kunt ervoor kiezen om een gids in te huren, maar ook zonder gids zijn er genoeg mogelijkheden. Fiets bijvoorbeeld langs de Spullersee naar de Ravensburger Hütte in het Klostertal. Deze route staat bekend om het prachtige uitzicht op de omgeving. Je start in het centrum van Lech am Arlberg en bent zo’n 3 uur onderweg.

Wandelenalpenregionvorarlberg
Alpenregion Bludenz Tourismus GmbH, Bernhard Huber

Tips

- Geniet van de zonsopgang op de Mondspitze. Je moet er vroeg voor je bed uit, maar eenmaal boven ben je blij dat je het gedaan hebt. Zie de zon opkomen en kijk uit over het Brandnertal. Wanneer je weer beneden komt, staat een heerlijk ontbijt voor je klaar.
- Voor de fanatieke klimmers is de Klettersteig op de Fallbach een aanrader. Hierbij klim je langs de Fallbach waterval omhoog, een unieke ervaring.
- Ontbijt met uitzicht op het Rätikon-gebergte. In de zomer kun je in verschillende hutten in het Brandnertal genieten van een ontbijtje op de berg. Geniet van lokale specialiteiten bij Restaurant Frööd, de Douglass Hütte of Melkboden.