Skip to navigation Skip to main content

Campings in Vorarlberg: 10 prachtige plekken om te kamperen

54257 - Campings in Vorarlberg: 10 prachtige plekken om te kamperen

In Vorarlberg liggen tal van prachtige campings. De meest westelijke deelstaat van Oostenrijk is vanuit eigen land eenvoudig bereikbaar en zeer geschikt voor een kampeervakantie. Je rijdt bij het Zuid-Duitse Lindau de Pfändertunnel in en aan de andere kant kom je in Vorarlberg er weer uit. Hier, tussen de Bodensee en de Arlberg, kun je een heerlijke zomervakantie op een camping beleven. Kamperen is hier prima mogelijk! In dit artikel hebben we 10 campings in Vorarlberg voor je op een rijtje gezet.

Tal van campings om te kamperen in Vorarlberg

Vorarlberg is de kleinste deelstaat van Oostenrijk, maar groots op het gebied van kamperen. De regio staat bekend om de veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen en de bijzondere mix tussen oude en moderne architectuur. In Vorarlberg kun je je verheugen op rustige bergmeren, luide watervallen, indrukwekkende bossen en ruige bergen. In de authentieke dorpjes vind je niet alleen traditionele boerderijen, maar ook moderne gebouwen. Te midden van dit landschap ligt een mooi aanbod van campings. Van familievriendelijke camping tot kamperen aan een bergmeer, in Vorarlberg is het mogelijk! Hieronder vind je 10 prachtige plekken om te kamperen in Vorarlberg.

54257 - camping vorarlberg meer

 

Walch’s camping, Innerbraz

De ADAC Camping Award 2022 voor meest populaire camping van Vorarlberg ging naar Walch’s Camping. Alles voor een heerlijke kampeervakantie is aanwezig op deze wellnesscamping bij Braz, in het Klostertal. Op de bovenverdieping van het campinggebouw vind je op een oppervlakte van 220 m² tal van wellnessfaciliteiten. In de omgeving bevinden zich diverse zwembaden en de Sonnenkopf. Geen caravan en geen tent? Je kunt hier ook kamers of een appartement huren.

 

Meer informatie over Walch’s camping

Waldcamping Feldkirch

Waldcamping Feldkirch ligt in het westen van Vorarlberg, vrijwel op de grens met Zwitserland en Liechtenstein. Vanaf de kampeerplekken op deze middelgrote camping heb je een prachtig uitzicht op de Alpentoppen. Toe aan verkoeling? Je hebt gratis toegang tot het naastgelegen buitenzwembad. Verwacht geen uitgebreide voorzieningen, bij de compacte Waldcamping Feldkirch regeert de rust.

 

Meer informatie over Waldcamping Feldkirch

Alpencamping Nenzing

Alpencamping Nenzing ligt aan de voet van Natuurpark Nenzinger Himmel en staat bekend om de uitgebreide wellnessfaciliteiten. Het is een echte terrassencamping, waar alleen oudere kinderen zich ook thuis voelen. Met de faciliteiten die je hier tot je beschikking hebt, praat je eerder over glamping dan over kamperen. Na een lange bergwandeling is er niets fijner dan ontspannen in het buitenzwembad of het zwemmeer van Alpencamping Nenzing.

 

Meer informatie over Alpencamping Nenzing

Camping Grosswalsertal, Raggal

Camping Grosswalsertal wordt omgeven door de natuur van het biosfeerpark Großes Walsertal. De hele familie voelt zich hier thuis. Op de camping is onder andere een zwembad, (beach)volleybalveld, tafelvoetbal, speeltuin en een gezellige kiosk. In de omgeving vind je meer dan 200 kilometer aan wandelpaden. Walderlebnispfad Marul is een aanrader voor de hele familie.

Meer informatie over Camping Grosswalsertal

Seecamping Bregenz

Wil je direct aan de oevers van de Bodensee overnachten? Dan is Seecamping Bregenz een perfecte optie! Rond het meer kun je prachtig wandelen en ook loopt er fietspad. Voor watersporters is het goed om te weten dat windsurfen hier is toegestaan. Wanneer je een avond geen zin hebt om te eten te bereiden, dan kan het restaurant of de snackbar van Seecamping Bregenz uitkomst bieden. Het centrum van Bregenz bevindt zich op loopafstand.

Meer informatie over Seecamping Bregenz

Camping Erne, Dalaas

Dat je tot rust zal komen bij Camping Erne in Dalaas, staat vrijwel vast. Op deze kleine camping zijn maar 35 staanplaatsen, waardoor er van drukte nooit sprake is. De voorzieningen om comfortabel te kunnen kamperen, zoals een uitgebreid sanitairgebouw, zijn vanzelfsprekend wel aanwezig. Genieten van wellness? Aan de overkant van de straat ligt Hotel Gasthof Post, waar je uitgebreide wellnessfaciliteiten vindt. Je kunt hier onder andere ontspannen in de grootste kunstmatig aangelegde zoutgrot van Europa.

Meer informatie over Camping Erne
54257 - camper vorarlberg

Camping Mexico, Bregenz

Camping Mexico ligt op een steenworp afstand van Seecamping Bregenz. Je kunt hier dus iedere dag een heerlijke duik nemen in de Bodensee. Grote groepen (meer dan 6 personen) zijn op deze eco-camping niet welkom. In alle rust van de natuur kunnen genieten is hier een groot goed. Vaste gasten van Camping Mexico roemen het schone sanitair. Het duurzame karakter van de camping komt tot uiting in het gebruik van zonne-energie, afvalreductie en minimalisering van water- en stroomverbruik.

 

Meer informatie over Camping Mexico

Camping Zwerwald, Riezlern

Camping Zwerwald ligt in het Kleinwalsertal, een doodlopend dal dat alleen bereikbaar is vanuit het Duitse Oberstdorf. Het is een eenvoudige camping zonder uitgebreide voorzieningen. Wel is er een kiosk met levensmiddelen, sanitairgebouw en een kleine speeltuin met volleybalveld en tafeltennistafel. Het centrum van Riezlern en Hirschegg bevinden zich op een kilometer afstand.

 

Meer informatie over Camping Zwerwald

Panorama Camping Sonnenberg, Nüziders

Op zoek naar een familiecamping in Vorarlberg? Panorama Camping is ideaal voor een kampeervakantie met kinderen. Een deel van de camping is autovrij en onder andere een speeltuin, pingpongtafel en tafelvoetbaltafel zijn aanwezig. Ook de trampoline en klimwand zijn populair bij jonge kampeerders. Voor oudere kinderen is er een speciale jongerenruimte. De kabelbaan van Nüziders bevindt zich op 1 kilometer afstand van Panorama Camping Sonnenberg.

 

Meer informatie over Panorama Camping Sonnenberg

Camping Vorderboden, Baad

Ook Camping Vorderboden bevindt zich in het Kleinwalsertal, in Baad. De mogelijkheden en faciliteiten zijn hier net iets uitgebreider. Zo is er een winkel waar je dagelijks verse broodjes kunt kopen en een verblijfsruimte 'Vorderboden-Stüble' die uitkomst kan bieden bij slecht weer. Families met kinderen voelen zich ook thuis op Camping Vorderboden. Er is een speeltuin met trampoline en een voetbalveld. Zwemmen? Hiervoor kun je terecht in het buitenzwembad van Riezlern.

Meer informatie over Camping Vorderboden

Meer mooie campings in Oostenrijk

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.