Skip to navigation Skip to main content

De beste campings in Oostenrijk voor een actieve vakantie

Camping Racefiets
© Spalder Media Group

Wil je een actieve vakantie beleven in de bergen en ben je nog op zoek naar een fijne camping in Oostenrijk voor je verblijf? Er zijn een aantal plekken die een heerlijk uitgangspunt vormen voor sportieve activiteiten in de bergen of zelf een activiteitenprogramma aanbieden voor zowel jong als oud. Van wandelen tot mountainbiken, golfen, kanoën, klimmen en tennissen... Op of rondom deze campings kan het! In dit blog vind je een aantal van de beste campings in Oostenrijk voor een actieve vakantie.

Een actieve vakantie op een camping in Oostenrijk

Het aanbod aan mooie plekken om te kamperen in Oostenrijk is groot, maar ben je echt op zoek naar een goede camping waar je een actieve vakantie kunt beleven, dan kun je eens kijken in het onderstaande lijstje. Deze kampeerterreinen hebben een ideale locatie, te midden van een natuuromgeving waarvandaan je eenvoudig leuke (sport)activiteiten kunt beleven. Sommige campings bieden zelf een activiteitenprogramma aan of organiseren excursies waarbij je met een groep tal van dingen kunt ondernemen. Een leuke en actieve zomervakantie in de Alpen is gegarandeerd bij deze 6 campings in Oostenrijk! 

Tip: klik hier voor het complete aanbod van campings in Oostenrijk >

1. Aktiv-Camping Prutz, Prutz

De naam van deze camping in Oostenrijk zegt eigenlijk al dat het een ideale plek is voor een actieve vakantie. Het kampeerterrein in het plaatsje Prutz heeft een ligging aan het water van de rivier de Inn, waardoor het een goede uitvalsbasis is voor het doen van watersporten. Zo kun je er onder andere raften en kajakken. Ook kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan het vrijetijdscentrum dat niet ver van de camping ligt, waar een beachvolleybalveld is en je kunt klimmen op de klimwand. Op niet verder dan twee kilometer van Aktiv-Camping Prutz gaat een lift die je naar een prachtige wandelomgeving brengt.

2. Camping Sportcamp Woferlgut, Bruck am Großglockner

In het plaatsje Bruck am Großglockner ligt Camping Sportcamp Woferlgut. Met een ligging aan de rand van Nationaal Park Hohe Tauern en op enkele kilometers van de Zeller See, is het een van de beste campings in Oostenrijk voor een actieve vakantie. Dat heeft de camping overigens niet alleen aan de ligging te danken, want ook op het terrein zelf zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Hier kunnen er diverse sporten worden beoefend, al dan niet onder professionele begeleiding, zoals tennissen, paardrijden, volleyballen en golfen in het golfpark. Ook worden er door de camping wandel- en fietstochten georganiseerd.

3. Feriencenter Camping Biberhof, Biberwier

Met uitstek een goede plek voor een sportieve zomervakantie in Biberwier is Feriencenter Camping Biberhof. Gelegen in de schitterende natuur van de Tiroler Zugspitz Arena, kun je vanuit hier oneindig veel prachtige wandelingen of fietstochten maken rondom bergmeren of op hoogte. Ook is dit een geliefde bestemming onder bergbeklimmers vanwege de mogelijkheden om de bergtoppen te trotseren. Hoogtepunt in de buurt is de Highline 179, de langste voetgangershangbrug van Europa. Een indrukwekkende plek om eens te bezoeken tijdens een van de wandeltochten. Een andere aanrader is een wandeling bij de Blindsee

Blindsee Wandelen
© Spalder Media Group
Tocht om de Blindsee, een van de prachtige wandelingen die je in de buurt van Feriencenter Camping Biberhof kunt maken.

4. EuroParcs Wörthersee, Schiefling am See

Europarcs Wörthersee ligt in het zonnige Karinthië aan het verfrissende water van de Wörthersee. Daardoor is het een van de fijne campings in Oostenrijk voor een actieve vakantie, want je kunt vanaf het kampeerterrein allerlei watersporten beoefenen. En dat niet alleen, ook heeft het terrein een goede ligging midden in een omgeving vol wandel- en fietspaden om mooie tochten door de omliggende bergwereld te maken. Naast de camping ligt voor golfliefhebbers een 18-holes golfbaan die je gemakkelijk te voet kunt bereiken. En ben je toe aan wat ontspanning na een aantal sportieve dagen? De camping beschikt over een privéstrand aan het meer waar je heerlijk even kunt genieten van de zomerzon.

5. Camping Europarcs Hermagor, Hermagor

In het Oostenrijkse Hermagor ligt Camping Europarcs Hermagor, een veelzijdige plek voor zowel gezinnen als sportieve vakantiegangers. Niet alleen bieden de omliggende bergen van het Gailtal mogelijkheden voor een scala aan sporten, ook op en vanuit de camping kun je deelnemen aan activiteiten. Zo is er een fitnesscentrum waar je mee kunt doen met Zumba of Pilates, is er aquagym bij het zwembad en worden er mountainbike- en wandeltochten georganiseerd. Op loopafstand ligt een tennisbaan en op slechts vier kilometer afstand van de camping ligt een heerlijk meer waar er diverse watersporten kunnen worden gedaan.

Wandelen rond Hermagor
© Spalder Media Group
Elk van de campings bevindt zich in een omgeving waar tal van mooie wandeltochten door de bergen te maken zijn.

6. Walch's Camping & Landhaus, Innerbraz

Van de verschillende campings in Oostenrijk voor een actieve vakantie is ook deze plek in Vorarlberg een heerlijke locatie om te verblijven. Walch's Camping & Landhaus is een camping die wandelaars en fietsers, maar ook bergbeklimmers trekt voor een zomer in de bergen. Vanuit hier zijn er nabij uitstekende klimmogelijkheden en kunnen liefhebbers op diverse via ferrata-routes de omliggende bergen bestijgen. Op het kampeerterrein zelf kan er gevoetbald en gevolleybald worden. Fijn is ook dat er na een sportieve dag een compleet wellnesscentrum op je ligt te wachten, om onder andere in de sauna weer even helemaal tot rust te komen.

Meer campings in Oostenrijk

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.