Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de mooiste campings met privé sanitair in Oostenrijk

Badkamer

Ben jij op zoek naar de luxe van een camping met privé sanitair in Oostenrijk? Steeds meer vakantiegangers vinden het prettig om tijdens hun zomervakantie te kamperen, maar zoeken wel de luxe en het comfort van een eigen badkamer. Ook campings in Oostenrijk spelen in op deze trend en bieden de mogelijkheid om privé sanitair te huren. Het is natuurlijk wel prettig om nooit te hoeven wachten op jouw beurt om te kunnen douchen en voor veel mensen speelt ook de hygiëne van een eigen badkamer een belangrijke rol. Dus speur niet verder, in dit artikel tal van fijne campings met privé sanitair in Oostenrijk.

De luxe van een camping met privé sanitair in Oostenrijk

Er zijn inmiddels aardig wat campings in Oostenrijk die kampeerplaatsen met privé sanitair aanbieden. Je krijgt meestal je eigen sleutel(kaartje), zodat je zeker weet dat niemand anders 'jouw' badkamer kan gebruiken en het dus lekker schoon blijft. De kosten voor privé sanitair op een camping verschillen, maar reken (in het hoogseizoen) al snel op (meer dan) € 20, per nacht. Voor wie gesteld is op privacy en luxe tijdens zijn of haar vakantie, is dit natuurlijk geen probleem. Verder zijn het vooral de grotere en middelgrote campings die staanplaatsen met privé sanitair aanbieden.

Wellness Seecamping Parth, Ossiach

Wellness Seecamping Parth ligt direct aan de Ossiacher See en vanaf diverse staanplaatsen kijk je uit over het water, omdat het terrein schuin afloopt richting het meer. Er zijn 136 ruime staanplaatsen in meerdere categorieën, waaronder dus de mogelijkheid van privé sanitair en er zijn ook huuraccommodaties. De camping heeft een eigen restaurant met heerlijk terras en voor de kids is er hier ook genoeg te doen: er is een mooie speelplaats en de hele week is er animatie voor kinderen tot 12 jaar. Kortom, een heerlijke camping met privé sanitair in het zonnige Karinthië vlakbij Ossiach.

  • Uitgebreide wellnessvoorzieningen
  • Direct aan de Ossiacher See
  • Genoeg te beleven voor kinderen

Schwimmbadcamping Mössler, Dobriach

Dobriach is een gezellig dorpje direct aan de Millstättersee. Het zal je niet verbazen dat op deze langgerekte camping een fijn zwembad ligt met invalidenlift. Vooral families met kinderen voelen zich thuis op de camping die 170 staanplaatsen telt en die veelal tussen de 80 en 100 m2 groot zijn. Naast het zwembad, is er voor kinderen een buiten- én binnenspeelplaats en is er animatie tot de leeftijd van 17 jaar. De Millstätersee ligt op slechts 600 meter afstand van de camping. Buiten de schoolvakanties is de camping favoriet bij rustzoekers en natuurliefhebbers.

  • Diverse voorzieningen voor kinderen
  • Op loopafstand van de Millstättersee
  • Ook diverse accommodaties te huur
Schwimmbad Camping Mössler
© Eurocampings

Camping Grubhof, St. Martin bei Lofer

Deze mooie parkachtige camping in St. Martin bei Lofer ligt direct aan de rivier de Saalach, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Er is rekening gehouden met elk soort kampeerder, want er zijn aparte velden voor tentkampeerders, hondenbezitters, gezinnen met kinderen, rustzoekers en kanovaarders. De camping heeft naast de mogelijkheid voor privé sanitair veel faciliteiten zoals onder andere een speelkamer, speeltuin en een knus restaurant dat heerlijke plaatselijke specialiteiten serveert. Met 294 plaatsen is de camping wel groot, maar door de opbouw van de diverse velden, voelt het toch gezellig.

  • Ligging aan de Saalach
  • Heerlijk wellnessaanbod
  • Gemoedelijke natuurcamping
Camping Grubhof 8
© ANWB Campings

Camping Europarcs Hermagor-Nassfeld

Ook deze camping ligt in een prachtige omgeving in het zonnige zuiden van Oostenrijk. Dit vakantiepark in Nassfeld heeft 270 staanplaatsen is opgebouwd uit straatjes met staanplaatsen tussen loof- en naaldbomen. Voor degenen die dat willen, is er een mogelijkheid privé sanitair te huren. De camping is favoriet bij mensen die zowel van luxe als van natuur houden. Zo is er een spa, een fitnesscentrum en een zwembadcomplex met drie verschillende baden. Voor kinderen is er een binnen-, buiten- én waterspeeltuin, animatie en een kinderboerderij.

  • Op geringe afstand van de Pressegger See
  • Wellness met o.a. sauna's en stoombad
  • Diverse faciliteiten voor kinderen
Camping Europarcs Hermagor Nassfeld
© Europarcs.nl

Ferienparadies Natterer See, Natters

Op Camping Ferienparadies Natterer See voelt iedere kampeerder zich thuis. De kampeerplaatsen hebben een oppervlakte tussen de 55 en 155 m2 en er is een ruime keus aan huuraccommodaties. Kinderen kunnen zich hier onder andere vermaken in speeltuinen, op het meer (aqua park) en met de animatie. Ook is er op de camping een mini-market, een SunSEEbar, een restaurant en een pizzeria. Luxe wordt op Ferienparadies Natter See gecombineerd met avontuur en natuur

  • Waterpark in de Natterer See
  • Diverse watersporten mogelijk
  • Familievriendelijke camping
Ferienparadies Natterer See
© ANWB Camping

Camping Seeblick Toni, Kramsach

Camping Seeblick Toni ligt aan de Reintalersee in Kramsach. Het is een heerlijke camping waar de hele familie zich zal vermaken. Voor volwassenen is er Toni's wellness world, kinderen kunnen zich vermaken in Tonis Räuberland, de avonturenspeeltuin en bij de Topi Kids' Club. Op Camping Seeblick Toni is ook een minimarket en een heerlijk restaurant (Brantlhof) aanwezig. 

  • Top plek voor kinderen en volwassenen
  • Huur een elektrische auto bij de camping
  • Restaurant met uitstekende wijnkelder
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.